Top 10 beste vakantieaanbieders voor de mooiste reis 

Top 10 beste vakantieaanbieders voor de mooiste reis 

25 augustus 2021

Voor een vakantie spaart de gemiddelde Nederlander een behoorlijke periode om bij te kunnen komen van alle drukte en te genieten van een bepaalde omgeving, rust, gezin, vrienden en noem maar op. Je kunt je vakantie op verschillende manieren invullen. Niet alleen kun je het land, de plaats of continent bepalen, maar vooral ook het soort vakantie (actief, avontuurlijk, zon, sneeuw) en de accommodatiesoort. 
Het is natuurlijk wel zo leuk als je de vakantie krijgt voorgeschoteld en beleeft zoals je die je zelf vooraf voorspelt en bij voorkeur worden deze verwachtingen nog overtroffen.
Zeker na de onverwachte Corona periode is men toe aan extra vakantie en ontspanning, op welke manier dan ook. Veel online aanbieders spelen hier op in door de beste vakantie te beloven. Echter leert de ervaring dat helaas niet alle vakantieaanbieders hun beloften nakomen. Los van het feit dat er verschil in de prijzen zit, is het essentieel dat je krijt wat je minimaal verwacht en qua service, garantie, contact met de betreffende organisatie je niet druk hoeft te maken. Het is belangrijk om vooraf goed te kijken of een vakantieaanbieder / reisbureau is aangesloten bij bepaale garantiefondsen specifiek voor de reisbranche. Daarnaast zijn reviews van eerdere bezoekers en onafhankelijk ervaringen van mensen met een bepaalde reisorganisatie van groot belang. Tel daar bij op het aanbod, service, gemak en concurrende prijzen en je hebt de beste aanbieder voor je reis gevonden.
Echter is het heel lastig om dit zelf inzichtelijk te maken en kost het heel veel tijd om je hierin te verdiepen en te kunnen vergelijken. En je wilt natuurlijk niet een teleurstelling meemaken welke in het ergste geval zou kunnen betekenen dat je een fake reis boekt. Kortom; geboeg argumenten om je te verdiepen in de reisaanbieders en beste reisbureaus die jou een zorgeloze vakantie bieden, zodat je kan genieten van de welverdiende vakantie!

Je werk loslaten op vakantie | soChicken
Om je verder op weg te helpen, is hieronder de top 10 samengesteld van de beste (online) vakantieaanbieders voor jouw mooiste en meest ontspannen reis. Deze top 10 is zorgvuldig geformeerd met bovenstaande eisen als uitgangspunt.

Waarom op vakantie?

Zeker nu is het van belang op vakantie te gaan, maar eigenlijk geldt het altijd om gedurende het jaar met regelmaat ergenes heen te gaan en zaken thuis los te laten. 
De quarantaine heeft serieuze sporen achtergelaten in Nederland. We voelden ons vaker eenzaam en geïsoleerd. Bovendien ervaarden we meer angst, onzekerheid en soms zelfs woede en frustratie. En doordat we veel thuis moesten werken zijn de dagen wel erg op elkaar gaan lijken. Het gevoel van stilstand en/of leegte heeft grote gevolgen voor de gezondheid. Als je deze effecten optelt, kun je de conclusie trekken dat vakantie een must is. Het lichaam en geest hebben namelijk pauze nodig. 
Er zijn talloze redenen op te noemen waarom vakanties goed voor je zijn. Allereerst hoef je even nergens aan te denken en kun je zo lekker je hoofd leegmaken. Het vele buiten zijn helpt hier ook enorm bij. Bovendien is bewezen dat mensen gelukkiger worden van ervaringen dan van materiële aankopen.
Zoals gezegd kun je op verschillende manieren vakantie vieren. Vaak denken we bij vakantie aan zeven dagen zon in Zuid-Spanje of een paar weken backpacken in Thailand, maar het kan ook al zo simpel zijn als een overnachting op een camping of een lang weekend op een vakantiepark in Nederland. Het maakt niet uit, zolang je maar even weg bent uit je vertrouwde omgeving. Belangrijk is dat je de laptop in een kast stopt en je werktelefoon thuis laat liggen. Dan pas kun je écht tot rust komen!

Waar op te letten bij het online boeken van een vakantie?

Hierbij een aantal tips:

 • Controleer met wie je zaken wilt gaat doen. Check bijvoorbeeld de adresgegevens, het telefoonnummer en het adres van de reisaanbieder dat op de website staat. Ondernemers zijn namelijk wettelijk verplicht deze informatie op hun website kenbaar te maken. Check voor alle zekerheid bij de Kamer van Koophandel of het bedrijf daar ook staat ingeschreven, maar kijk ook op reviewsites en lees wat anderen van de betreffende aanbieder vinden. Het is belangrijk om te weten waar je je vakantie boekt zodat je ook weet met wie je een overeenkomst sluit en wat dat betekent.
 • Check of ze zijn aangesloten bij de ANVR en de SGR, dé overkoepelende brancheorganisaties die de Nederlandse reizigers beschermt in het geval van faillissement. Als de reisaanbieder ook nog is aangesloten bij het Calamiteitenfonds dan ben je meestal ook gedekt voor onvoorziene omstandigheden, zoals een natuurramp, bosbrand of vulkaanuitbarsting. Het lidmaatschap is vrij kostbaar voor een reisaanbieder maar het biedt wel meer zekerheid voor reizigers.
 • Geef niet te snel je bankrekening, paspoortnummer en andere persoonlijke gegevens door. Pas als je meer over de organisatie weet, er vakaer contact is geweest en je echt van pplan bent om te gaan boeken, deel dan pas deze gegevens.
 • Kijk goed naar de bijkomende kosten want deze zijn soms niet goed zichtbaar, zodat je aan het einde van de reservering voor nog extra kosten komt te staan. Voorbeelden zijn: administratiekosten, hoogseizoen toeslag, schoonmaakkosten, kamertoeslag etc. In Nederland is afgesproken dat alle onvermijdelijke kosten in de prijs moeten zijn opgenomen.
 • Bij het zelf boeken van een auto, vliegticket of hotel gelden de regels van de Algemene Voorwaarden van bijvoorbeeld de luchtvaartmaatschappij. Boek je alles in één keer, een zogenoemde pakketreis, dan gelden de regels uit de wet. Dit betekent dat je bij het boeken van een pakketreis meer bescherming hebt.
 • Regel een een goede reis- en annuleringsverzekering die past bij je reis!

Vakantie Egypte - de meeste keuze | D-reizen

De top 10 vakantieaanbieders

In willekeurige volgorde vind je hier de 10 beste reisbureaus / aanbieders voor het online boeken van je vakantie. Je leest per vakantiesite een korte toelichting.

1. Tui

TUI Nederland is de marktleider in de Nederlandse reisbranche en biedt vakanties aan via de reismerken TUI en Kras. TUI is daarnaast ook de naamgever van onze eigen luchtvaartmaatschappij, TUI fly. TUI is het scherp geprijsde allround vakantiemerk met een multichannel distributie via TUI.nl, de reisbureaus van TUI en het Contact Center. Kras is een direct-seller, gespecialiseerd in bus-, fiets- en vaarvakanties en verre groepsrondreizen. Extravacanza organiseert complete bruiloften in het buitenland en huwelijksreizen. Daarnaast heeft TUI Nederland haar eigen luchtvaartmaatschappij, TUI fly.

2. Travelworld

Travelworld presenteert via hun website een uitgebreid reisaanbod, waaronder startpakketten bestaande uit vliegticket en accommodatie, fly & drive pakketten inclusief vliegticket en huurauto, camperreizen en autorondreizen met vooraf gereserveerde accommodaties. Aantrekkelijk geprijsd en sneller geregeld dan wanneer je het zelf doet. Zij bieden complete reizen, zonder onverwachte extra's. 

3. 333Travel

333travel is al meer dan 17 jaar specialist in verre reizen op maat. De ervaren reisspecialisten vertalen ieders wensenlijst naar een unieke rondreis met de accommodaties en excursies die het beste aansluiten qua voorkeur en budget. Zo brengt 333travel reizigers op avontuurlijke verre bestemmingen waar zij volop kunnen genieten. 333travel biedt reizen aan naar 17 verre bestemmingen. In de vorm van privé rondreizen – inclusief vliegtickets, vervoer (evt. met chauffeur) en verblijf – én als bouwstenen (zelf je eigen reis samenstellen). De accommodaties variëren van authentieke 'bed-and-breakfasts' bij locals tot vijfsterrenhotels. 

4. D-reizen

Al meer dan 50 jaar is D-reizen met 150 aanbieders de grootste, onafhankelijke vakantievergelijker met vele voordelen. Wanneer je een reis boekt via het reisbureau van D-reizen dan kun je bijvoorbeeld bij calamiteiten terecht bij één van hun adviseurs in één van de 230 reisbureaus die ze in Nederland hebben. Ook bieden ze met ongeveer duizend reisadviseurs de mogelijkheid om een reis op maat te maken of je te helpen en te kijken naar passende oplossingen. Je maakt ook gebruik van de garanties oip je gehele reis, aangezien ze zijn aangesloten bij SGR, ANVR en het calamiteitenfonds. Deze heb je niet indien je zelf alles los boekt. En omdat ze zo groot zijn kunnen ze goedkoop inkopen en een reis op maat bieden. Dit scheelt niet alleen geld, er zijn namelijk geen boekingskosten van toepassing, maar ook tijd.

Bij D-reizen kun je terecht voor de volgende soorten rezien: Autovakantie, Stedentrip, Zonvakantie, Hotelformules, Last-minute, Verre reizen en Vliegtickets.

5.  Oad

Bij Oad ben je verzekerd van een reis met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Ze stellen de reizen zo samen dat je optimaal geniet van de reis en we zoeken de fijnste hotels voor u uit. Vanuit de hoofdvestiging te Enter organiseren enthousiaste en deskundige Oad medewerkers prachtige en unieke reizen naar veel Europese landen maar ook naar verre bestemmingen zoals Canada, Zuid-Afrika en Bali. Oad biedt een breed aanbod aan vakanties. 

6. Sawadee

Sinds 1983 organiseert Sawadee avontuurlijke groepsrondreizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Met ruim 250 reizen over de hele wereld vind je bij Sawadee altijd wel een reis die aansluit bij je wensen en budget. Ook als het gaat om de lengte van de reis is er keuze genoeg. Zo bieden ze naar een aantal bestemmingen zowel kortere als langere reizen aan. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende typen reizen. Of je nu op zoek bent naar een actieve reis, een familiereis, een reis langs de hoogtepunten van een land of juist liever de minder bekende plekken wilt bezoeken, bij Sawadee ben je aan het juiste adres. De schoonheid en authenticiteit van een land zijn onderdeel van een onvergetelijke vakantie. Zij vinden het belangrijk dat reizigers én reisbegeleiders op een verantwoorde manier met de natuur en de lokale bevolking omgaan en de heersende culturele waarden respecteren. Ze streven ernaar om in elke reis een project op te nemen dat gericht is op natuurbescherming, of waarbij de inkomsten direct terechtkomen bij de lokale bevolking. Duurzaam toerisme draagt er toe bij dat de negatieve gevolgen voor de natuur en het milieu zoveel mogelijk beperkt blijven en dat de lokale bevolking, lokale gidsen en hotel- en pensioneigenaren kunnen profiteren van onze komst. Sawadee biedt het gemak van een groepsreis met veel mogelijkheden om er zelf op uit te trekken. Wij regelen alle tickets, overnachtingen en vervoer, zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie. Op de dagen dat er niet wordt gereisd, kun je je eigen gang gaan. Onze reisbegeleiders staan dan klaar met tips over interessante plaatsen, excursies en leuke restaurantjes. Om te voorzien in de toenemende vraag naar persoonlijke invulling van de reis, bieden ze bij veel reizen de mogelijkheid om keuzeprogramma’s te boeken. Hierbij kun je denken aan excursies en een individuele verlenging aan het einde van de reis.

7. DeJongIntra

Is sinds 1972 de specialist als veelzijdig allround touroperator met vele thema-, pakket- en maatwerkreizen naar zowel Europese als verre bestemmingen. DeJongIntra Vakanties organiseert onder meer complete busreizen, rondreizen, autovakanties, zonvakanties, stedentrips, treinreizen en wintersport. Als touroperator verzorgt De Jong Intra vakanties complete reizen met o.a. reisleiders, zodat je nergens over na hoeft te denken.

8. BBI-Travel

BBI Travel, de reisspecialist voor Ierland, IJsland, Hurtigruten, Noorwegen, Zweden, Finland & Canada. Dit familiebedrijf is één van Nederlands oudste reisorganisaties en geldt als een echte specialist voor Ierland, IJsland, de Scandinavische landen (Noorwegen, Zweden & Finland) & Canada. Tevens vertegenwoordigen ze Hurtigruten, de gerenommeerde Noorse rederij. Met kwaliteit hoog in het vaandel is je reis bij hun in vertrouwde handen. 

9. Alltours

Alltours is een van de grootste reisorganisatoren in Duitsland en Europa. Al sinds 40 jaar zorgt alltours voor onvergetelijke vakantiebelevenissen. Portfolio: Unieke bestemmingen en aantrekkelijke hotels over de hele wereld; van eenvoudige vakantiehotels tot eersteklas hotels.

10. Corendon

Op vakantie gaan betekent lekker genieten en genieten. Bij Corendon schrijven ze dit met de hoofdletter G. Het is hun taak om jouw vakantiedromen waar te maken. Die opdracht nemen ze heel serieus. Niet voor niets hebben ze voor elke doelgroep een passende vakantie. Of je nu met kids naar een gezinsvriendelijk 4Kids of Aquafun hotel wilt of juist liever met z'n tweetjes naar een Only Adult accommodatie. Super-de-luxe, All Inclusive of juist de vrijheid van een comfortabel appartement? Bij Corendon wordt er naar je geluisterd en is het aanbod ruim.

Fijne vakantie

Interessante vakantie artikelen

Op Vakantiesitesvergelijken.com zijn de afgelopen jaren nuttige blogs geschreven met betrekking tot vakantie(s). Doe er je voordeel mee en lees één van onderstaande artikelen:

 1.  "Waarom moet je met enige regelmaat op vakantie?"
 2. "Waarom boekt inmiddels 80% vakanties online?"
 3. "Vergelijken en boeken van een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek"
 4. "De 10 beste vakantieparken voor in de winter"
 5. "Waar dien je in welke maand heen op vakantie te gaan?"

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden