Een gletsjer-roadtrip, de benodigdheden en absolute must sees in Europa!

Een gletsjer-roadtrip, de benodigdheden en absolute must sees in Europa!

15 mei 2019

Roadtrips geven je een gevoel van vrijheid en avontuur. Je kunt veel bagage meenemen en jij bepaalt je eigen reis. Wat zijn de belangrijkste benodigdheden voor een roadtrip door Europa voor een wandelvakantie langs verschillende gletsjers? En welke gletsjers mag je nu echt niet missen? In dit artikel zetten wij het voor je op een rijtje. 

De mooiste gletsjers van Europa

Op ons continent bevinden zich prachtige gletsjers. Je kunt er voor kiezen om je te concentreren op een relatief klein gebied om daar de aanwezige gletsjers te bezoeken. Of maak jij liever een grote trip, door heel Europa? 

IJsland

Een prachtig land voor een roadtrip waar je de mooiste gletsjers kunt zien, is natuurlijk IJsland. In dit land bevindt zich de Vatnajökull, een van de grootste gletsjers van Europa. Aan de rand van deze gletsjer bevindt zich Jökulsarlón, een mooi gletsjermeer. Ook de Noorse Langjökull is een aanrader. Op deze gletsjer worden sneeuwscooter-excursies georganiseerd. 

Noorwegen

Ook op het Europese vasteland is genoeg te ontdekken. Noorwegen is een prachtig land als het gaat om een wandelvakantie rondom gletsjers. Niet te missen in dit land is de Jostedalsbreen, de grootste gletsjer van het Europese vasteland. Hier bevinden zich zelfs gletsjers waar je in de zomer op kunt skiën, zoals de Tystigbreen en Folgefonna. Een unieke ervaring. 

De Alpen

Last but not the least bevinden zich ook in de Alpen vele imposante gletsjers. In Zwitserland bevindt zich de beroemde Aletschgletsjer. Met een lengte van 23,6 km is dit de grootste gletsjer van de Alpen. Ook de veel te snel smeltende Morteratschgletsjer, in de buurt van het mondaine Sankt Moritz, is een bezoekje waard. Rondom deze gletsjer kan je prachtig wandelen. De Pasterze, een eeuwenoude gletsjer gelegen aan de voet van de Großglockner in Oostenrijk, zal je absoluut verwonderen. Tijdens gletsjertrekking, onder leiding van een ervaren gids, kunt u het bijzondere landschap ontdekken. 

Benodigdheden voor jouw ultieme roadtrip

Als je op roadtrip gaat, is je auto natuurlijk een van de belangrijkste benodigdheden. De auto is immers je vervoersmiddel en zonder auto kom je nergens. Zorg ook voor je auto voor een goede voorbereiding. Een autoverzekering afsluiten is belangrijk, zo voorkom je dat je onverwachts hoge schadekosten krijgt in het buitenland. Laat je auto daarnaast checken vlak voor vertrek en zorg ervoor dat je extra vloeistoffen meeneemt. Stel je besluit een auto te huren, dan biedt Vakantiesitesvergelijken.com een handig overzicht van aanbieders, inclusief reviews. Ook sneeuwkettingen kunnen van pas komen voor je tocht naar de gletsjers. Je kunt maar beter voorbereid zijn!

Denk ook goed na over waar en hoe je wilt overnachten. Wil je op de traditionele manier rondtrekken, zorg dan voor een matje, een slaapzak en een tent. Ook leuk is het om in je auto te overnachten. Vergeet dan niet te zorgen voor een goed matras en comfortabele kussens.

Tot slot nog wat extra benodigdheden die goed van pas zullen komen. Denk aan een zaklamp, portemonnee, koelbox, gasstel en een eerste hulpset. Zorg er daarnaast voor dat je goed voorbereid kan gaan wandelen. Denk hierbij aan voldoende levensmiddelen voor onderweg en neem een eerste hulpset voor. Zo ben je voorbereid in het geval van eventuele onverwachte gebeurtenissen.

Kortom, denk voordat je aan je roadtrip begint goed na over wat je mee moet nemen en wat je graag wilt zien. Wanneer het gaat om een wandelvakantie gevuld met bezoeken aan prachtige gletsjers, zijn er genoeg mogelijkheden. Wel handig als je dan ook voorbereid op reis gaat!

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden