Iedereen kent Kras reizen vast en zeker. Kras is een allround aanbieder, gespecialiseerd in de volgende reizen: autovakanties, bus, fiets, vlieg- en vaarvakanties en groepsrondreizen.

Door haar internationale inkoopkracht en 95 jaar ervaring kan Kras als geen ander inspelen op de wensen van de Nederlandse reiziger. Kras biedt scherp geprijsde reizen aan naar meer dan honderd landen.

Aanbod Kras reizen

Het aanbod van Kras bestaat uit volledig verzorgde reizen zoals strandvakanties, culturele rondreizen, stedentrips, fly-drives, wintervakanties, cruises en gespecialiseerde reizen zoals fiets- en wandelvakanties, vakanties voor singles, actieve reizen en theaterarrangementen.
Onder Kras valt ook het merk Goed Idee Reizen, deze organisatie richt zich op mensen die vanuit een christelijke levensvisie willen reizen.

Reisleiders

Tijdens de reis verzorgen de reisleiders van Kras voor net dat beetje extra. De reisleider brengt de bestemming tot leven door de mooiste verhalen te vertellen, de historie te delen, het juiste restaurant aan te wijzen, lokale bezienswaardigheden te delen, te helpen bij vragen en zorgt voor een ontspannen en vlekkeloze vakantie. Ze staan dag en nacht klaar voor de reizigers op verschillende bestemmingen. Een overzicht van de reisleiders is te vinden op Kras.nl. 

Voorboeking

Een voorboeking of voorinschrijving is een boeking van een reis die pas over later tijd beschikbaar. Het annuleren van een voorboeking is kosteloos en kan zonder opgaaf van reden. Wanneer de reis beschhikbaar komt en dus geboekt kan gaan worden, dan wordt er contact opgenomen en heeft de reiziger 10 dagen de tijd om de reis definitief te maken of te annuleren.

Boeking en Betaling

De boeking van de gewenste vakantie kan volledig online gedaan worden. Nadat de boeking is geaaccordeerd ontvangt men een factuur met het bedrag van de aanbetaling en restbetaling. In de aanbetaling zitten ook de kosten van de annuleringsverzekering, het calamiteitenfonds en de reserveringskosten verwerkt.

De reis kan op verschillende manieren worden betaald; middels iDEAL op de Kras.nl website. Er wordt ingelogd op 'Mijn Boeking' met het betreffende boekingsnummer in combinatie met het verstrekte wachtwoord. Nadat via iDEAL is betaald wordt de betaling direct in de administratie verwerkt.
Wanneer u niet via iDEAL wilt betalen, dan verzoeken wij u vriendelijk om bij de betaling uw boekingsnummer en debiteurnummer volgens uw factuur te vermelden.

Er kan ook online met een Visa of Mastercard (creditcard) worden betaald.

Groene accommodaties

In het reisaanbod heeft Kras bewust gekozen voor een aantal milieuvriendelijke en duurzame accommodaties. Deze bedrijven hebben vergaande maatregelen genomen voor het bewust omgaan met water, energie en afval.

De selectie van de groene accommodaties is gemaakt op basis van officieel erkende milieukeurmerken zoals Green Globe en Green Key. Daarnaast gebruikt Kras het duurzaamheidssysteem van Travelife Sustainability in tourism. Zo krijgt men objectief inzicht in de zorg die lokale ondernemers van accommodaties voor hun medewerkers, de lokale gemeenschap en het milieu hebben. Ook stimuleert Kras ondernemers van accommodaties die nog niet gecertificeerd zijn om ook duurzamer te ondernemen.

Informatie over een duurzaamheidskenmerk is te vinden, indien een accommodatie hier over beschikt, bij de omschrijving van de accommodatie.

Gezondheid & vaccinaties

Ga goed voorbereid op vakantie, is de tip. Onderdeel hiervan is het maken van een afspraak met een consult voor informatie over gezondheid, vaccinaties en aanbevelingen voor de reisbestemming. Reisprik is het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor advisering en vaccinatie. Reisprik is als erkend vaccinatiecentrum aangesloten bij het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering) en wordt aanbevolen.

Kras klanten ontvangen per volwassen consult gratis een Care Plus DEET 40% of een Anti-Insect Natural Spray t.w.v. €9,95 bij vermelding van de code: KRAS2k. 

Overig

Kras, TUI en Goed Idee Reizen zijn onderdeel van TUI Nederland. Kras B.V. is aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds en Autoriteit Persoonsgegevens. Op alle reizen zijn de 'ANVR Reizigersvoorwaarden' en de 'Algemene Reisvoorwaarden Kras' van toepassing.

Ervaringen en reviews

Online zijn er diverse websites waar Kras ervaringen en reviews zijn te lezen. Hoe betrouwbaar deze zijn hangt af van de onafhankelijkheid van de site. Zelf houdt Kras ook de klanttevredenheid bij en scoren zij momenteel op basis van ruim 12,5 duizend reviews gemiddeld een 8,3. Andere onafhankelijke ervaringen, aanbevelingen, eventuele klachten en reviews over Kras zijn te vinden op vakantiesitesvergelijken.com.

Buiten Europa
Zelf samen te stellen
All-Inclusive mogelijkheid
SGR / ANVR aangesloten
Prijsklassemedium
Winterreizen
Zomerreizen
Hotel
Huis/Bungalow
Camping
Stedentrips

Kras.nl Sterke punten

 • deskundig en servicegericht
 • Goede kwaliteit accommodatie
 • groot netwerk waardoor je exclusieve plekken bezoekt
 • voor elk soort vakantie
 • voor ieder wat wils qua prijsklasse

Kras.nl Zwakke punten


Extra info

SGR/ANVR lid: Ja 
Accommodatie: Alle
Doelgroep: Alle
Pakketreizen: Ja
Bestemming: Wereldwijd


Artikelen over Kras.nl

Kras.nl Reviews

  Kras boven alles!

  Kras vind ik echt geweldig en vooral de aanbiedingen die ze hebben. Altijd concurrerend en als ik er niet uit kom en ze bel, dan wordt ik perfect geholpen. Zo ook laatst met mijn reis naar griekenland. Voldeed perfect aan mijn wensen door goed te luisteren en zo de beste aanbieding te delen. Ik raad kras graag aan en ga zo door!!

  Sterke punten
  Meedenken, behulpzaam, scherpe acties naar veel plaatsen !!

Bezoek Kras.nl

Schrijf je eigen review