Waarom moet je met enige regelmaat op vakantie?

Waarom moet je met enige regelmaat op vakantie?

4 oktober 2018

Hebt u onlangs vakantie gehad of bent u besmet geraakt door het werk? Omdat de juiste baan moeilijk is te vinden, maar ook om te behouden, maken mensen zich steeds meer zorgen over hun inkomen en investeren ze veel uren op het werk. Iets wat ten koste kan gaan van andere, belangrijke aspecten van het leven.

Waarom een vakantie nemen

Als u uw vakanties naar een lager niveau hebt verplaatst - lees: geen vakantiedagen opnemen, laat staan een vakantie buiten de deur hebben, dan is het tijd geworden om erkennen dat vakantie net zo belangrijk is als goed eten, slapen en sporten. 

Spanning

Wanneer u met meerdere drukken op het werk wordt belast, reageert uw lichaam door over te gaan op de "overlevingsreactie van vechten of vliegen". Aanhoudende uitdagingen leiden tot constante stress, die zelfs bij thuiskomst niet verdwijnt. Als u gestresst bent, voorkomt u dat u objectief en goed denkt. Ook worden door stress op het werk uw analyses en proactiviteit belemmerd. Als je op vakantie gaat, dan verminder je meteen de stress in je leven en geef jezelf de ruimte en tijd om te ontrstressen om vervolgens weer met een heldere geest aan het werk te kunnen gaan.

Gezondheid

Het leven is kort. Maak het niet korter door vakanties te vermijden. Rapporten zeggen dat mensen die geen vakantie nemen liefst 21% meer risico lopen om te overlijden door alle stress en onrust. Als u veel uren zit en slechte eetgewoonten hebt, in combinatie met weinig slaap en een hoog stressniveau, is hypertensie een gegeven. Overweeg vakanties als een leuke manier om te investeren in een goede gezondheid.
P
roduktiviteit

Studies zijn het er over eens dat wanneer je geen vakanties neemt, je productiviteit eronder lijdt. Lange perioden van werken zonder onderbreking leiden tot prikkelbaarheid, slechte besluitvorming, slechte communicatie en slechte relaties. Wanneer je op vakantie gaat draai je dat allemaal om en kom je terug met meer focus, een optimistische denkwijze en een hogere productiviteit.
Individuele reizen Vietnam

De grootste investering

De primaire bron voor het creëren van welvaart in je leven ben jij. Denk aan vakanties als een investering in je eigen gezondheid. Een vakantie is een kans om je horizon te verbreden door naar nieuwe plaatsen te reizen, nieuwe ervaringen op te doen en herinneringen te creëren die je later kunnen ondersteunen. Als bonus ontmoet je op vakantie interessante en buitengewone mensen en creëer je relaties die je persoonlijke of professionele leven verbeteren.

Nieuwe perspectieven

Op vakantie word je blootgesteld aan nieuwe omgevingen, ander menselijk gedrag, culturen en verschillende manieren van zakendoen. Je leert dat er niet één manier is om met het leven of met het werk om te gaan. Het gaat erom hoeveel verschillende tools en perspectieven je ter beschikking hebt om alle verantwoordelijkheden en uitdagingen te kunnen beheersen. Vakanties dienen als ongestructureerde educatie voor jou.

Family Time

Tijdens het werken heb je de neiging om compromissen te sluiten met je directe relaties, vooral binnen je gezin. Omdat deadlines voor het werk voorrang hebben, mis je familiebijeenkomsten en regelmatige bindingsmogelijkheden. Je kunt de verloren tijd niet compenseren door te wachten tot je pensioen. Een vakantie zorgt er gegarandeerd voor dat de kwaliteit en intensiteit met het gezin wordt verhoogd. Vakanties zijn de ideale investering in jezelf en het gezin, omdat samen reizen de beste manier is om relaties op te bouwen.

Mislopen van promotie?

Ben je bang dat je in een hypercompetitieve omgeving zit en dat het nemen van vakanties je de volgende promotie kan kosten en je deze kunt verliezen aan je collega die nooit een dag vrij neemt? Of maak je je zorgen dat je ontslagen wordt omdat je verlof hebt gehad? Studies zeggen dat er geen bewijs is om aan te tonen dat mensen die zijn gepromoveerd geen vakanties hebben gehad. Integendeel, mensen die snel groeien binnen een organisatie hebben meestal een evenwichtiger leven.

Leren en creativiteit

De wetenschap zegt dat de menselijke geest het leren maximaliseert in rusttijden. Daarom is al het onderwijs gestructureerd met voldoende pauzes. De manier waarop uw brein functioneert, is dat u informatie opneemt en vastlegt gedurende uw werkdag. Om die informatie effectief te gebruiken, hebben uw hersenen tijd nodig om het te verwerken om zinvolle verbanden te kunnen leggen met andere ervaringen die u hebt gehad en om creatieve ideeën uit deze verbindingen te halen.

Om je norale leercurve te consolideren heb je elke nacht voldoende slaap nodig om je hersenen te laten herstellen en nieuwe verbindingen te laten leggen. Om creatief te worden en nieuwe oplossingen te vinden, maakt u de bronnen van uw hersenen vrij van de dagelijkse sleur. Zoals de meeste succesvolle mensen, zult u merken dat uw beste inzichten en meest creatieve ideeën bij uw onderbewustzijn naar voren komen en dat is wanneer u op vakantie bent.

Je ideale vakantie boeken

Nu je bent overtuigd van de noodzaak om met enige regelmaat op vakantie te gaan, wordt het een grote uitdaging om de juiste vakantie te vinden. Vergelijk hier verschillende vakantieaanbieders op basis van objectieve reviews waarin ervaringen worden gedeeld, maar ook klachten en aanbevelingen. Grote reisoperators met verschillende soorten reizen zijn er te vinden, zoals DeJongIntra, Pharosreizen, SpecialVillas, Hotelspecials, Basic-Travel en Droomparken.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden