D-reizen bestaat sinds 1966 en behoort tot de meest bekende en meest betrouwbare reisorganisaties van Nederland. Met ruim 230 reisbureaus, 1100 Reisassistenten en een assortiment van meer dan 200 touroperators en andere reisbedrijven is D-reizen bovendien de grootste, onafhankelijke reisorganisatie van Nederland. Op D-reizen.nl vergelijk en boek je alle vakanties van diverse grote touroperators zoals Holland International (TUI), Neckermann, De Jong Intra Vakanties, Corendon en Vrij Uit. Ook boek je er o.a. zonvakanties, stedentrips, (verre) rondreizen, busreizen, cruises en dagdeals.

Buiten Europa
Zelf samen te stellen
All-Inclusive mogelijkheid
SGR / ANVR aangesloten
Prijsklasselaag/medium
Winterreizen
Zomerreizen
Hotel
Huis/Bungalow
Camping
Stedentrips

Extra info

SGR/ANVR lid: Ja 
Accommodatie: Alle 
Doelgroep: Alle
Pakketreizen: Ja
Bestemming: Wereldwijd


Wie is D-reizen - Reviews en Ervaringen?

Al meer dan 50 jaar is D-reizen met 150 aanbieders de grootste, onafhankelijke vakantievergelijker met vele voordelen.
Wanneer je een reis boekt via het reisbureau van D-reizen dan kun je bijvoorbeeld bij calamiteiten terecht bij één van hun adviseurs in één van de 230 reisbureaus die ze in Nederland hebben. Ook bieden ze met ongeveer duizend reisadviseurs de mogelijkheid om een reis op maat te maken of je te helpen en te kijken naar passende oplossingen.
Je maakt ook gebruik van de garanties oip je gehele reis, aangezien ze zijn aangesloten bij SGR, ANVR en het calamiteitenfonds. Deze heb je niet indien je zelf alles los boekt. En omdat ze zo groot zijn kunnen ze goedkoop inkopen en een reis op maat bieden. Dit scheelt niet alleen geld, er zijn namelijk geen boekingskosten van toepassing, maar ook tijd.
Naast reizen aanbieden, is er op hun website ook veel te vinden over reizen ansich. Denk aan tips voordat je op vakantie gaat, leuke blogs, info met betrekking tot autohuur etcetera.
Ze communiceren in al hun uitingen het volgende:

 • Altijd de beste deal
 • Meer dan 4.000.000 klanten
 • 1000+ Reisadviseurs

Boekingsproces

Je vakantie kun je snel regelen door rechtstreeks op de website alles te regelen. Ook kun je voor hulp contact met de klantenservice opnemen, zij beantwoorden dan ook je vragen. Overigens kun je de boeking dan ook telefonisch in orde laten maken. Maar als je het fijner vindt om persoonlijk advies te krijgen, is het bij D-reizen mogelijk om met een reisadvisuer in contact te treden en persoonlijk een maat op reis te krijgen welke ook op het reisbureau in orde kan worden gemaakt. Zo is er voor ieder wat wils - ze beschikken ook over e-meail en what's app - en bepaalt de klant zelf wat hij/zij het fijnste vind om de reis te boeken.

Soorten reizen

Bij D-reizen kun je terecht voor de volgende soorten rezien:
- Autovakantie
- Stedentrip
- Zonvakantie
- Hotelformules
- Last-minute
- Verre reizen
- Vliegtickets

Klachtenprocedure D-Reizen

Je meldt direct je ontevredenheid bij de receptie en reisleiding. Dit ben je volgens de ANVR-voorwaarden ook verplicht.
Vervolgens dien je een klachtenrapport op te stellen indien er geen passende oplossing wordt geboden. Je maakt een afspraak met je persoonlijke reisadviseur tot uiterlijk één maand na thuiskomst om het klachtenrapport in te dienen. Dit kun je via de website doen of door rechtstreeks telefonisch contact op te nemen de reisadviseur.
Vervolgens wordt het rapport en je klacht beoordeeld en zal D-reizen er alles aan doen om met een passende oplossing te komen.

Alle overige informatie zoals veel gestelde vragen, boekingsprocedure, betalingsvoorwaarden e.d. vind je op D-reizen.nl zelf.

Reviews & Ervaringen

Op Trustpilot scoort D-Reizen gemiddeld 4,6 sterren van de maximale 5. Deze score is gebaseerd op basis van 611 onafhankelijke reviews. 
Op reisgraag is de score een 8,5 op een schaal van 10 en op basis van 59 reviews. Een aantal commentaren van eerdere klanten zijn:

"Elke keer worden we weer prima geholpen, krijgen we goede tips voor onze reizen of trips en altijd weer verrassende plekjes of hotels."

"Wij zijn op een erg deskundige wijze ondersteund bij het reserveren van onze autovakantie, die we thuis hadden voorbereid.
We kregen aanvullende informatie die niet op de site van de reisorganisatie stond en nuttige informatie uit eigen ervaring van de reisbureau medewerker.
Een minpunt is wel dat bij het reserveren van verschillende aansluitende hotels bij elke boeking, de boekingskosten werden berekend. Pas na overleg tussen reisbureau en reisorganisatie kon dit worden gecorrigeerd, zodat een maal per reisorganisatie de boekings-/reserveringskosten werden berekend. Dit zou standaard in het boekingssysteem gerealiseerd kunnen/moeten worden. Zonder opmerking daarover betaal je immers teveel."

"Toen we eindelijk werden geholpen werden we prima geholpen op een deskundige manier maar voordat het zover was bijna een uur in de winkel gezeten zonder dat iemand iets zei tegen ons. Niemand die bijvoorbeeld een bakje koffie aanbood tijdens het wachten. Dat was echt slecht. Stageloper zat op haar computer en zei niets en werd ook niet aangespoord om iets te zeggen of te doen richting een potentiele klant. Dit kan echt een stuk klant vriendelijker. Het was echt dat we hulp nodig hadden anders waren we allang weggeweest."

"Wij worden altijd corrrect geholpen. Ze nemen de tijd en geven advies indien nodig. De medewerkers zijn ook altijd vriendelijk."


Artikelen over D-reizen.nl

D-reizen.nl Reviews

  Online boeken

  D reizen is slecht telefonisch bereikbaar. Als je online geboekt hebt, willen ze je bij vragen in de winkel niet helpen

  Sterke punten
  Makkelijk online vakantie boeken

  Zwakke punten
  Als je vragen hebt zijn ze telefonisch niet te bereiken, je staat in de wacht en blijft in de wacht staan. In de winkel willen ze niet helpen omdat je online geboekt hebt.

  Slechte klantenservice

  Na vroeger altijd goede ervaringen te hebben gehad met dreizen, is het nu voor het eerst een dure slechte grap geweest.
  Last minute een mooie all in vakantie geboekt naar mexico met, zoals de website aangaf, een jacuzzi op de kamer! Wat een luxe en een voorpret!

  Totdat ze een extra tussenstop tijdens de vliegreis hadden gestopt, in Amerika, waar wij niet mochten landen en 2 tussenlandingen tijdens 1 vlucht had ik lichamelijk sowieso niet getrokken dus ik wilde annuleren of wijzigen.
  De klantenservice wilde niets doen.
  We hebben nieuwe tickets moeten kopen en het hotel rechtstreeks 5 dagen moeten bijboeken. Ook hebben we hierdoor geen gebruik gemaakt van de transfers en ook dit zelf geregeld.

  Na Rechtsbijstand erop te hebben gezet wilde dreizen alleen de heenreis tickets vergoeden. Geen transfer of hotel kosten. En over de jacuzzi op de kamer die er niet bleek te zijn is nooit op ingegaan.

  Heel jammer dit. het heeft mij 1500 euro extra gekost en dit is een hoop geld. Ik boek nooit meer bij dreizen en raad het iedereen af

  Rampzalige reis, prima hotel

  Stedentrip Wenen, D-reizen vergeet het reserveringsnummer te vermelden, stuurt ons naar een gevaarlijke parkeerservice Charleroi, een onbekende vliegmaatschappij Laura zonder daarvoor te waarschuwen en laat 55 euro bijbetalen om zonder nummer aan boord te mogen. Ik wilde omkeren! Het uitstekend hotel Herzog Rainer maakte dat we toch een goede vakantie hadden. Klachtenafhandeling van D-reizen is ook waardeloos. Nooit meer D- reizen. Ze gaan vast weer snel failliet!

  Sterke punten
  Goed hotel vinden

  Zwakke punten
  Alle andere service is waardeloos

  Pakketreis

  Via D-reizen een pakketreis geboekt naar Ibiza. Tijdens ons verblijf op Ibiza is de retourvlucht naar Amsterdam via Transavia geannuleerd. Samen met D reizen de goedkoopste vervangende vlucht uitgezocht. Nu verwacht D reizen dat wij de extra kosten voor deze vlucht betalen. Vreemd aangezien ik een pakketreis heb geboekt. Hierbij is het risico duidelijk voor D reizen. De nieuwe vlucht is al aanzienlijk slechter, vanwege een extra overstap, slechter tijdstip en extra kosten voor het boeken van bagage( standaard inbegrepen bij Transavia, maar extra bij Vueling). Als wij niet extra betalen, laten ze ons op het eiland zonder retourvlucht

  Sterke punten
  Helemaal niets

  Zwakke punten
  Communicatie en service

  Prima service

  Er werd erg goed geluisterd naar onze wensen en daar werd goed op geanticipeerd. Erg goed geholpen door Judith van kantoor Bergen op Zoom bij het boeken van onze reis naar Tenerife.

  Sterke punten
  Goed bereikbaar
  Prima service
  Meedenken met de klant

  Nooit meer

  Ik boek nooit meer bij D-reizen.
  Wij hadden bij hun geboekt en vlogen met Tui Fly. Op locatie was er geen reisleiding, enkel van Tui en daarvoor moeten we de Tui app downloaden waar we niet op konden inloggen omdat we bij D-reizen geboekt hadden.
  Hierdoor ontbrak voor ons de transfer tijden voor de terugreis.
  Hierover contact gehad met D-reizen en zij behandelde ons alsof we fabrieksgarantie hadden. We moesten maar even met Tui bellen en kregen daarvoor zelfs het verkeerde telefoonnummer doorgestuurd.
  Ze stoppen dus lekker de centen welke ze verdiend hebben in hun zak en laten je letterlijk verder stikken.
  Service van niks, je zou denken dat men meer hun best zijn doen na een faillissement.

  Zwakke punten
  Service van niks

  Zeer slechte nasmaak

  Vol enthousiasme een eerste review geplaatst over het fijne contact met D-reizen maar..... na een tegenvaller op de terugweg waar we opeens voor de handbagage 120 euro moesten betalen terwijl deze op de heenvlucht gewoon mee mocht? Na verhaal te hebben gehaald bij D-reizen kaatsheuvel was het antwoord simpelweg dat ze niet konden weten hoe groot onze handbagage was!? Wij hebben de standaard maat trolley die iedereen heeft zoals bijvoorbeeld die van de postcodeloterij.
  Al met al voor mij nooit meer een boeking via een kantoor van D-reizen wat een slap verhaal.

  Zwakke punten
  Je wordt niet goed ingelicht omtrent de handbagage

  Offerteaanvraag rondreis USA

  Op 25 februari informatie opgevraagd voor een rondreis Amerika. Krijg je op 8 maart bericht dat ze het zo druk hebben en of ik maar naar het dichtstbijzijnde reisbureau wil gaan 🤣
  Als dit een referentie is voor de service als je daadwerkelijk geboekt hebt dan betekent dit niet veel goeds

  Sterke punten
  Helaas niet kunnen ervaren. Nooit een offerte gehad.

  Zwakke punten
  Spreekt voor zich

  geen service

  begin van de week vakantie geboekt maar nog steeds is de boeking: "helaas zijn deze niet goed doorgelopen naar de reisorganisatie." klantenservice is onbereikbaar 20 + mensen in wachtrij en na 20 minuten zijn maar 2 mensen geholpen. reis was bij de reisoperator zelf lang nog beschikbaar maar nu ook niet meer dus zou me niks verbazen als straks helemaal niet door gaat. echt service van niks bied d-reizen zijn gewoon niet bereikbaar terwijl voor honderde euro's goedkoper had ik gewoon bij hotel en easyjet zelf kunnen boeken zal nooit meer gebruik maken van d-reizen

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  geen contact
  veel duurder dan bij hotel en vliegmaatschappij zelf
  geen service

  Bedroevend

  Bedroevend, beloven al meer dan een week met een nieuwe vakantie te komen, 6 telefoontjes later nog steeds geen antwoord. Terwijl zij het moeten oplossen.

  Sterke punten
  Geld afpakken

  Zwakke punten
  Niet reageren, van alles beloven, mensen in de kou laten staan

  Voel me opgelicht

  Reis geboekt, werd geannuleerd ivm Corona. Volgens de wet mag je kiezen tussen een voucher, of je geld terug. Volgens D reizen moet je de voucher eerst accepteren. Gezegd dat ik het weiger, en me geld terug wilt. Maar geen gehoor, ze sturen me later gewoon een voucher! Arrogante mensen daar, denken alleen aan hunzelf. Ze weten wat de rechten zijn maar geven daar geen gehoor aan. Voel me gewoon opgelicht door ze. Voor mij nooit meer d reizen, en raad ook iedereen af daar te boeken. Ik laat het in ieder geval hier niet bij zitten.

  Sterke punten
  Haha

  Zwakke punten
  Heb je even?

  Ook ontevreden over D-reizen m.b.t. terugbetaling reissom door corona

  Heb jij ook het gevoel dat D-reizen je aan het lijntje houd als het gaat om terugbetaling van je reissom door corona

  Meld je snel aan, samen zijn we juridisch sterk!
  Edwin

  Goede ervaring

  In tegenstelling tot onderstaande Reviews, hebben wij een positieve ervaring met D-reizen opgedaan. Onze vakantie naar Spanje was erg leuk en goed geregeld. De prijs was ook scherp en wij zijn niet teleurgesteld. Alles was goed geregeld en netjes dus wij raden D-reizen zeker aan als reisbureau.

  Sterke punten
  Goed verzorgd, compleet

  Zwakke punten
  Wat sneller reageren op mails

  Slecht!

  1 ster is eigenlijk nog te veel. Wat is de service en kennis achteruit gegaan! En klachten tijdens of na de reis naar behoren oplossen, ho maar. Onze klacht tijdens de reis bij host en geboekt d-reizen kantoor gemeld: 3 dagen bezig geweest, verwezen naar elkaar en uiteindelijk niet geholpen. Achteraf: “mevrouw, wij kunnen uw klacht alleen in behandeling nemen als dit SCHRIFTELIJK tijdens de reis is gemeld”... PARDON?! Als dit zo is, waarom wordt dat dan niet aangegeven wanneer ik klaag tijdens de reis?! Mijn advies: sluiten!
  Ps. Waarschijnlijk gaat het hoofdkantoor nu reageren... we hebben onze klacht al bij jullie neergelegd en ook jullie pakken de klacht niet op zoals het hoort. Blijven verwijzen naar een schriftelijke klacht terwijl wij 3 van de 7 dagen bezig zijn geweest om de FOUT VAN JULLIE MEDEWERKER op te lossen!

  Sterke punten
  Geen

  Fout op fout bij D-reizen

  Na een moeilijke prive periode besloten om er even tussenuit te gaan. Daarom een reis geboekt via D-reizen. Vanaf het begin ging het al fout.

  D-reizen maakt fout op fout en weigert dit netjes op te lossen.

  We moesten bijbetalen voor het veranderen van persoonsgegevens. Dit omdat deze fout op onze papieren stonden. D-reizen zegt dat het mijn fout was en ik ben van mening dat het aan de D-reizen kant fout is gegaan. Een discussie die je niet kunt winnen dus uiteindelijk toch maar overstag gegaan en betaald, je hebt immers geen keuze.

  Daarnaast had ik stoelen geboekt voor de heen- en de terugreis. Deze netjes betaald en een bevestiging gehad van de reservering. Op het vliegveld bleek toch dat ik deze stoelen niet kreeg. Gebeld en gemaild, excuses gekregen maar de fout werd niet hersteld. Op de terugweg zou het zeker goed geregeld zijn, je raad het al, ook op de terugweg was het wéér niet geregeld. Ik ben meer dan 2 meter lang, dus wat extra beenruimte is voor mij bittere noodzaak. Zeker op een vlucht van bijna 6 uur.

  Behalve een slappe mail met wat excuses en een hoop vingerwijzen naar een andere tour operator en een vliegtuigmaatschappij neemt D-reizen geen enkele verantwoordelijkheid en doen ze ook geen enkele moeite om dit netjes op te lossen.

  Kortom, fout op fout en geen enkele verantwoordelijkheid nemen om het netjes op te lossen. Voor mij nooit meer D-reizen.

  Sterke punten
  Ze reageren snel en vriendelijk als ze denken nog iets te kunnen verkopen

  Zwakke punten
  Maken fout op fout
  Erkennen hun fouten niet maar wijzen altijd naar een ander
  Doen geen enkele moeite om de fouten op te lossen

  Eerste keer nooit meer

  Dag van vertrek: de bus komt 1 uur te laat sta daar in de kou met kinderen. Vervolgens maken we 3 tussenstops, ging elke keer om 2 mensen waarvan de laatste stop voor niks was want niemand was daar de tussenstops waren: Prinsenbeek, Berkel en Nederweert om daarna over te stappen met al onze koffers op onze uiteindelijke bus in Luxemburg die ons naar Spanje bracht. De bus die wij uiteindelijk hadden was stoffig en één van de leuningen was kapot. Na een reis van 24 uur LETTERLIJK komen we aan in ons hotel om 06.45 en konden pas 13.30 in onze kamer (vergeet niet we zijn met kinderen).
  Wij hadden een halfpension en konden ook geen gebruik maken van het ontbijt op de eerste dag alleen van het avond eten. De dag na aankomst hebben we een afspraak met onze reisleider die niet komt opdagen en ook zijn telefoon niet opneemt noch reageert op berichten. We bellen het noodnummer van D-Reizen en krijgen nog te horen wat willen jullie eingelijk jullie zijn er toch gekomen met de bus jullie zijn toch in Spanje.

  Dag van vertrek: we moeten de kamer om 10.00 uur verlaten en de bus vertrekt pas om 20.45 uur. We hebben een ander appartement moeten huren om met de kinderen te verblijven extra onkosten voor niks dus. (Ons hotel was opeens volgeboekt dus we konden niet verlengen)daarnaast konden we in ons hotel waar we verbleven ook niet meer avond eten. Nogmaal dit is de eerste en laatste keer.

  Sterke punten
  Nvt

  Zwakke punten
  Zie verhaal plus hoofdboeker veranderd opeens in een achternaam van een medespeler.

  Busreis was verschrikkelijk!

  Totaalpakket bij d-reizen afgenomen met een busreis naar bordeaux. De reis was verschrikkelijk aangezien het enige beschikbare toilet niet beschikbaar was. En dan is een reis met zoveel mensen erg lang en eigenlijk afschuwelijk. De week in Borbeaux heeft mij niet het verschrikkelijke gevoel weg kunnen nemen, het hotel was zozo en de reactie en actie van D-reizen op onze klacht is ver onder de maat geweest. Uiteindelijk teruggevlogen ipv de bus, want de garantie voor een goed werkend toilet kon men mij niet geven... Zo’n busreis nooit meer! En Bordeaux ga ik nog wel eens met de auto bezoeken.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Busreis afschuwelijk: geen werkend toilet.
  Reactie touroperator onvoldoende
  Hotel Bordeaux mwah

Bezoek D-reizen.nl

Schrijf je eigen review