Hoe bereid je een verre reis voor?

Hoe bereid je een verre reis voor?

25 februari 2019

We leven op een prachtige planeet met ontzettend veel mooie, interessante landen en reisbestemmingen. Misschien droom je wel van een safari in Afrika of een paradijselijke strandvakantie in Zuidoost-Azië. Waar je ook heel wilt, het plannen van een verre reis kan overweldigend en verwarrend zijn. Waar moet je rekening mee houden als je een verre reist wilt maken en hoe bereid je je voor?

Kies je bestemming 

Allereerst moet er natuurlijk een bestemming gekozen worden. Stel eerst een budget vast en ga vanuit daar plannen. Als je al weet wanneer je wilt gaan, denk dan na over wat voor soort reis je wilt maken en ga op zoek naar plekken die je kunnen bieden wat je zoekt. Hou wel rekening met weerpatronen, zoals regenseizoenen en hoogseizoenen of nationale feestdagen. Of handel andersom en kies een bestemming en zoek dan uit wat het ideale moment is om te gaan. Vluchtvergelijkingssites, zoals Skyscanner, kunnen je helpen om een bestemming te kiezen op basis van de goedkoopste vluchten. 

voorbereiding verre reis

Boek en plan je reis 

Als de bestemming bekend is, wordt het tijd om vluchten en accommodatie(s) te boeken en over de details na te denken. Afhankelijk van de lengte van de reis en het soort reis kun je ook tours en vervoer van tevoren vastleggen. Dit is vooral slim als je heel populaire activiteiten wilt doen. Mocht je niet alles zelf willen regelen, dan kun je bij een reisbureau langsgaan. Dat kan dan alles tot in de puntjes voor je kunnen verzorgen. Hier vind je een overzicht van de 10 beste reisbureaus. Tip: wil je vrij zijn om te gaan waar je wilt? Leg dan niet al je accommodaties en activiteiten vast, maar boek alleen je eerste onderkomen.

Regel alle vereiste documenten 

Vervolgens blijven er nog een paar dingen over om te regelen voor je vertrek. Ga eerst na of je een visum nodig hebt voor je gekozen bestemming. Op de website van de rijksoverheid vind je altijd de meest recente informatie over vakantie en reizen. Zoals over visums en reisadvies met betrekking tot veiligheid. 

Zorg voor de nodige vaccinaties

Kijk ook maanden voor vertrek of er verplichte of aanbevolen vaccinaties zijn voor de bestemming die jij gaat bezoeken. De GGD of een ander nabij vaccinatiecentrum kan je gezondheidsadvies en vaccinaties geven. Vaccinaties kunnen duur zijn. Sommige zorgverzekeringen vergoeden reisvaccinaties. Als je van plan bent in de toekomst een verre reis te maken, loon het om te controleren of je qua kosten iets kunt hebben aan de zorgverzekering. Zorgverzekeringen vergelijken en overstappen naar de meest voordelige variant is een goede manier om op de kosten van vaccinaties te besparen. Controleer wel of je niet meer aan extra premie betaalt dan dat er vergoed wordt aan vaccinatiekosten. 

Kabinet wil dat bol.com boeken die tegen vaccinatie pleiten gaat ...

Reisverzekering

Naast een zorgverzekering met wereldwijde dekking is ook een reisverzekering handig om te hebben, mocht er onverhoopt iets misgaan tijdens de reis. 

Bankpasjes

Laat ook aan je bank weten waar je heen gaat, zodat je bankpas en creditcard ook daar werken en maak (digitale) kopieën van al je belangrijke documenten. Zorg ervoor dat je een werkende creditcard hebt, want die heb je soms nodig. 

Bereid je voor op je reis 

Lees je altijd in over je bestemming, bijvoorbeeld in reisgidsen of online, over lokale gebruiken en cultuurverschillen en specifieke reistips, zodat je goed voorbereid op weg kunt gaan. Denk ook na over wat je mee wilt nemen aan kleding en reisartikelen die je op je bestemming nodig gaat hebben. Een paklijst kan je helpen om niets cruciaals te vergeten. Als je dit allemaal hebt gedaan kun je met een gerust hart op weg naar je verre bestemming!

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden