Hoe maak je de beste budget-trip door Europa?

Hoe maak je de beste budget-trip door Europa?

28 januari 2019

Nog geen idee waar de volgende vakantie naartoe gaat? Waarom kiezen als je ook in een vakantie verschillende bestemmingen kunt bezoeken? Het avontuur dat iedereen eens moet hebben meegemaakt: een (road)trip door Europa. Ook met een klein budget is een reis door Europa prima te doen. Vooral met deze tips.

budgetreis europa tips

Bus en trein: goedkoop vervoer
Een vakantie begint natuurlijk bij het vervoer. Er zijn verschillende opties. Kies de optie die het beste bij jou past, afhankelijk van je budget en wensen. Een van de goedkoopste opties is rondreizen per bus. Er zijn verschillende organisaties waarmee dit kan zoals: FlixBus, Megabus en Eurolines. Heb je minder tijd en wil je grotere afstanden afleggen? Dan kun je het beste gaan voor het vliegtuig of de trein. Schaf een Interrail Pass aan en ontdek Europa met de trein. Voor budgetvluchten kun je kijken naar luchtvaartmaatschappijen als Easyjet, Ryanair en Transavia.

Auto: echte roadtrip
Heb je beschikking tot een auto? Dan kun je de roadtrip natuurlijk ook maken met je eigen auto. Hier zitten veel voordelen aan. Je bent nog minder afhankelijk van anderen en kunt elk moment je route moeiteloos aanpassen. Daarnaast hoef je nooit te wachten op het vliegveld of het station. Zorg dat je tijdens je reis niet voor onverwacht dure verrassingen komt te staan. Dit doe je door je auto voor vertrek even te laten nakijken bij de garage. Daarnaast is het slim om na te gaan of je alle benodigde verzekeringen hebt. Een goede maar
goedkope autoverzekering kan je altijd helpen, mocht er iets gebeuren onderweg. Controleer wat de dekking is in het buitenland en zorg dat je pechhulp in Europa hebt meeverzekerd.

Hostels
Met alleen goedkoop vervoer ben je er natuurlijk nog niet. Tijdens je vakantie zul je ook steeds ergens moeten overnachten. Verblijf is iets waar je flink op kunt besparen en toch een fantastische vakantie kunt hebben. De goedkoopste optie is meestal een verblijf in een hostel. Je slaapt met meerdere mensen op een kamer en kunt in de keuken koken. Klinkt misschien wat minder luxe, maar het kan juist heel leuk zijn. In hostels ontmoet je mensen van over de hele wereld die allemaal net als jij graag reizen. Ook hebben hostels vaak privékamers, die goedkoper zijn dan hotels. En ook niet te vergeten voor de avonturiers: couchsurfing.

Goedkoop verblijf vinden
Het internet is de ideale plek om goedkope verblijfplaatsen te vinden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Airbnb. Op Airbnb vind je bijzondere woningen en kamers. Zo kom je in aanraking met de lokale bevolking en cultuur. Airbnb-hosts geven vaak de beste tips en Airbnb is meestal persoonlijker en goedkoper dan een hotel. Of zoek naar hotels via een vergelijkingssite, zoals
Trivago. Ga je met je eigen auto, dan kun je natuurlijk ook een tent in de achterbak gooien. Kom je een mooie plek tegen, zoek en camping en blijf een paar dagen.

Extra budget-tips
• Musea soms gratis: in veel steden zijn musea een bepaalde dag in de week of maand gratis, maak hier gebruik van.
• Zoek naar Free Walking Tour op de plek waar je bent en kijk of er gratis varianten zijn. 
•Zelf koken: ga picknicken in het park of ga op zoek naar lokale ingrediënten en kook in je airbnb/hostel.
•Wees flexibel met locaties en reistijden.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden