Vergelijken en boeken van een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek

Vergelijken en boeken van een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek

18 september 2020

Airport, Vliegtuigen, Autos, Parkeren, Vervoer, Reizen

Durf jij het aan om in deze vreemde coronatijden een reis te boeken? Er zijn wellicht meer mogelijkheden dan je vooraf denkt. Niet ieder land is even hard getroffen en hierdoor wordt dan ook niet iedere bestemming als een ‘risico-land’ gezien. Tegenwoordig is dit de eerste afweging die je dient te maken wanneer je een reis of vakantie aan het overwegen bent. Als jij het aandurft dan begint vervolgens het reguliere gezoek en geregel weer.

Een vakantie boeken vergt veel denk-, vergelijk- en boekwerk. Gelukkig bestaan er tegenwoordig tal van eenvoudige platformen waar je eenvoudig alle opties kunt overwegen, of je nou vliegtickets, vervoer op de plaats van bestemming of accommodaties wilt vergelijken. In dit artikel vertellen wij alles over een eerdere stap van je reis, de reis naar de luchthaven van vertrek en dan specifiek wanneer je dit met de auto doet en je auto gaat parkeren.

Online vergelijken en reserveren

Hou jij ervan om alles of zoveel mogelijk van tevoren geregeld te hebben? Dan is het aan te raden om jezelf, het liefst zo ruim mogelijk van tevoren, te verdiepen in de parkeermogelijkheden rondom de luchthaven van vertrek. De meeste vliegvelden bieden enorm veel parkeermogelijkheden, toch zijn er in sommige periodes weinig tot geen parkeerplaatsen over. Hoe lekker is het dan om van tevoren al een van deze parkeerplaatsen geboekt te hebben!

Via online platform Vliegen&Parkeren kan je het parkeeraanbod bij de luchthaven van vertrek vergelijken en je kan direct een parkeerplaats reserveren. Rondom de gebruikelijke luchthavens als Schiphol, Eindhoven Airport en Dusseldorf Airport is parkeeraanbod te vinden. Ook parkeerplaatsen bij kleinere luchthavens als Weeze Airport en zelfs Franse luchthavens als Orly Airport en Charles de Gaulle Airport zijn te vergelijken en boeken. Door van tevoren te reserveren ontneem je niet alleen zorgen, je bent vaak ook nog voordeliger uit.

Het proces van vergelijken en boeken

Het proces op dergelijke platformen gaan zeer eenvoudig in zijn werking. Je selecteert de juiste luchthaven, je reisdata en bijbehorende aankomst- en vertrektijden. Vervolgens krijg je het beschikbare parkeeraanbod te zien voor jouw specifieke reisperiode. Dit aanbod kan vergeleken, gesorteerd en gefilterd worden op basis van relevante variabelen. Wil je bijvoorbeeld goedkoop parkeren bij Schiphol? Sorteer dan op prijs en je hebt zo je ideale parking gevonden. Eenmaal je keuze gemaakt? Dan reserveer en betaal je direct online.

Zodra de reservering is afgerond dan ontvang je een reserveringbevestiging die tevens als voucher gezien wordt. Hierop staat alle benodigde informatie omtrent het parkeren en de gekozen parkeeraanbieder. Zo weet je precies wat je kan verwachten op dagen van aankomst en vertrek.

De parkeermogelijkheden rondom luchthavens

Nu zal je wellicht wel denken; hoe kan ik dan parkeren en waarom is het voordeliger? Het parkeren gebeurt op drie verschillende manieren, namelijk shuttle parking, valet parking en parkeren op loopafstand. De meeste luchthavens hebben officiële parkeerplaatsen die doorgaans op loopafstand liggen. Deze parkeerplaatsen kunnen enorm prijzig zijn en hierdoor worden er alternatieve services aangeboden. Deze alternatieve services zijn doorgaans parkeerinitiatieven van ondernemers en zij bieden een parkeerplaats aan met een andere parkeerservice.

Parkeren met een shuttleservice

Shuttle parkeren is een veel voorkomende parkeervorm rondom luchthavens. Je parkeert op het parkeerterrein en vervolgens wordt je met een shuttlebus(je) naar de luchthaven gebracht. Bij terugkomst wordt je weer opgehaald vanaf de luchthaven en weer teruggebracht naar het parkeerterrein. Zo simpel is het!

Parkeren met een valetservice

Valet parkeren is tevens een veel voorkomende parkeervorm. Vanwege het gemak en comfort van de parkeervorm is het vaak een wat meer prijzige manier van parkeren dan shuttle parkeren. Je rijdt namelijk direct naar de luchthaven, hier ontmoet je een chauffeur van de gekozen parkeeraanbieder. Deze chauffeur inspecteert de auto en rijdt deze naar het parkeerterrein. Bij terugkomst wordt de auto ook weer teruggereden naar de luchthaven en zodoende kan je direct bij de terminal instappen.

Parkeren op loopafstand

De naam spreek waarschijnlijk al voor zich. Je parkeert op een parkeerterrein rondom de luchthaven en kunt vervolgens te voet naar de luchthaven. Doorgaans betreedt je het terrein middels kentekenherkenning of een inrijcode, dit verschilt per luchthaven en parkeerplaats. Dit zijn vaak de meest comfortabele maar hierdoor ook de meest prijzige opties.

Verdiep jezelf eens in de mogelijkheden, je kan meer besparen dan je denkt en dat wellicht met een comfortabelere parkeerservice ook nog!

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden