Fital.nl is een organisatie die al meer dan 15 jaar specialist is in fietsvakanties. Fitál.nl (spreek uit Vitaal) heeft een fietsbus met eigen Fital begeleiding. Hierdoor kan jouw eigen fiets mee in de fietstrailer. Fitál Vakanties is een reisorganisatie die vooral (goed) verzorgde fiets vakanties organiseert en heeft een kantoor in Alblasserdam. Jij geeft aan wat en waar je naar toe wilt en samen met Fitál wordt de hele vakantie van A tot Z geregeld. Fitál is aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Fital.nl heeft het reisaanbod uitgebreid met actieve Wintervakanties (bijv sneeuwschoenwandelen), wandelvakanties en zogenaamde specials (bijv een cruise door de Noorse fjorden).

Fitál infodag bij Hotel van der Valk in Nuland

Fitál Vakanties geeft al een paar jaar een infodag in Hotel van der Valk in Nuland, ook dit jaar weer. Medewerkers van Fitál voorzien iedereen van informatie bij diverse stands en er zijn meerdere workshops.

Via Fitál.nl een fietsmaatje vinden

Wanneer je op een fietsvakantie wil gaan en er is niemand die met je mee wilt of kan, dan kun je je aanmelden bij Fitál om in contact te komen met iemand die ook graag op een fiets vakantie wil. Een fietsmaatje zoeken kan via de website maar ook door het invullen van een inschrijfformulier. Dit is kosteloos en er zijn géén verplichtingen. Het enige doel van Fitál.nl is te zorgen voor meer fietsplezier met elkaar.

Reviews over Fitál.nl

Op Facebook scoort Fidál.nl een 4,7 van 5 op basis van de opinie van 7 personen. Bij de site thuisvergelijken.nl is de score op basis van 17 beoordelingen amper 2 sterren. Fital Vakanties krijgt van de 9 bezoekers op Dalreizen.nl een gemiddeld cijfer van 8.4.

"Dit was onze 6e keer en ook dit keer weer perfect. Het eten in het hotel was sober maar wel goed, de chauffeur en de reis begeleiding waren dik voor mekaar (goed team) overnachting hotels waren ook goed. Wat ons betreft volgend jaar weer."

"Fietsvakantie Denemarken. Gedateerd hotel (met veel bijgebouwen). Waren ook niet bekent bij aankomst. Routes heel saai veel lange stukken en veel klimmen en echt klimmen (Lange stukken). Route beschrijving redelijk. Alleen het begin van de route moest je vanuit hotel wel zelf uitvinden. Ook als je in het boek of online kijkt is de beschrijving van de vakantie niet hetzelfde. Dit was eens maar nooit weer met Fital."

"Een onvergetelijk week gehad in de sneeuw. 8 dagen Wintervakantie Feldkirch. Er was weinig sneeuw waardoor we van het oorspronkelijke programma moesten afwijken. Grote bewondering voor de reisleiding. Ze hebben er alles aan gedaan om het toch mogelijk te maken om in de sneeuw te wandelen. Top organisatie."


Extra info

SGR/ANVR lid: Ja  
Accommodatie: Hotels
Doelgroep: Fietsers
Pakketreizen: Ja
Bestemming: Europa


Artikelen over Fital.nl

Fital.nl Reviews

  Slechter dan slecht

  Een fietsvakantie rond de Bodensee, altijd al willen doen! Zwaarte: 1 fietsje dus relaxed. Deze fietsvakantie is op een gewone fiets absoluut geen 1 fietsje, ook niet voor een gevorderde fietser. De ene bult na de andere. Totaal niet kunnen genieten van deze vakantie omdat het onder andere zeer hard werken was zodat je geen energie meer had voor wat anders. Niet dat dit heel erg was want Fital stopt je in aftandse hotels waar in de omgeving toch niets te beleven is. Als je Fital hier op aan spreekt krijg je geen gehoor en doen ze zich af met een E-mail en excuses dat ze het heel druk hebben. We hebben in vieze hotels geslapen en zijn 1500 euro armer en gaan nooit meer met Fital op vakantie. Totaal geen service als je ze nodig hebt.

  Zwakke punten
  O.a. Niet reageren op emails

  Fietsvakantie onderzocht, nog niet geboekt

  In mijn zoektocht naar een fietsvakantie ben ik via vakantiesitesvergelijken.com terecht gekomen bij final.nl
  Mooie site en informatief, maar nog niet geboekt. Zit nog in de ori├źntatiefase en hier heeft deze website mij goed geholpen. Weet nog niet wat ik exact ga doen maar er zijn dus genoeg mogelijkheden om een mooie fietsvakantie te maken. Geen klachten over fital kunnen vinden maar ook nog geen aanbevelingen..? En weinig reviews. Lastig te bepalen hoe een vakantie straks verder gaat, wordt vervolgd

  Sterke punten
  Informatief, simpele besturing, hebben veel te bieden

  Zwakke punten
  Lastig te bepalen of iets duur of goedkoop is gezien beperkte ervaring en/of benchmarkt voor fietsvakanties.
  Geen reviews online te vinden

Bezoek Fital.nl

Schrijf je eigen review