Wanneer is het juiste moment om je vakantie te boeken?

Wanneer is het juiste moment om je vakantie te boeken?

1 september 2018

Op het hoogtepunt van het reisplanningsseizoen is dat een veel voorkomende vraag. Dit is de tijd van het jaar waarin alles, van vakantiereizen tot cruises in de voorjaarsvakantie, samen komt. Maar het beste antwoord - naast een vrijblijvende "het hangt ervan af" - is meestal "zo snel mogelijk". Beide reacties kunnen frustrerend zijn. Je moet weten of er een beste tijd is om de trekker over te halen. Het blijkt dat dit zo is, maar het hangt af van wat je boekt, waar je naartoe op reis wil en wanneer je van plan bent om te gaan. "Er is geen magisch antwoord", zegt Mark Boekhorst, "Er is een aantal factoren dat van invloed is op de schommeling van de tarieven."

Reizigers die op het juiste moment boeken, kunnen honderden Euro's besparen aan een ticket of kamer, terwijl mensen die op het verkeerde moment op de knop drukken, hun tarieven kunnen zien verdubbelen. Hier zijn enkele factoren die uw kans om in de eerste categorie te kunnen landen vergroten.

Image result for vakantie foto

Vluchttarief

Het hoogseizoen van vliegtickets begint in de laatste week van april en gaat door tot en met het laatste weekend van augustus. De beste tijd om te kopen: 23 augustus, wat officieus de National Cheap Flight Day wordt genoemd. "Gedurende deze week dalen de prijzen van vliegtickets drastisch," zegt Cor van Daelen na grondig onderzoek op het internet. "Dit is het einde van het hoogseizoen en we beginnen aan de dalafdaling, zo lijkt het. De consument zal vanaf de laatste week van augustus en in het herfstseizoen goede deals vinden voor vliegtickets."

Vliegtickets kunnen het hele jaar door volatiel zijn. Prijzen liggen meestal op het laagste punt tussen drie en vier maanden voor vertrek. Ze springen 14 dagen voor vertrek omhoog en opnieuw 7 dagen voor vertrek, omdat geautomatiseerde tariefsystemen anticiperen op een hogere vraag van zakenreizigers, die meer geld te besteden hebben. Zeker, last-minutes zijn er, maar ze zijn bijna onmogelijk te voorspellen, leert de ervaring.
 

Hotelprijzen

Hotelprijzen fluctueren veel minder dan vliegtickets, die voorspelbaar stijgen als de vraag toeneemt, zoals bij Thanksgiving en de voorjaarsvakantie, en dan zakken tijdens de rustigere tijden zoals begin januari.
Een recente tariefanalyse door de tariefanalysesite Yapta.com onthulde dat voor hotels geboekt in mei, er een aanzienlijk hogere kans is dat een prijsdaling zal plaatsvinden; als u in november een verblijf hebt geboekt, zijn de prijzen het meest stabiel. In sommige markten zijn prijzen enorm onvoorspelbaar. De drie steden met de grootste prijsvolatiliteit zijn volgens de site Londen, San Francisco en New York.
Net als bij luchtvaartmaatschappijen kan het boeken van een kamer een week of langer van tevoren een lager tarief tot gevolg hebben. Als u bijvoorbeeld zeven dagen voor uw aankomst bij Extended Stay America boekt, krijgt u 5 procent korting op uw nachttarief; 21 dagen van tevoren boeken levert u 10% korting op het normale tarief op.

Cruisetickets 

De hoogseizoenen zijn de zomervakantie en rond Kerstmis en begin januari, volgens analyse door Seahub, een cruiseboekingswebsite. Dus boek meteen na deze periodes, adviseert men. De ticketprijzen dalen in maart en augustus vanwege de lage vraag. De meeste kaartjes worden vroeg in het jaar verkocht tijdens het traditionele 'golf'-seizoen, wanneer de tarieven het hoogst zijn. Dat is gedeeltelijk een kwestie van kooppsychologie. In het holst van de winter denken mensen na over cruisen naar een bestemming voor warm weer. Cruisemaatschappijen en hun marketingmachines proberen te profiteren van uw cabinekoorts.
De prijsverschillen zijn niet zo dramatisch als bij luchtvaartmaatschappijen, volgens een onafhankelijke analyse van Cruzely.com. Zo was bijvoorbeeld een cruise die in oktober 2017 verliep €75,- minder per persoon voor een cabine, dan dezelfde reis in oktober 2018. Het prijsverschil is nog groter als je in een balkonhut of suite vaart. De cruiseprijzen zijn het laagst wanneer de scholen dicht zijn. Als u in januari of de tijd tussen Thanksgiving en Kerstmis kunt varen, bespaart u honderden Euro's dan exact dezelfde cruise in de zomer, volgens de Cruzely-analyse.

Vakantieverblijven 

Dit is een van de grootste reismysteries, aangezien prijzen vaak door eigenaars worden bepaald in plaats van computeralgoritmen. Maar er is een patroon: de prijzen van vakantieverblijven dalen aanzienlijk voor verblijven in de maand september, volgens nieuwe gegevens van HomeAway. Bezoekers van San Diego, Myrtle Beach, S.C. en Chicago kunnen gemiddeld $ 93 per nacht besparen op vakantiewoningen door te wachten op het skiseizoen. Het is het beste om uw accommodatie voor het skiseizoen te boeken vóór half oktober. Tegen het einde van november zijn de helft van de ski-vakantiehuisjes via HomeAway.com al gereserveerd. 
Vakantiehuizen hebben de neiging om een ​​langer boekingsvenster te hebben, volgens HomeAway. Het reserveren van een vakantiehuis minimaal zes tot twaalf weken voor de reis zal de verscheidenheid aan beschikbare mogelijkheden verbeteren, maar de tarieven zijn niet onderworpen aan dezelfde wijzigingen als vliegtarieven of hoteltarieven. Prijzen en vraag dalen voor en na drukke reisweekenden.
Natuurlijk gaat dit alles ervan uit dat de inventarisatie van tickets, kamers en hutten onbeperkt is. En dat  is het niet. Wanneer de voorraad opraakt, is het spel afgelopen. Dus op het einde klinkt het advies over vroeg boeken nog steeds. Als je absoluut ergens moet zijn of persé naartoe wil, boek dan zo snel mogelijk.

La Petite Source - Vakantieverblijf met privaat zwembad ...

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden