Iedereen kent Kras reizen vast en zeker. Kras is een allround aanbieder, gespecialiseerd in de volgende reizen: autovakanties, bus, fiets, vlieg- en vaarvakanties en groepsrondreizen.

Door haar internationale inkoopkracht en 95 jaar ervaring kan Kras als geen ander inspelen op de wensen van de Nederlandse reiziger. Kras biedt scherp geprijsde reizen aan naar meer dan honderd landen.

Aanbod Kras reizen

Het aanbod van Kras bestaat uit volledig verzorgde reizen zoals strandvakanties, culturele rondreizen, stedentrips, fly-drives, wintervakanties, cruises en gespecialiseerde reizen zoals fiets- en wandelvakanties, vakanties voor singles, actieve reizen en theaterarrangementen.
Onder Kras valt ook het merk Goed Idee Reizen, deze organisatie richt zich op mensen die vanuit een christelijke levensvisie willen reizen.

Reisleiders

Tijdens de reis verzorgen de reisleiders van Kras voor net dat beetje extra. De reisleider brengt de bestemming tot leven door de mooiste verhalen te vertellen, de historie te delen, het juiste restaurant aan te wijzen, lokale bezienswaardigheden te delen, te helpen bij vragen en zorgt voor een ontspannen en vlekkeloze vakantie. Ze staan dag en nacht klaar voor de reizigers op verschillende bestemmingen. Een overzicht van de reisleiders is te vinden op Kras.nl. 

Voorboeking

Een voorboeking of voorinschrijving is een boeking van een reis die pas over later tijd beschikbaar. Het annuleren van een voorboeking is kosteloos en kan zonder opgaaf van reden. Wanneer de reis beschhikbaar komt en dus geboekt kan gaan worden, dan wordt er contact opgenomen en heeft de reiziger 10 dagen de tijd om de reis definitief te maken of te annuleren.

Boeking en Betaling

De boeking van de gewenste vakantie kan volledig online gedaan worden. Nadat de boeking is geaaccordeerd ontvangt men een factuur met het bedrag van de aanbetaling en restbetaling. In de aanbetaling zitten ook de kosten van de annuleringsverzekering, het calamiteitenfonds en de reserveringskosten verwerkt.

De reis kan op verschillende manieren worden betaald; middels iDEAL op de Kras.nl website. Er wordt ingelogd op 'Mijn Boeking' met het betreffende boekingsnummer in combinatie met het verstrekte wachtwoord. Nadat via iDEAL is betaald wordt de betaling direct in de administratie verwerkt.
Wanneer u niet via iDEAL wilt betalen, dan verzoeken wij u vriendelijk om bij de betaling uw boekingsnummer en debiteurnummer volgens uw factuur te vermelden.

Er kan ook online met een Visa of Mastercard (creditcard) worden betaald.

Groene accommodaties

In het reisaanbod heeft Kras bewust gekozen voor een aantal milieuvriendelijke en duurzame accommodaties. Deze bedrijven hebben vergaande maatregelen genomen voor het bewust omgaan met water, energie en afval.

De selectie van de groene accommodaties is gemaakt op basis van officieel erkende milieukeurmerken zoals Green Globe en Green Key. Daarnaast gebruikt Kras het duurzaamheidssysteem van Travelife Sustainability in tourism. Zo krijgt men objectief inzicht in de zorg die lokale ondernemers van accommodaties voor hun medewerkers, de lokale gemeenschap en het milieu hebben. Ook stimuleert Kras ondernemers van accommodaties die nog niet gecertificeerd zijn om ook duurzamer te ondernemen.

Informatie over een duurzaamheidskenmerk is te vinden, indien een accommodatie hier over beschikt, bij de omschrijving van de accommodatie.

Gezondheid & vaccinaties

Ga goed voorbereid op vakantie, is de tip. Onderdeel hiervan is het maken van een afspraak met een consult voor informatie over gezondheid, vaccinaties en aanbevelingen voor de reisbestemming. Reisprik is het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor advisering en vaccinatie. Reisprik is als erkend vaccinatiecentrum aangesloten bij het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering) en wordt aanbevolen.

Kras klanten ontvangen per volwassen consult gratis een Care Plus DEET 40% of een Anti-Insect Natural Spray t.w.v. €9,95 bij vermelding van de code: KRAS2k. 

Overig

Kras, TUI en Goed Idee Reizen zijn onderdeel van TUI Nederland. Kras B.V. is aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds en Autoriteit Persoonsgegevens. Op alle reizen zijn de 'ANVR Reizigersvoorwaarden' en de 'Algemene Reisvoorwaarden Kras' van toepassing.

Ervaringen en reviews

Online zijn er diverse websites waar Kras ervaringen en reviews zijn te lezen. Hoe betrouwbaar deze zijn hangt af van de onafhankelijkheid van de site. Zelf houdt Kras ook de klanttevredenheid bij en scoren zij momenteel op basis van ruim 12,5 duizend reviews gemiddeld een 8,3. Andere onafhankelijke ervaringen, aanbevelingen, eventuele klachten en reviews over Kras zijn te vinden op vakantiesitesvergelijken.com.

Buiten Europa
Zelf samen te stellen
All-Inclusive mogelijkheid
SGR / ANVR aangesloten
Prijsklassemedium
Winterreizen
Zomerreizen
Hotel
Huis/Bungalow
Camping
Stedentrips

Kras.nl Sterke punten

 • deskundig en servicegericht
 • Goede kwaliteit accommodatie
 • groot netwerk waardoor je exclusieve plekken bezoekt
 • voor elk soort vakantie
 • voor ieder wat wils qua prijsklasse

Kras.nl Zwakke punten


Extra info

SGR/ANVR lid: Ja 
Accommodatie: Alle
Doelgroep: Alle
Pakketreizen: Ja
Bestemming: Wereldwijd


Artikelen over Kras.nl

Kras.nl Reviews

  Kras?? Rampzalig

  Geachte lezer,

  tsja waar zal ik beginnen , begin maar met het positieve nieuws , het hotel in St Aigulf was goed zoals een v.d. Valk is, eten was ronduit heel goed iedere dag keuze menu en als dat je niet aan stond a la carte met iets bijbetalen soort voucher systeem , werkte uitstekend !

  en verder .. 3 dagen voor vertrek kregen we bericht dat de TOP class bus niet kon rijden wegens technische redenen ??? dus een comfort class bus en 40 euro pp terug gestort ( ik nog gebeld maar niets aan te doen staat in de voorwaarden dat dit kan etc ) ik uiteraard nijdig maar goed we zijn gegaan en geloof me er waren 6 stellen die voor het eerst met de bus gingen en die gaan nooit meer ! Want ondanks de bewering vam Kras zit er wel defelijk verschil tussen deze bussen...
  Dan wat eenn hork van een chauffeur. De rest die meer ervaring met busreizen had wisten ook niet wat hun overkwam dit hadden ze nog nooit meegemaakt , Johan ( de chauffeur ) wist de weg niet reed continue verkeerd hebben alle tunnels van Monaco gezien en geloof me dat zijn er veel , uren in de bus om ergens te komen , het is echt niet te beschrijven hij had zelfs een keer politie begeleiding nodig om eerst uit een dorp te komen en een keer om in Monaco naar de parkeergarage te komen,
  Het zou om te lachen zijn geweest als je een leuke chauffeur had maar dit was een form van Forrest Gump , beetje raar en beetje in zijn eigen wereld en enorm eigenwijs , de halve bus zat met zijn telefoon en daar de tomtom op om hem te helpen maar hij luisterde gewoon niet
  Dus dit was voor ons ( voorlopig iig ) de 1e en de laatste busreis , we hebben om 2 uur door Monaco heen te hobbelen in een toeristen treintje en te kijken naar de wisseling van de wacht ruim 7 uur in de bus gezeten echt het was krankzinnig , en het plaatsje Eze hebben we maar van afgezien , door de krappe tijd kregen we daar drie kwartier voor om een berg te beklimmen en we hadden mensen met rollators in de bus en die klim was echt niet te doen in drie kwartier als je ook niet iets had willen zien van het stadje , waarop Johan zei : je kan ook ff 3 kwartier op een terras gaan zitten ???? weet je dat is niet klant vriendelijk en dus heb ik samen met andere voorgesteld om maar weer richting hotel te gaan het was in middels half vier , daar wilde hij eerst niet aan want ja stond in de reisbeschrijving dat we dat moesten , maar naar hoofdelijk stemmen tellen was iedereen in de bus accoord om naar het hotel te vertrekken en zo gedaan , we waren het behoorlijk zat dat geklooi met verkeerd rijden ! Nagenoeg iedere excursie was goed voor 9 uur ergenis.
  och ik vergeet de onderweg hotels , Ibis op de heen weg prima kamers modern schoon en goed bed , maar het avond eten …………...werkelijk je geeft het je katten nog niet 80 % ging zo terug naar de keuken.. smakeloos en niet te genieten. Dit zet je gasten niet voor...
  Op de terugweg het Greet hotel in Beaune , soort kringloop winkel met slechte bedden , eten net iets beter eten dan in het ibis maar nog steeds ver onder de maat soort salade met ham en iets onduidelijksin zat en kale macaroni en een inimini stukje kip in foute saus en als toetje een lavacakeje die niet warm was, dus net een potje chocopasta op je bord je snapt wij waren niet blij Vandaar deze brief met deze klachten, we zijn GELUKKIG weer thuis , het enige pluspunt van de reis an sich ? De chauffeur reed wel voorzichtig het nadeel ??maar wel vaak de verkeerde route Kortom een vreselijke busreis.
  Resumerend teleurstellend en zelfs KRAS onwaaardig -Schandalig was ook dat we ook niet mochten terugkomen en/of parkeren bij Nobis in Asten zolang de andere (wissel) bus er niet was , hebben daardoor 30 minuten op een parkeerterrein gestaan bij Nederweert tussen de vrachtwagens , noemen jullie dat service ??
  Nou wij niet dit is echt schandalig ! De “koffietafel “hebben we maar over geslagen die is namelijk voor s’middags bedoelt en niet als avond eten.
  Kortom, als dit het niveau van ( alle) Kras reizen is dan voorspel ik Kras een kort bestaan.

  Datum van ervaring: 29 september 2023

  Zwakke punten
  Prijs geen luxe bus, saaie reisleider/chauffeur constant verkeerd rijden

  Super Vriendelijkheid

  Ja KRAS rondreizen.
  Op het moment dat je zoekt naar een reis en informeert is men SUPER VRIENDELIJKHEID
  Ruim een half jaar van te voren een 20 daagse rondreis geboekt naar Vietnam vertrek 17 februari 2020.
  In de loop van de maanden zie je de reis goedkoper worden , eerst 200 , daarna 400 , tot zelfs 600 euro
  Denkende aan de slogan waar men prat op gaat bij KRAS “BESTE PRIJS BELOFTE “ ga je eens informeren.
  Zodra je hier over gaat bellen komen de voorwaarden, had ik inmiddels al gelezen.
  Nauw bij voorbaat komt hiervoor dus niemand voor in aanmerking , de voorwaardes zijn zo dicht getimmerd.
  Sinds kort vermelden ze voor op hun site “ dat 35 dagen tot 28 dagen “voor vertrek je in aanmerking komt als de reis in die periode
  goedkoper is.
  In tijden dat ik boekte stond het er nog niet , dus waarschijnlijk al veel klachten over geweest , dus nu maar vermeld.
  Dat was de eerste bijsmaak van KRAS die ik kreeg , geen goed voorteken en waar was die SUPER VRIENDELIJKHEID.
  Nu om het verhaal niet te lang en vervelend te maken , in het kort.
  De Corona was uit gebroken in China , ik ben niet bang of angstig maar in me achterhoofd nog de Ebola in Liberia ,die ik van dichtbij heb mee gemaakt,
  was dit wel weer even schrikken , zeker nadat een plaats zo 30 á 40 km van Hanoi Vietnam volledig werd afgegrendeld.
  Dit was het gebied waar wij tijdens de reis ook langs zouden komen richting SAPA , een streek dat noordwest ligt , tegen de Chinese grens.
  Dus lopen denken moeten wij hier nu wel heen , mag best weten daar nog wat slapeloze nachten over gehad.
  Informatie ingewonnen bij contacten van mij in Ho Chi Minh Stad en Hanoi.
  Advies was neutraal , je kunt komen , maar misschien beter van niet , de bevolking is niet in paniek maar wel angstig.
  Men durf niet meer bij elkaar in de lift te staan , toerisme is zeker met 50% afgenomen, vele stranden geven een lege indruk enz.
  Om zo op vakantie te gaan is zeker geen uitdaging werd er gezegd.
  Dus KRAS twee dagen voor vertrek gebeld , nog geen 5 woorden gezegd en gelijk argument reisadvies Buitenlandse zaken kijken.
  Nauw ik kan u zeggen dit is een sterk afgezwakt advies, met zeer algemene termen die bijna op elk land toepasbaar zijn.
  Dit telefoon gesprek viel mij helemaal verkeerd , waar was plotseling die SUPER VRIENDELIJKHEID.
  Zelf maar de beslissing genomen we gaan niet meer helaas al het geld kwijt. ( Dit beslis ik zelf zonder hier iemand de schuld er van te geven !!! )
  Blijft dat het voor de bevolking daar het ergste is , dan is mijn probleem alleen maar een luxe probleem.
  ALS LAATST , een paar dagen na dat de reis op papier voor ons was begonnen een telefoontje van KRAS.
  Waar wij waren , ze hadden ons gemist bij het afhalen ter plekken in Vietnam.
  Paar woorden gewisseld , omdat er geen enkele belangstelling van KRAS was van hoe , het wat , en het waarom.
  CONCLUSIE HET GAAT HIER ALLEEN OM GELD EN NIET OM DE MENSEN. Geboekt en weg is de SUPER VRIENDELIJKHEID.
  Dit was de eerste pakketreis die ik ooit geboekt heb , regel altijd zelf mijn reis , vluchten en hotels.
  Maar nooit meer KRAS !!!!!

  Geweldige organisatie

  Net terug van een rondreis door Azië en was werkelijk geweldig! Alles was perfect geregeld en overtrof onze verwachtingen. Veel gezien in korte tijd en op mooie locaties in goede accommodaties. Kras ontzorgt!

  Sterke punten
  Alles regelen, verwachtingen overtreffen, kennis van reizen en wat je moet zien

  Poen-poen-poen-poen

  Ronduit misleidende website en vreselijke klantenservice. Je krijgt niet wat je geboekt hebt en vervolgens wordt het je heel lastig gemaakt en wordt men naar tegen je.
  Wie kent dat liedje nog? Poen-poen-poen-poen. Hoe kunnen de mensen aan de top van deze organisatie zichzelf in de spiegel aankijken, geen greintje respect voor mensen of de wet, alleen maar geld verdienen in het hoofd.

  Kras boven alles!

  Kras vind ik echt geweldig en vooral de aanbiedingen die ze hebben. Altijd concurrerend en als ik er niet uit kom en ze bel, dan wordt ik perfect geholpen. Zo ook laatst met mijn reis naar griekenland. Voldeed perfect aan mijn wensen door goed te luisteren en zo de beste aanbieding te delen. Ik raad kras graag aan en ga zo door!!

  Sterke punten
  Meedenken, behulpzaam, scherpe acties naar veel plaatsen !!

  Alles klopte bij onze reis!

  Wij zijn met Kras naar Curacao geweest en alles wat perfect geregeld, complimenten! Vandaar deze positieve review over Kras en aanbeveling! Na grondig onderzoek hebben wij het totaalpakket (vlucht, accommodatie op BlueBay, excursies) geboekt via hen en meer dan tevreden. Locatie en onderkomen waren erg goed, informatie vooraf ook en vervoer naar huis was ook inbegrepen. Op de bestemming wilden we toch een auto huren. Contact opgenomen met Kras en na meer info een auto geboekt op Curacao, erg fijn dat dit zo snel en klantvriendelijk kan! Ga zo door Kras!

  Sterke punten
  Alles was geregeld en meer dan dat
  Uitgebreide info die wordt verstrekt
  Accomodatie was perfect, net als de locatie

  Zwakke punten
  Niets. Ga zo door

Bezoek Kras.nl

Schrijf een review