De beste vakanties en reisbureaus - mijn ervaringen

De beste vakanties en reisbureaus - mijn ervaringen

14 mei 2019

Graag neem ik je mee in de perfecte vakanties die ik sinds mijn jeugd heb gehad. Niet alleen ter inspiratie, maar ook als voorbeeld deel ik hier mijn ervaringen. Lees mijn verhaal hieronder, doe er je voodeel mee en boek eventueel via de partijen die ik hier ook promoot. Inmiddels ben ik 34 jaar en heb de nodige ervaringen opgedaan en reizen gemaakt, dus die ik ik hier graag.
Natuurlijk heb ik ook mindere ervaringen en vakanties gehad, maar dit artikel gaat over de perfecte vakantie ;-)

Kamperen in mijn jeugd

Al van jongs af aan ging ik mijn mijn ouders en zussen kamperen in Europa. Verschillende campings, aan het strand of juist in de binnenlanden, hebben wij bezocht. Van Italië tot Spanje en van Frankrijk, Duitsland tot aan Portugal en België. Mijn ouders houden van afwisseling en tijdens de vakantie dingen doen. Stadjes bezoeken, fietsen of wandelen in de omgeving. Om tot een compronis te komen met ons drie, werd het om en om. Eén dag op pad en van de camping af en de volgende dag op de camping hangen, zwemmen en op het strand spelen. We zaten altijd op de beste campings en hiermee bedoel ik schoon, genoeg schaduwplekken, voloende animatie en activiteiten en altijd een restaurant en zwembad aanwezig. De campings werden uitgezocht via de toenmalige ANWB en ACSI gidsen. Tegenwoordig boek je online en kun je alle ervaringen van anderen lezen om op basis van onafhakelijke reviews de beste en meest passende camping te vinden. onze ervaring leert dat de beoordeling, feedback e.d. aansloot bij onze ervaringen op de campings en we zo niet voor verrassingen zijn komen te staan. kortom; kamperen met kinderen is geweldig voor iederen, zeker als je afwisselt. En min tip is: boek bij ACSI reizen of de ANWB jouw camping

Vakanties in mijn studententijd 

In mijn studententijd werd de geldkraan voor vakanties dichtgedraaid door mijn ouders. Studie en onderkomen werden betaald en voor vakanties moest ik werken. Dan kom je er ook achter wat het allemaal kost en word je je meer bewust van de kosten en maak je keuzes op basis van je budget. Dit was dus aanzienlijk lager, maar belette mij niet om op vakantie te blijven gaan. Naast de wintersport, dit lees je verderop, ging ik nog een weekje met mijn ouders mee en had ik 2 weken "grote' vakantie met mijn studievrienden. Gezien het budget werd het een hele uitdaging om een gave en goed verzorgde vakantie te vinden. In die tijd (2001-2005) gingen wij jaarlijks vaak naar Turkije of Griekenland op vakantie, afhankelijk van de aanbieding. De beste aanbiedingen voor een compleet verzorgde reis in een goede accomodatie in een bruisende omgeving en dichtbij het strand boekten wij altijd via DeJongIntra vakanties, een echte aanrader. Je kunt hier al tijdig boeken tegen scherpe prijzen, waardoor je niet in onzekerheid op een last-minute hoeft te wachten. Erg goed betaalbaar voor mij als student, tijdig te boeken zodat de voorpret kon beginnen, goed verzorgd en voldeed altijd minimaal aan onze verwachtingen en wensen!

Zonder kinderen prachtige rondreizen maken

Na onze studies zijn mijn vrouw en ik begonnen met werken en kwam er vast inkomen binnen. We woonden nog klein en goedkoop, waardoor er maandelijks genoeg overbleef om te sparen voor vakanties. We beseften ons goed dat we het er in die tijd van echt van moesten gaan nemen. Niet alleen qua feestjes, weekendjes weg en dergelijke, maar vooral ook veel op vakantie en ver. Gedurende ongeveer 8 jaar hebben we jaarlijks minimaal twee mooie en verre reizen gemaakt. Na lang speurwerk en eigenervaringen, kan ik jullie delen dat Kras reizen in principe alles kan bieden. Gespecialiseerd in verre reizen, aantrekkelijke en complete pakketten en ervaring waar je graag van profiteert. En niet te vergeten ook betaalbaar. Je zit in prima hotels voor redelijke tarieven. Vakanties die wij via Kras hebben geboekt zijn o.a.: Rondreis Westkust (Californië) Amerika, Argentinië waar we Buenos Aires, Mar del Plata en Ushuaia hebben bezocht (aanrader!), een rondreis door Thailand, Suriname, Brazilië (Natal) maar ook meerdere malen een chillvakantie op Curacao en een rondreis door Sicilië (spectaculair!). Via FOX reizen hebben we onder meer een rondreis door Zuid-Afrika (herinneringen voor het leven) en een rondreis door Indonesië met Bali als eindbestemming. Misschien iets duurder, maar ook echt super ervaringen en iets betere hotels en uitgebreidere excursies.

Met kinderen voor ieder wat wils

Het klopt inderdaad dat je met jonge kinderen, laat staan baby's, geen verre en ondernemende reizen gaat maken, tenminste wij niet. Naast rust voor jezelf, wil je dat de kids - inmiddels zijn die van ons 4 en 2 jaar oud - zich goed vermaken. Water is belangrijk, een speeltuin, animatie en voldoende leeftijdsgenoten voor hen om mee te spelen. O ja, een restaurant in de buurt voor eten en een borrel is ook ideaal. Wel zo leuk om andere gezinnen te ontmoeten, te ontspannen en zo te genieten van je vrije tijd. Onze voorkeur gaat uit naar een stacaravan op een camping of een vakantiehuis op een vakantiepark. Hierdoor heb je de lusten (zwembad, speeltuin, vriendjes/vriendinnetjes, restaurant) en niet de lasten (koken en je kids steeds vermaken). De beste vakanties hebben genieten wij op de vakantieparken en glampings van Vacanceselect en op de camping van Carazur. Lekker in Europa en goed aan te rijden met de auto. Ook hier geldt dat onze verwachtingen op basis van reviews en ervaringen van anderen, zijn overtroffen.

Wintersporten mijn rode draad voor vakanties

Vanaf mijn 5e levensjaar ski ik. Bijna elk jaar ga ik naar de bergen in Europa en ik vind deze week al van jongs af aan echt geweldig. Pure ontspanning door de omgeving en door het feit dat je dag is ingevuld, heb je geen tijd om na te denken of moet nadenken over de invulling van je vakantiedag. Ook met onze kinderen gaan we inmiddels op wintersport en deze vakantie met het gezin en vrienden ervaren wij als het beste weekje in de winter. Vroeger bezocht ik met mijn ouders de skigebieden in Frankrijk. Als gezin boekten wij altijd een huis met totale verzorging. Wel de privacy maar niet de zorg van eten kopen en maken. Skichalets.nl is by far de beste organisatie om zo'n week voor je gezin te regelen.
In mijn studententijd ben ik ook braaf wees skiën met mijn vrienden. Ondanks dat dit een dure week was, was er geen haar op mijn hoofd om de wintersport over te slaan. Wel moest ik concessies doen met betrekking tot het onderkomen, het vervoer en het gebied. Maar de apres-ski maakte een hoop goed. Voor studenten raad ik Husk.nl aan; betaalbaar, compleet pakket incl. skipas en in een bruisende omgeving waar de drank te betalen is voor studenten.
Nadat ik was afgestudeerd en weer wat meer geld had, ben ik voor het eerst met mijn schoonouders naar een hotel geweest in Oostenrijk. Echt een beleving en na deze luxe ervaring wil je niet meer terug. Sindsdien gaan wij jaarlijks naar Oostenrijk op wintersport (ook met de kids) met half-pension en een hotel nabij de piste. Wel wat duurder, maar het geld zeker waard. Onze wintersport vakantie boeken wij tegenwoordig via Tui.

Tips voor de perfecte vakantie

Niet alleen de bestemming, het onderkomen en de reis is essentieel, maar ook een goede voorbereiding is onlosmakelijk om een perfecte vakantie te beleven. Lees gerust de volgende artikelen:
1. Verre reis plannen: de voorbereiding
2. Zo maak je de beste budget-trip door Europa
3. De beste zonvakantie regel je zo
4. Redenen om met regelmaat op vakantie te gaan

Hopelijk kun je wat met mijn ervaringen en tips en heb jij straks ook de perfecte vakantie!   

De bronafbeelding bekijken

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden