De beste zonvakantie regel je zo

De beste zonvakantie regel je zo

4 december 2018

De decembermaand is aangebroken en het nieuwe jaar staat voor de deur. Deze gezellige maand staat in het teken van de Sinterklaas, Kerst en gezelligheid met familie. Ook worden de plannen gesmeden voor het nieuwe jaar, een onderdeel is de vakantieplanning. 

Wat houdt een zonvakantie in?

Je hoeft niet persé tot de zomervakantie te wachten in Nederland voordat je op een zonvakantie boekt. Vaak wordt de zomervakantie gezien als de periode om van een zonvakantie te gaan genieten, zeker in Nederland. Het weer is dan immers het beste en ook in Europa zijn, zeker in het zuiden, de meeste landen voorzien van voldoende zon en hoge temperaturen. Echter kun je een zonvakantie ook boeken in het voorjaar of juist in het najaar tijdens de herfstvakantie. In zowel het na- als voorjaar zal je Europa (uitzonderingen daargelaten) moeten verlaten om een zonvakantie te hebben. Denk aan het bezoeken van Curacao in februari/maart of juist na de drukte in september naar Azië. Ook Afrika en Australië zijn gedurende het jaar continenten waar volop zon is. 

Vaak is de zonvakantie gekoppeld aan het strand en zodoende ziet men een strandvakantie ook wel als synoniem hiervoor. Dit hoeft niet altijd zo te zijn, want er zijn ook genoeg zonvakanties mogelijk in de binnenlanden, waarbij er geen strand aan te pas komt. Afhankelijk van wat je behoefte is (actief, uitrusten, zon, zee etc.), bepaal jij hoe je de zonvakantie verder in wil vullen. Vaak in samenwerking met een vakantieaanbieder.

Een zonvakantie is dus meer dan de zomervakantie en deze perceptie is in Nederland ontstaan door het (vaak) slechte weer buiten de zomers om. Maar zoals je dus hebt kunnen lezen, is een zonvakantie het gehele jaar mogelijk in de wereld, maar zal je de ene keer verder moeten reizen dan de andere.

Zomervakantie 2019 Begindatum Einddatum
Regio Zuid 06-07-2019 18-08-2019
Regio Noord 13-07-2019 25-08-2019
Regio Midden 20-07-2019 01-09-2019

Top 10 Zonvakantie aanbieders

  1. Preisdaler.nl
  2. Kras.nl (aanrader!)
  3. Vakantieaanbiedingen.nl
  4. Slangenreizen.nl
  5. Isropa.nl
  6. Vakanties.nl
  7. Solfly.nl
  8. Beachcheck.nl (aanrader!)
  9. Vakantiesardinie.nl
  10. 333travel.nl

Tips

Hieronder staat een aantal tips vermeld om te zorgen dat je de beste vakantie ervaart die meer dan voldoet aan je verwachtingen:

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden