5 redenen om een actieve reis te maken

5 redenen om een actieve reis te maken

19 oktober 2018

Vast in een sleur? Verveeld van de routine? Dan is het tijd om wakker te worden en de actieve koffie-tour te ruiken. Door op de actieve tour te gaan, begin je aan het ultieme avontuur. Je zult jezelf echt onderdompelen in de omgeving, jezelf het uiterste opleggen en onderweg geweldige vrienden maken. Dus kom op, breek de mal en haal wat energie terug in je leven - het is tijd om actief te worden!
Hier zijn 5 redenen waarom je een actieve reis zou moeten gaan maken...

1. Je dompelt jezelf onder in een bestemming

Actieve tochten omvatten meer dan wandelen of fietsen rond een bestemming. Een reis met een multisport-methode van reizen, stelt u in staat om uzelf echt onder te dompelen in de locatie. Wandelen langs de kant van een klif of raften op stroomversnellingen brengt je een heel stuk dichterbij je omgeving dan uit een busraam kijken. Bovendien hoeft u geen spullen in te pakken, want vaak bieden de aanbieders een outfit aan en krijgt u tijdens de rondleiding een deskundige gids mee. Ook de juiste apparatuur kan lokaal worden verzorgd. Dit raadt men ten zeerste aan. Het enige wat u hoeft te doen is uw enthousiasme en zakken energie mee te brengen.

2. Je zult jezelf tot het uiterste opdringen

Door op een actieve tour te gaan, duw je jezelf uit je comfortzone. Je hebt de mogelijkheid om dingen te doen die je normaal nooit zou doen, zoals een trektocht naar de top van de Kilimanjaro, een zipline door het Amazone-oerwoud of een skydive over Nieuw-Zeeland. Buiten je comfortzone stappen helpt je groeien in vertrouwen, daagt je uit en maakt je reis nog gedenkwaardiger. Die herinneringen gaan een leven lang mee - hoe gek dt ook klinkt.

3. U vindt iets dat bij u past

Maar alleen omdat het een actieve reis is, betekent dat nog niet dat je gek moet worden. Ga vooral in je eigen tempo. Je kunt een ontspannen fietstocht maken door een afgelegen dorp en als je ECHT een actieve klim naar Everest Base Camp wilt maken, is de keuze letterlijk aan jou! Actieve reizen aanbieders hebben v aak hun eigen 'fysieke score' om u te helpen kiezen, 5 is de meest uitdagende en 1 is de minste. Je kunt de organisatie vaak ook laten weten wat voor soort reiziger je bent, dat wil zeggen "liefhebber van bier" of "voor liefhebbers van wegwielrennen" - zeker niet allebei tegelijkertijd! Maak dus een keuze en probeer een actieve vakantie uit.

4. Reizen met een ondersteunend netwerk

Actieve reizen zijn vaak volledig verzorgd en bestaan meestal ​​uit kleine groepen van gemiddeld 10 personen met een maximum van 18 personen. Ze zijn klein genoeg om aan ieders behoeften te voldoen en groot genoeg om een ​​paar goede vrienden te maken. De meeste groepen zullen een mix zijn van fitheid niveaus, maar de gids en de rest van de groep zullen er zijn om iedereen aan te moedigen en te ondersteunen die voelt dat ze het niet bij kunnen houden. Dit soort ondersteuning is van vitaal belang tijdens het reizen, en die groep om je heen zal de druk wegnemen!

5. Je hebt meer tijd om precies te doen wat je wilt

Het leuke aan een georganiseerde, actieve reis is dat je jezelf meer tijd geeft voor activiteiten. Door iemand te hebben die alle treinkaartjes uitzoekt, wachtrijsprongen, dinerreserveringen - dingen die je niet zelf wilt regelen - doet, maak je meer tijd vrij om precies te doen wat je wilt! In de rij staan ​​voor tickets kan bijvoorbeeld een halve dag duren en dat kan net die halve dag zijn dat je gaat wildwatervaren.
Ga er gewoon voor! Wat heb je te verliezen? Krijg een beetje actief en duw jezelf uit je comfortzone! Kijk hier welke aanbieders er zijn en boek die actieve reis!

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden