Kun je op vakantie tijdens het Coronavirus?

Kun je op vakantie tijdens het Coronavirus?

18 maart 2020

Een vraag die bij veel Nederlanders leeft, aangezien de wereld momenteel volledig in de ban is van het Coronavirus. Voor het eerst in ieders leven gebeurt er iets wat we niet voor mogelijk hadden gehouden. De wereld gaat op slot en dit betekent een enorme impact op alles om ons heen. Niet alleen loopt onze gezondheid gevaar, maar ook financieel, sportief, opvang etc. heeft dit consequenties.
In diverse nieuwsbladen en op televisie krijg je alle informatie over het ontstaan, de ontwikkelingen, adviezen en het tegengaan van het Coronavirus.
In dit artikel wil ik met jullie de huidige mogelijkheden van een vakantie tijdens het Coronavirus delen. Niet in de laatste plaats omdat ik zelf gek ben op vakantie en inmiddels de skivakantie van februari 2020 en de meivakantie naar Azië heb moeten annuleren.
Alle informatie over het annuleren, verplaatsen en terugvorderen van gemaakte kosten kun je ook voldoende online vinden, dus beperk ik mij hier echt tot het delen van vakantie suggesties in deze barre en bizarre tijden.

Combur 3 Test Strips

Vakantie wel of niet in 2020?

Omdat het virus pas in december 2019 is uitgebroken en later in Europa is neergestreken, zal het waarschijnlijk nog wel even gaan duren alvorens we "Coronavrij" zijn. De overheid neemt in samenspraak met de specialisten en ervaringen van de andere landen besluiten om de epidemie af te remmen en tegelijkertijd te zorgen dat alles door blijft draaien, zij het in een lagere versnelling.
De verwachting is echt dat het nog wel maanden gaat duren voordat alles weer op gang is gekomen - mits het virus onder controle en/of weg is, want anders duurt het alleen maar langer - en tot die tijd zal niet alleen de im- en export minimaal zijn, maar is het bezoeken van het buitenland geen optie. Terugkomen naar Nederland is nu al een hele uitdaging, laat staan het bezoeken van onze buurland (los van de vraag of je daar verstandig aan doet). Met andere woorden, we zijn op elkaar aangewezen in dit kleine kikkerland en hoe langer het duurt, des te meer vakanties en reizen dienen te worden geannuleerd.
Nu een buitenlandse vakantie boeken voor later in het jaar is dan ook niet verstandig en wordt afgeraden. Simpelweg omdat we nog lang niet weten tot wanneer alle verboden gelden en of die niet worden verder uitgebreid. Voorkom dus het risico dat je nu wat boekt en straks je geld kwijt bent, dat is het devies voor 2020.

Wat kan ik wel doen tijdens het Coronavirus?

Kun je dan helemaal niet weg of op vakantie zolang het Coronavirus de wereld overheerst? Het antwoord is nee, zolang je maar je verwachtingen en reis aanpast. Concreet betekent dit dat je en vakantiebestemming moet zoeken in Nederland en nergens anders. Zolang je je maar aan alle adviezen en protecollen houdt is er niets aan de hand. Blijf dus op afstand van andere mensen, ga niet naar winkelcentra en vermijd binnenspeeltuinen, voor zover die nog niet gesloten zijn. Lees eens het artikel 'Top 5 vakantieparken in Nederland' of als je specifiek met een huisdier op pad wilt gaan 'Vakantieparken in Nederland met hond'.
Je kunt tegenwoordig eenvoudig een huisje op een vakantiepark of een vakantiehuisje in Nederland boeken zonder dat je in aanraking komt met de receptie, schoonmaak en/of buren. Doordat je afgelegen zit is het risico ook nog eens afgenomen want in huis en je eigen omgeving is de kans toch aanwezig dat je minder geïsoleerd bent. Twee vliegen in één klap dus: vakantiegevoel, ruimte en minder risico op besmetting.
Je zult na enig zoekwerk erachter komen dat Nederland behoorlijk wat te bieden heeft. Niet alleen qua parken en huizen, maar ook qua natuur bijvoorbeeld. Ga lekker in een huisje in de bossen zitten of juist op de Veluwe of nabij het strand. Neem de tijd om van elkaar te genieten en te ervaren wat Nederland te bieden heeft. Zo hoef je de vakantieplannen alleen wat aan te passen voor 2020 maar zeker niet overbord te gooien. Iedereen is tenslotte toe aan vakantie gedurende het jaar en dat is voor mij de reden geweest om op onderzoek uit te gaan.

Vakantie tips tijdens Corona 

Hierboven heb ik beschreven waarom ik vind dat het belangrijk is om toch op vakantie te gaan en dat dit ook mogelijk is tijdens het Coronavirus. Enige concessie die je moet doen is te zoeken naar een onderkomen in Nederland i.p.v. het buitenland. Deze knop heb ik snel omgezet en ben op zoek gegaan naar leuke parken en huisjes om met mijn gezin te verblijven. Houd er overigens wel rekening mee dat de activiteiten, restaurants, zwembaden etc. gesloten zijn. Logisch ook want dit is alleen maar risicovol.
Inmiddels heb ik een tweetal vakanties geboekt die ik graag met jullie wil delen. Niet om het te promoten, maar vooral om te laten zien wat wel mogelijk is en inspiratie door te geven.
Doe er je voordeel mee en maak van deze tijd gebruik om te kijken naar wat wel kan en boek die vakantie voor jezelf, je gezin en Nederland!

1. Roompot

Persoonlijk vind ik Roompot erg fijn om te bezoeken. De prijzen zijn acceptabel, de huizen zijn ruim en schoon en de parken uitgestrekt.
Wij gaan naar Park Zeedijk bij het Grevelingemeer om dara te wandelen en in alle rust te genieten.

2. Bungalowspecials

Een site met een groot aanbod tegen de beste prijzen. Alle parken in Nederland zijn hierbij aangesloten en op basis van je wensen en datums krijg je heel concreet de aanbiedingen te zien. Volgende week gaan wij naar een vakantiepark in Ouddorp. Direct aan zee lekkr uitwaaien en dichtbij mooie wandelroutes.

Image result for vakantiepark


Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden