Waar dien je in welke maand heen op vakantie te gaan?

Waar dien je in welke maand heen op vakantie te gaan?

18 oktober 2019

Een vraag die bij vele mensen speelt en waar je in dit artikel een antwoord op krijgt, is wanneer je waar naartoe op vakantie kan gaan. Deze gids geeft de beste vakantiebestemmingen ter wereld aan voor elke maand van het jaar.

De ene persoon heeft een heel ander idee bij de beste vakantiebestemming ter wereld en dit kan enorm verschillen. Het hangt allemaal af van wat voor "soort vakantie" (actief, skiën, zonvakantie etc.) je wilt en natuurlijk het budget.
Echter zijn sommige plaatsen in de wereld zijn zo onmiskenbaar mooi en onbetwistbaar, dat het moeite kost om er niet van te houden. Het betreft plaatsen die iedereen als prettig ervaart. Deze plaatsen zijn als uitgangspunt genomen om zo de ultieme vakantiekalender voor 2020 te kunnen maken. Het helpt jou ontdekken waar je wanneer naartoe kunt gaan en het zijn ten alle tijden TOP bestemmingen. Zowel stranden, wildernissen, een safari, een stedentrip of juist gaan skiën. Je vindt het allemaal hieronder en per maand krijg je een advies voor een bestemming.

Image result for stedentrip

De beste vakantiebestemmingen gedurende 2020

Vakanties voor in januari

Start van het nieuwe jaar; wintersporten in Oostenrijk, Zweden of Oostenrijk. Of juist een verre reis naar Thailand. Het begint laagseizoen te worden dus de prijzen zijn laag. Ook kun je in deze maand naar Zuid-Amerika afreizen of voor wat zon naar Midden Amerika. Tot slot kan de actieve sportman kiezen voor een gletsjer-roadtrip.

Waarheen op vakantie in februari

Februari is misschien wel de beste maand voor de winterzon in de tropen. Ook is de sneeuw in combinatie met het weer het beste dus ideaal om te gaan wintersporten in Europa.

Tips voor de maand maart

Maart is vaak een goede tijd voor goedkopere vakanties. Zuid-Europa wordt langzaam warmer en voor een zonvakantie ga je naar Noord-Afrika (Kaapverdië bv.) Ook kan de liefhebber nog volop skiën in de Alpen. En wil je naar Bali, dan is dit het moment.

Image result for skien

Op vakantie in april

De lente is begonnen en de grootste steden van Europa komen uit hun winterslaap, dus volop keuze. Hoe zuiderlijker hoe warmer. Ook kun je in april goed een safari maken, maar kun je ook nog skiën in Frankrijk.

Waarheen op vakantie in mei

De lentezon is al vroeg in Europa te vinden; zuid Spanje, Portugal, Griekenland en Turkije bijvoorbeeld. Het is ook de favoriete maand om een rondreis door Noord-Amerika te maken of juist een minder bekend eiland op nog geen 4 uur vliegen.

Juni vakanties

Nog snel voor de zomer een Cruise maken over de Nijl of juist voor de hitte en drukte in Zuid-Italië neerstrijken. Je kunt in deze periode ook juist een stedentrip maken of Zuid-Amerika bezoeken.

Image result for safari

Waarheen op vakantie in juli

De drukste maand van het jaar. Al eens gedacht aan een Britse strandvakantie? Of juist in de bergen van Oostenrijk vertoeven met een tussenstop in Duitsland. Ook langeafstand reizen zijn er voldoende waarbij Amerika een aanrader is.

Tips voor de augustus maand

Veel gezinnen zijn gebonden aan de zomervakantie. Een ideale maand om in Frankrijk of Italië op de camping of op een vakantiepark te vertoeven. Ook is Amerika in deze periode in trek, net als rondreizen door Azië. Wel zijn de prijzen een stuk hoger. Ga vooral naar plaatsen in Europa waar het niet al te warm is en niet te massaal.

Vakantiebestemming in september

Net na de zomerperiode waardoor de prijzen een stuk lager liggen. De stranden zijn rustiger maar het weer is nog steeds zeer goed. Een ideale maand om naar Santorini, Ibiza, Sicilië of juist Sardinië af te reizen en te genieten van het heerlijke, niet te warme weer met uitstekend eten.

Image result for cruise

Waarheen in oktober

In Zuid-Europa vind je de laatste zonnenstralen in Malaga en in het zuiden van Portugal, waar het nog steeds warm en zonnig is. Ook is oktober de maand om dieren in het wild te spotten middels een safari in Afrika.

Vakantiebestemming voor in november

In november kun je nog steeds warm weer in Europa vinden, denk aan de Canarische einlanden of bijvoorbeeld Turkije. Ook is Zuid-Amerika, net als het Caribisch gebied, perfect voor een strandvakanties in november. Gezien de periode zijn de prijzen vaak laag.

Image result for zonvakantie

Waarheen op vakantie in december

's werelds beste winterbestemmingen voor zon zijn de Caribische eilanden. Ook de Kerstmis vieren is er fantastisch. Mocht je juist op zoek zijn naar een skivakantie - het seizoen begint rond eind december - om het jaar af te sluiten, dan raden wij Frankrijk aan, aangezien dit wat hoger ligt en dus meer sneeuwzekerheid. En mocht je een actieve sneeuw vakantie willen, ga dan eens naar Scandinavië en ervaar al het moois dat er is.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden