Waarom boekt inmiddels 80% vakanties online?

Waarom boekt inmiddels 80% vakanties online?

1 september 2018

Negen van de tien vakantiegangers onderzoekt hun vakantie online alvorens ze op reis gaan, terwijl acht van de tien vergelijkingssites gebruikt om zo vooraf de vakantiesite te controleren en vier van de tien koopt online vreemde valuta's. Uit het onderzoek van onafhankelijke vergelijkingssite "compareholidaymoney.com", bleek ook dat prepaid-kaarten de reischeques vervangen als reserve van het reisgeld.
Meer dan 360 mensen hebben gereageerd op de enquête in samenwerking met FairFX.

De belangrijkste bevindingen

- Mensen rangschiklken speciale aanbiedingen op accommodatie en vluchten, dit als belangrijke factoren bij het kiezen van hun vakantiebestemming;

- Strandvakanties zijn tweeënhalf keer populairder dan stedentrips;

- Mensen zijn terughoudend om vooraf te betalen voor eten (all-inclusive). Zelfcatering was de meest populaire optie, gevolgd door bed & breakfast, daarna half- en volpension;

- 7 van de 10 mensen boeken hun vakantie zonder een touroperator te gebruiken;

- 9 van de 10 mensen onderzoekt hun vakantie online voordat ze boeken en 8 van de 10 boeken hun vakantie online;

- Voor bijna 6 van de 10 is hun vakantie de duurste aankoop die ze online hebben gedaan;

- 7 van de 10 vakanties kosten meer dan €1500,- en meer dan 3 van de 10 kosten meer dan €3000,-

https://www.preisdaler.nl/wijsopprijs/?tt=21808_12_313123_

Budgetmaatschappijen zorgen voor online revolutie 

FairFX-topman Ian Strafford-Taylor zei: "Budgetmaatschappijen hebben de weg geëffend voor de online revolutie in de reisindustrie en het is nu duidelijk dat consumenten online gaan om alle aspecten van hun vakantie te onderzoeken.
"Consumenten realiseren zich dat online bedrijven betere deals kunnen aanbieden, beter dan dan sommige grote reismaatschappijen, omdat ze geen kostbare overheadkosten hebben die gepaard gaan met aanwezigheid in de winkelstraat.
"Valuta is hier een goed voorbeeld van en het is nog steeds vroeg - we kunnen de komende jaren een verdere toename van het aantal online verhuizingen verwachten als men de kostenbesparingen blijft realiseren die men kan maken op hun online vakantie."

Compareholidaymoney.com partner Peter Rudin-Burgee zei: "Onze resultaten laten zien dat de meeste Britse toeristen reizen naar Europese bestemmingen en met alle krantenkoppen rond Griekenland en Spanje op dit moment, is het waarschijnlijk dat mensen zich meer zorgen maken over reisgeld dan ze normaal zouden doen."

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden