Met 210 reisbureaus, 800 medewerkers en een goedbezochte website vx.nl is VakantieXperts een van de grootste reisorganisaties van Nederland. Sinds 2014 is VakantieXperts onderdeel van de D-rt Group (met hoofdkantoor in Hoofddorp) waar ook D-reizen onder valt. De D-rt Group is weer onderdeel van RT / Raiffeisen Touristik Group GmbH en is een Duitse reisonderneming die naast Nederland ook reisbureaus heeft in Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg. In totaal heeft men ongeveer 7500 reisbureaus. 

Klantenservice staat hoog in het vaandel, evenals inspiratie. Per mail kan je 24 uur per dag je vraag stellen en op het telefoonnummer 0900-3390339 is men ook bereikbaar. Wat opvalt is dat er geen chat-mogelijkheid is op de vx.nl. Via de Facebookpagina van VakantieXperts is wel de mogelijkheid om via chat (messenger) contact op te nemen. Binnen een uur krijg je antwoord, ik zou eerlijk gezegd verwachten dat dat sneller zou zijn. Op Facebook heeft men ruim 17.000 volgers.

De 5 zekerheden van VakantieXperts (vx.nl)

VakantieExperts heeft 5 zekerheden die ervoor zorgen dat je zonder zorgen en met maximale zekerheid een reis of vakantie kunt boeken. Met 220 fysieke reisbureaus in Nederland en meer dan 800 werknemers en reisexperts is VakantieXperts een van de grotere reisbureaus in Nederland. De 5 zekerheden die VakantieXperts (vx.nl) biedt zijn:

 1. Maatwerk – je kan bij ze terecht voor het samenstellen van een op maat gemaakte reis, of dat nu binnen Europa is of voor een verre vakantie. 
 2. Altijd dichtbij – VakantieXperts heeft 220 fysieke reisbureaus en natuurlijk altijd bereikbaar via vx.nl
 3. Onafhankelijk – op vx.nl en in de reisbureaus kan je een keus maken uit vakanties en bestemmingen van ruim 200 touroperators, vergelijkers en aanbieders van vakantiegerelateerde diensten. Een one-stop-shop dus.
 4. Xpertise – met 800 Persoonlijke Reisadviseurs heeft VakantieXperts altijd een antwoord op je vragen over reizen en bestemmingen. Ook voor vragen en tips kan je bij hen terecht.
 5. Prijsbewust – voor elk budget is er een reis beschikbaar. Herinneringen zijn onbetaalbaar, de reizen van VX niet zoals ze zelf zeggen.

Enkele reviews en klantervaringen van vx.nl op een rij

Wat opvalt is dat er op vx.nl geen reviews te lezen zijn. Op Facebook scoort men een 4.2 uit 5 op basis van 117 recensies en reviews. Voor zo’n grote organisatie is dat niet zoveel. Als ik kijk naar de meest recente reviews en ervaringen dan zijn die niet altijd even positief. Wel is het zo dat over het algemeen de klagers of mensen die een slechte ervaring hebben gehad met VakantieXperts geneigd zijn hun mening te ventileren. Wat wel echt goed is, is dat er op elke negatieve ervaring met VakantieXperts een bericht of reactie van een van de VakantieXperts wordt gegeven.

Op Trustpilot heeft VakantieXperts maar een klein aantal reviews en recensies, waarvan het merendeel negatief is. Gemiddeld krijgt men een 6 als rapportcijfer op Trustpilot.

“Erg behulpzaam! Als je vragen hebt zoeken ze het voor je uit. Via de fbchat goed geholpen door mijn naamgenood!”

“Wat een belachelijk personeel. Praten andere organisaties omlaag en zijn erg neerbuigend naar hun klanten... We kwamen even kijken wat ze te bieden hadden en dan zo geholpen worden. Te gek voor woorden... Dit was in de vestiging aan de Terborgseweg te Doetinchem.”

Heb je zelf een ervaring, positief of negatief, met VakantieXperts, dan kan je dat hier laten weten.

Welke soort vakanties biedt vx aan?

Als ik naar de site vx.nl ga dan zie ik dat er 4 categorieën te zien zijn:

 • Bestemmingen
 • Online Boeken
 • Thema’s
 • Service en Contact

Onder het kopje Bestemmingen en Online Boeken kan je op een zelfde manier zoeken. Op land van gewenste bestemming of op type reis (stedentrip, verre vakantie, cruise etc). Wat opvalt is dat ik als bestemming Spanje kies en ik bijvoorbeeld naar Valencia wil, dat ik dat niet kan aangeven. Ik moet dan echt eerst Stedenreis selecteren. Qua navigatie zit de site goed in elkaar, het is verder makkelijk zoeken naar type reis en bestemming. Reizen naar alle uithoeken van de wereld worden aangeboden, als ook bestemmingen dichterbij in Europa.

Onder Thema’s vind je de type reizen of vakanties. Denk bijvoorbeeld aan een cruisereis, stedentrip, all-inclusie, wintersport, busreizen etc. Fijn is dat je op elke pagina makkelijk in contact kunt komen met de Reisxperts. 

Is VakantieXperts (VX) lid van SGR en ANVR?

VakantieXperts is lid van zowel de SGR als de ANVR. Je bent als consument dus goed beschermd in het geval van een dreigend faillissement of andere calamiteit. Voor maximale zekerheid is het belangrijk dat je altijd in de gaten houdt of een reisaanbieder is aangesloten bij de ANVR of SGR.

Zijn er kortingscodes en acties van VakantieXperts?

Als ik in Google zoek op ‘korting Vakantiexperts’ dan zie ik een aantal sites die een kortingsaanbieding hebben. Op vx.nl zie ik nergens een actie of korting, anders dan de mogelijkheid om een last-minute te boeken. Op mijnkorting.nl zie ik dat je 7,50 korting krijgt op een reis bij vx.nl en ook staat er een melding over vroegboekkorting. Er zijn wel veel sites die claimen dat je een kortingscode voor VakantieXperts kunt krijgen, maar echte concrete acties zie ik eigenlijk nergens.


Extra info

SGR/ANVR lid: Ja 
Accommodatie: Alle
Doelgroep: Alle, ook groepen en zakelijk
Pakketreizen: Ja
Bestemming: Wereldwijd


Artikelen over Vx.nl

Vx.nl Reviews

  klantgericht, je wordt echt geholpen.

  Heel veel complimenten voor vakantie Experts Oirschot! Ze hebben ons fantastisch geholpen vanaf de eerste vakantiedag in Portugal, na het tragische nieuws dat mijn broer plots was overleden. Nogmaals Dank. CvdS BJ

  Geweldige ervaring en scherp geprijst!

  Onlangs een uitje voor mijn bedrijf geboekt en dit vroeg naast standaard ook een maatwerkoplossing. Zeer soepel contact gehad, advies op maat en een reis voor mijn bedrijf die naadloos aansloot bij de behoeften. Chapeau!

  Sterke punten
  Meedenken, goed bereikbaar, scherpe prijs, maatwerk op standaard!

Bezoek Vx.nl

Schrijf een review