TUI Nederland is marktleider in de Nederlandse reisbranche. Wij bieden vakanties aan via onze reismerken TUI en Kras. TUI is daarnaast ook de naamgever van onze eigen luchtvaartmaatschappij, TUI fly. TUI is het scherp geprijsde allround vakantiemerk met een multichannel distributie via TUI.nl, de reisbureaus van TUI en het Contact Center. Kras is een direct-seller, gespecialiseerd in bus-, fiets- en vaarvakanties en verre groepsrondreizen. Extravacanza organiseert complete bruiloften in het buitenland en huwelijksreizen. Daarnaast heeft TUI Nederland haar eigen luchtvaartmaatschappij, TUI fly.

Extra info

SGR/ANVR lid: Ja
Accommodatie: Alle (hotel, villa, appartement etc.)
Doelgroep: Alle
Pakketreizen: Ja
Bestemming: Wereldwijd

Waarom is Tui zo populair bij vakantiegangers?

TUI is een van de grootste en meest populaire reisorganisaties ter wereld. Ze bieden een breed scala aan vakantie- en reismogelijkheden, waaronder vliegvakanties, stedentrips, cruises, ski- en wintersportvakanties en meer. Een van de redenen waarom TUI zo populair is bij vakantiegangers, is omdat ze een groot aanbod hebben van verschillende bestemmingen en accommodaties, wat betekent dat mensen gemakkelijk een vakantie kunnen vinden die aansluit bij hun wensen en behoeften. Bovendien biedt TUI vaak goede waarde voor geld, met pakketvakanties en aanbiedingen die soms goedkoper zijn dan het boeken van de verschillende onderdelen van een vakantie afzonderlijk. Andere redenen waarom TUI populair is, zijn onder andere hun goede klantenservice en hun commitment om duurzame toerismepraktijken te bevorderen.

Buiten Europa
Zelf samen te stellen
All-Inclusive mogelijkheid
SGR / ANVR aangesloten
Prijsklassemedium
Winterreizen
Zomerreizen
Hotel
Huis/Bungalow
Camping
Stedentrips

TUI Nederland is marktleider in de Nederlandse reisbranche

TUI NL biedt vakanties aan via de reismerken TUI en Kras. TUI is daarnaast ook de naamgever van de eigen luchtvaartmaatschappij, TUI fly.
Met ruim 2.800 medewerkers in Nederland zijn zij de grootste reisorganisatie van Nederland. Ze maken onderdeel uit van een van de grootste reisconcerns ter wereld, TUI Group. 

Discover your smile

Vakantie is de mooiste tijd van het jaar. Wat is leuker dan onbekommerd genieten van andere culturen, een bezoek aan een boeiende stad of te relaxen op een prachtig strand met de zon op je huid? Kortom, te genieten van de dingen die het leven zo prettig maken. Bij Tui doen ze er alles aan om de reizigers een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Hun streven is dan ook om altijd een stapje verder te gaan en de verwachtingen van de gasten te overtreffen. Onze belofte is niet voor niets Discover your smile. Iets wat duidelijk terug te zien is in het beeldmerk van TUI Nederland: de drie letters T, U en I die staan voor Trusted, Unique en Inspiring vormen samen de smile.

Vakanties voor iedereen

Tui biedt vakanties aan voor elke reiziger via de reismerken TUI en Kras.
TUI is het scherp geprijsde allround vakantiemerk met een multichannel distributie via TUI.nl, de reisbureaus van TUI en het Contact Center. Kras is een direct-seller, gespecialiseerd in bus-, fiets- en vaarvakanties en Kras Verre reizen">verre groepsrondreizen. Extravacanza organiseert complete bruiloften in het buitenland en huwelijksreizen. Daarnaast heeft TUI Nederland haar eigen luchtvaartmaatschappij, TUI fly.
Onder TUI Nederland vallen niet alleen bovenstaande reismerken, maar ook de eigen winkels van TUI. Tot slot is Tec4Jets verantwoordelijk voor het onderhoud van de TUI fly-vloot.
TUI Nederland vormt samen met TUI België het cluster TUI Benelux. Beide landen bedienen hun eigen interne markt maar werken op veel vlakken nauw samen en profiteren van de gezamenlijke schaalgrootte.

Duurzaam toerisme

Als grootste reisconcern ter wereld speelt TUI Group, waar TUI Nederland een onderdeel van is, een belangrijke rol in de wereldwijde toerisme-industrie. Zij zijn zich ervan bewust dat zij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de duurzame ontwikkeling van vakantiebestemmingen. Hun doel met betrekking tot duurzame ontwikkeling is om de milieu-impact tot een minimum te beperken, de cultuur en de mensen op de vakantiebestemmingen te respecteren en een reële economische bijdrage te leveren aan lokale gemeenschappen.
Duurzaam toerisme staat hoog in het vaandel bij TUI Group en is een belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur.

TUI Group

De reismerken van TUI Group werken samen onder één paraplu en verzorgen vakanties naar 180 bestemmingen wereldwijd. Het hoofdkantoor van deze reisgigant staat in Hannover, Duitsland.
TUI Group is het resultaat van de fusie tussen het Britse TUI Travel PLC en het Duitse TUI AG. In december 2014 zijn de twee TUI bedrijven gefuseerd en ontstond internationaal marktleider TUI Group. TUI Group is beursgenoteerd aan de London Stock Exchange en de Mdax in Hannover. Fritz Joussen, de voormalige CEO van TUI AG, is sinds februari 2016 Chief Executive van de TUI Group.
TUI Group heeft reisorganisaties in 31 landen en voert in totaal meer dan 220 reismerken. Bij TUI Group werken meer dan 67.000 collega’s. Samen verzorgen zij op 180 bestemmingen de vakanties voor ruim twintig miljoen vakantiegangers per jaar en die vakanties worden onder andere verkocht via 1.600 reisbureaus in Europa. Daarnaast heeft TUI Group vijf airlines met een gezamenlijke vloot van meer dan 150 vliegtuigen -waaronder de TUI fly toestellen -, driehonderd TUI-hotels en een vloot van TUI-cruiseschepen.
TUI heeft zich aangesloten bij het UN Global Compact initiatief en is als enige reisorganisatie genoteerd aan de gerenommeerde Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).


Artikelen over Tui.nl

Tui.nl Reviews

  Tui pakketreis naar Aruba

  Beste Arjan,\\r\\n\\r\\nIk stuur je een kort bericht. \\r\\n\\r\\nDacht dat ik TUI een goede kans wilde bieden. \\r\\n\\r\\nKorte summary\\r\\nMooi pakket Amsterdam - Aruba, Amsterdam Manor op Eagle Beach. Gezin met kleine man, nu 19 maanden oud. Eerste keer lange vlucht sinds Corona�\\r\\n\\r\\nWat schept en schetst bovenal mijn verbazing? Bij aankomst op Schiphol om 09.30 uur met de taxi, loop ik richting balie en verneem dat de vlucht van 12.30 uur (OR 361) vertraagd is naar� 17.00 uur�\\r\\n\\r\\nArjan, leg mij svp in consistent Nederlands uit, in tijden van wifi, social media, 24/7 bereik, dat je jouw passagiers daar NIET van op de hoogte stelt?\\r\\n\\r\\nHet gaat mij niet om een boekenbon, een betaalde lunch bij McDonalds maar gewoon om respect voor jouw vak lees jouw mensen. Overigens geen enkel excuus bij de balie.\\r\\n\\r\\nJe begrijpt, als ondernemers onder elkaar, jij in loondienst ik in een iets andere constructie, dat dit toch wel het minste is? \\r\\n\\r\\nBenieuwd naar jouw reactie,\\r\\n\\r\\nMet vriendelijke groet,

  Tui pakketreis naar Aruba

  Beste Arjan,

  Ik stuur je een kort bericht.

  Dacht dat ik TUI een goede kans wilde bieden.

  Korte summary
  Mooi pakket Amsterdam - Aruba, Amsterdam Manor op Eagle Beach. Gezin met kleine man, nu 19 maanden oud. Eerste keer lange vlucht sinds Corona…

  Wat schept en schetst bovenal mijn verbazing? Bij aankomst op Schiphol om 09.30 uur met de taxi, loop ik richting balie en verneem dat de vlucht van 12.30 uur (OR 361) vertraagd is naar… 17.00 uur…

  Arjan, leg mij svp in consistent Nederlands uit, in tijden van wifi, social media, 24/7 bereik, dat je jouw passagiers daar NIET van op de hoogte stelt?

  Het gaat mij niet om een boekenbon, een betaalde lunch bij McDonalds maar gewoon om respect voor jouw vak lees jouw mensen. Overigens geen enkel excuus bij de balie.

  Je begrijpt, als ondernemers onder elkaar, jij in loondienst ik in een iets andere constructie, dat dit toch wel het minste is?

  Benieuwd naar jouw reactie,

  Met vriendelijke groet,

  Waardeloos bedrijf. Slechte dienstverlening

  Op 15 januari een reis aan het vergelijken bij verschillende aanbieders. Ik kwam uit op de site van Tui. Reizen. Om te vergelijken moet je alle gegevens van de passagiers invullen en daarna op volgende en volgende....We kwamen uit op de laatste pagina waar je definitief kan boeken. We laten de computer open want we kregen bezoek van de buren met hun 5 jarig zoontje. We waren wat aan het praten en dat 5 jarig zoontje was op de computer bezig en duwde op de knop definitief boeken. Ik kreeg onmiddellijk een mail van Tui Reizen met Bevestigingsnummer.
  Ik heb onmiddellijk naar Tui Reizen gebeld op het nummer 088 088 5885 en na 40 minuten werd er opgenomen door een man. Mijn probleem uitgelegd dat die reis abusievelijk geboekt werd door het 5 jarig zoontje van de buren. Na nog 2 maal in wacht geplaatst te zijn kreeg ik te horen dat het niet anders kon dan de vlucht te betalen. Het kan niet zijn als je onmiddellijk belt dat de vlucht reeds geboekt is. Ik heb € 276 moeten betalen.

  Zwakke punten
  slechte dienstverlening

  Tui biedt alles!

  Ruim assortiment en de mooiste en beste accomodaties. Onze pakketreis voor Europa compleet en betaalbaar via Tui NL geboekt. Boven verwachting goed geregeld en ontbrak ons opnieuw aan niks.

  Sterke punten
  Compleet, super locatie en accomodaties, betaalbaar, veelzijdig!

  Na Tui wil je niks anders meer!

  Zeer tevreden over boekingen via tui. Ruim aanbod, snel geregeld en luxe die aan mijn eisen voldoet. Annuleren gaat ook eenvoudig van wintersport.

  Sterke punten
  Eenvoud boeken, scherpe prijzen, totaalpakket mogelijk, aanbod reizen en type! Service!!

  Nooit meer Tui

  Begin maart bij TUI in Zutphen binnen gestapt, voor een vakantie naar Zweden, Finland en Noorwegen. TUI zou vliegtickets, hotel en auto regelen. Wat betreft de annuleringsverzekering kregen we het advies de duurdere verzekering van TUI te nemen, U krijgt bij annulering altijd geld terug. Voor deze reis moest er een aanbetaling gedaan worden, de rest moest voor 1 augustus betaald worden. Toen kwam corona, en op 12 september zouden we vertrekken, Zweden was al heel lang code oranje. Eind augustus toch maar even langs TUI. We moeten gewoon afwachten werd ons gezegd. Op 24 augustus worden we gebeld, of we misschien om willen boeken, waarop ik antwoordde: en dan twee weken op het vliegveld zitten, Finland komen we niet in. De reis wordt geannuleerd, we krijgen voucher. Ik heb gelijk aangegeven dat ik geld terug wil, TUI weigert dit, ook na een nieuw contact en vermelding van de verzekering met altijd geld terug. Ik heb de buik vol van een vliegvakantie en TUI, en heb aangegeven niets te hebben aan een voucher. Ik moet maar gewoon een jaar wachten op m'n geld.

  Sterke punten
  Ze verkopen gebakken lucht.

  Zwakke punten
  Service hebben ze TUI niet uitgevonden, het is asociaal hoe ze met de klanten om gaan

  Vakantie St Maarten

  Vrouw werkte een jaar op St Maarten. Ben gaan zoeken naar tickets via alle mogelijke sites. Uiteindelijk bij TUI uitgekomen en daar een goede prijs gekregen voor een ticket en extra beenruimte weten te bemachtigen. Totaal prijs was lager dan die van concurrenten. Erg tevreden mee.

  Hele overzichtelijke site

  Tui heeft een ontzettend overzichtelijke site. Na het invullen van je wensen en bestemming verschijnen direct de hotels die daarbij aansluiten. Wat ik het grootste voordeel vind is dat de prijzen die in het beginvenster staan niet veel meer worden als je de gekozen reis wil afronden, iets wat bij andere vakantie sites standaard wel gebeurde! We hebben een heerlijke en goed verzorgde vakantie op Kaapverdië gehad en staan nu op het punt onze vakantie voor Juni dit jaar te boeken. Weer via Tui!

  Sterke punten
  Overzichtelijk, goede prijzen en geen bijkomende kosten vlak voor het boeken online. Mooie hotels in verschillende prijsklassen.

  Boek je vakantie via TUI

  Fijne website om je vakantie en vlucht te boeken. Duidelijke omschrijvingen en scherpe prijzen. Proces na het boeken verloopt ook soepel. Ik kreeg keurig al mijn bescheiden in de mailbox. Betrouwbare site dus een aanrader.

  Sterke punten
  Overzichtelijk
  scherpe prijzen en dat vinden wij belangrijk in ons dorp
  aangesloten bij SGR

  Zwakke punten
  Wellicht soms een beetje onoverzichtelijk.

Bezoek Tui.nl

Schrijf een review