Top 5 beste vakantieparken in Nederland

Top 5 beste vakantieparken in Nederland

19 april 2019

Gezien de enorme vraag naar de huur van een vakantiehuis - dit betreft chalets, huizen, villa's, bungalows en stacaravans - op een vakantiepark in Nederland is het aantal vakantieparken de laatste jaren exorbitant gestegen. Meer dan 1000 vakantieparken telt Nederland en vind daar maar eens eenvoudig het beste park te vinden. Het is immens populair om tijdens de vakantie of een lang weekend gewoon in Nederland te verblijven met je familie, kinderen of vrienden. En dan bij voorkeur op een park zodat alles geregeld is. Denk aan activiteiten voor de (klein)kinderen, een zwembad, restaurant, een supermarkt etc.

Vakantiepark aanbieders

Er zijn honderden verschillende organisaties - variërend van één vakantiepark tot tientallen per organisatie - die vakantieparken beheren. Denk aan de grote namen zoals Landal en Roompot, maar ook aan de kleinere, specialistische éénpitters die hun eigen vakantiepark runnen.
Hoe dan ook, er is voldoende aanbod maar hierdoor ook erg lastig om snel en eenvoudig het beste vakantiepark te vinden voor jouw gewenste vakantie. Zodoende hebben wij research gedaan en onze top 5 vakantieparken in Nederland samengesteld. Hierbij hebben wij gekeken naar de ervaringen van anderen, reviews op internet, eigen ervaringen, de informatie en de websites van parken zelf in combinatie met overige informatie. Uiteindelijk zijn we tot de volgende top 5 vakantieparken gekomen, welke wij hieronder graag delen om zo eenvoudiger en sneller de juiste keuze te kunnen maken en het beste vakantiepark te vinden voor jouw vakantie. Doe er je voordeel mee!  

Image result for vakantiepark

1. Droomparken.nl

DroomParken.nl heeft in totaal 14 vakantieparken in Nederland. Op de Veluwe hebben ze liefst acht vakantieparken waar je kunt verblijven. De andere DroomParken liggen in Noord-Holland (3), Limburg (1) en aan de kust in Zeeland (2). Op alle parken is een breed aanbod van faciliteiten voor jong en oud!
Zeven Droomparken beschikken over een binnenzwembad en 4 over een buitenzwembad. Daarnaast is er op bijna elk Droompark een restaurant aanwezig van goede kwaliteit, wel zo makkelijk. Natuurlijk zijn er voor de kinderen ook voldoende speeltuinen te vinden.
De DroomParken op de Veluwe liggen prachtig in de bossen. Daarnaast vind je in de omgeving het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Ook zijn de parken op de Veluwe centraal gelegen, waardoor je makkelijk uitstapjes maakt naar steden, dierentuinen en attractieparken.

DroomParken huuraccommodatie

De DroomParken beschikken over verschillende accommodaties. Zo kun je verbijven in een chalet, bungalow, cube of villa. Daarnaast kun je verblijven in een standaard of luxe accommodatie. Populair is de Cube om in te overnachten. Deze vrijstaande accommodaties zijn er veelal in luxe uitvoeringen met een hip design. Ook zijn er prachtige luxe-wellness villa’s te huur.

Kampeervakantie

Op 7 DroomParken is er de mogelijkheid tot kamperen. Je kunt kamperen aan de kust in Zeeland of Noord-Holland. Of toch liever midden in de bossen? Kies dan voor een kampeervakantie op de Veluwe. In de provincie Limburg kun je ook kamperen bij DroomParken en geniet je van het prachtige landschap, de kleine beekjes en riviertje en de gezellige dorpen.
Je kan uit verschillende verschillende type kampeerplaatsen kiezen of je kunt overnachten in een huurcaravan.

Groepsaccommodaties

Met de gehele familie, vrienden of het sportteam een weekendje of midweek weg? Huur dan een groepsaccommodatie. Op vier DroomParken is er de mogelijkheid om een groepsaccommodatie te huren. DroomPark Maasduinen heeft bijvoorbeeld een accommodatie die geschikt is voor maximaal 12 personen. In Beekbergen kun je zelfs verblijven in een familiebungalow tot maximaal 24 personen.

2. Roompot.nl

Roompot Vakanties is de naam van een keten van vakantieparken gevestigd in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Roompot was oorspronkelijk een Zeeuws bedrijf, maar werd in november 2016 eigendom van de Franse investeringsmaatschappij PAI Partners. Het bedrijf is opgericht in 1965 en groeide in de loop der tijd uit van een eenvoudige camping tot nationaal marktleider in vakantieparken. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Kamperland.
Roompot Vakanties heeft zijn vakantieparkactiviteiten de afgelopen jaren uitgebreid met andere activiteiten, waaronder vastgoedbeheer en speciale zorgvoorzieningen zoals nierdialyse en zorg ter plaatse om zorgbehoevenden de mogelijkheid te geven van hun vakantie te genieten.
Met de acquisitie van Hogenboom Vakantieparken in 2009 en de introductie van Roompot Reizen in 2010, heeft Roompot Vakanties het bezit uitgebreid tot meer dan 150 vakantieparken in voornamelijk Frankrijk, Nederland, Duitsland en België.

3. Vacanceselect.nl

Het hoofdkantoor van Vacanceselect is gevestigd in Alkmaar. Het is een familiebedrijf dat 30 jaar geleden is gestart. Inmiddels werken er ruim 100 man die samen werken aan hun topaanbod in verschillende accommodaties op zowel campings als vakantieparken. Je kunt hier kiezen voor een compleet ingerichte glampingtent tot aan een luxe vakantiehuisjes. Daarnaast hebben ze 51 campings in 8 Europese landen waarop zij hun eigen Selectcamp-accommodaties verhuren. De ervaringen, reviews en accomodaties staan te boek als zeer postief.

4. Molecaten.nl

Molecaten exploiteert al generaties lang recreatieparken aan stranden, in de bossen en aan meren. Overal tonen zij in woord en daad respect voor mens en omgeving: de natuur is immers onlosmakelijk verbonden met de belevingswaarde van de gasten. De parken renderen duurzaam en hebben daarom een toegevoegde waarde voor de samenleving.
In de ontwikkeling van Molecaten houdt men strikt vast aan de familiemissie: eigentijdse visie, bedrijfsmatig en maatschappelijk verantwoord exploiteren en met partners duurzaam werken aan verblijfsaccommodaties voor de gast van de toekomst. De gast van de toekomst verlangt van Molecaten een eigentijds en steeds aangepast en betaalbaar product. Innovatie en verandering in product en beleving is de constante uitdaging waar Molecaten zich voor geplaatst ziet. Zij zijn pas content als de ervaring van de bezoeker de verwachting overtreft.

5. Topparken.nl

TopParken heeft 14 vakantieparken, verspreid door het hele land. Een vakantiehuis huren of heerlijk kamperen op een van onze parken: bij TopParken kan het allemaal. TopParken is een familiebedrijf dat zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een specialist op het gebied van de verhuur en verkoop van vakantiehuizen en exploitatie van vakantieparken.
In 2004 startte Bergervoet, samen met zijn kinderen Peter en Riekie Bergervoet, TopParken, dat bestond uit verschillende vakantieparken. Met TopParken wilden zij kwalitatief hoogwaardige vakantieparken en accommodaties aanbieden in Nederland. Hierbij werd een stacaravan ook steeds meer vervangen door een volwaardig vakantiehuis, voorzien van alle hedendaagse gemakken en voorzieningen. Door het succes van de eerste TopParken vakantieparken werd er al snel verder uitgebreid op de Veluwe. In de jaren die volgden zijn er nog tal van nieuwe vakantieparken bij gekomen. Hierdoor heeft de familie het vakantieaanbod flink weten uit te breiden. Met momenteel maar liefst 14 vakantieparken op unieke locaties in Gelderland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zuid-Limburg, is het kleine familiebedrijf uitgegroeid tot een middelgrote speler in de Nederlandse recreatiemarkt waar men gaat voor de perfecte klantbeleving.

Reviews en ervaringen

Benieuwd naar de reviews en ervaringen van anderen over of met een bepaald vakantiepark? Bezoek dan de website van het betreffende vakantiepark en lees hier de beoordelingen van eerdere bezoekers. Ook kun je op Vakantiesitesvergelijken.com onafhankelijke reviews lezen over een bepaalde vakantieaanbieder, maar hier ook je eigen ervaring delen.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden