Wat zijn Europa's beste strandhotels voor in de zomer?

Wat zijn Europa's beste strandhotels voor in de zomer?

25 oktober 2019

Een vraag die bij veel mensen leeft, zeker aan het begin of juist het einde van het jaar, is naar welk hotel je moet gaan aan het strand en voorzien van zon.
Wil je er lekker tussenuit en ben je op zoek naar een heerlijk hotel - dit kan overigens ook gewoon in de zomerperiode zijn - dan vind je hieronder de beste strandhotels in verschillende landen in Europa.
Zo kun je eenvoudig en snel een heerlijk strandhotel vinden met genoeg zon en die jouw verwachtingen zeker overtreffen. Alle onderstaande hotels zijn perfect bevonden en worden zeer hoog gewaardeerd door door objectieve, eerdere bezoekers. Wil je weten waar je wanneer in het jaar moet zijn, lees dan ook Waar dien je in welke maand heen op vakantie te gaan?

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie

Spanje

Wanneer je weg bent van de bekende Costa's, zijn de stranden langs de noordkust van het Baskenland naar Galicië, of juist de Costa de la Luz aan de Atlantische Oceaan het proberen waard. Spanje heeft echt iets te bieden voor iedereen. Je kunt er genieten van de kleine baaien met helder water of wandelen door de dennen. Ook vind je er kilometers wit zand met beukende golven voor de surf- en kite liefhebbers. Voor de wat minder actieve mens is er altijd een strandbar te vinden waar je tot laat in de uurtjes in kan blijven hangen. Of je kunt er heerlijk op een ligstoel genieten van het weer terwijl de kinderen zich op het strand vermaken.

Hotel Tamariu, Tamariu 

Als je op zoek bent naar een strand direct voor de deur, dan is dit hotel, gelegen aan de kleine Boulevard in het dorp Tamariu, ideaal. Je kunt er prachtige wandelingen langs het kustpad maken en genieten van de schilderachtige dorpjes met bootjes in de nabije omgeving. Het Smart Hotel Restaurant kijkt direct uit op de boulevard van Tamariu, zodat je bij het ontbijt al kunt genieten met uitzicht op zee. Met de lunch kun je kiezen uit genoeg Catalaanse specialiteiten. 

Finca Cortesin Hotel Golf & Spa, Malaga

Dit is een van de beste en meest uitgebreide hotels in Spanje, op afstand van het drukke uitgaansleven. In een sfeer van rustgevende luxe wandel je rond in de omgeving van dit high-end hotel. Er is veel ruimte  binnen en buiten, er zijn grote zwembaden, geweldige restaurants, een prachtige spa en een golfbaan van het hoogste niveau. Het is gelegen in de heuvels vlak voor de kust tussen Estepona en Sotogrande, net onder het mooie dorpje Casares. Dit hotel biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en over het landschap. De strandclub van het hotel ligt op vijf minuten rijden met een privépendeldienst.

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie

W Barcelona, Barcelona

Je moet van aandacht en design houden om je hier thuis te voelen. In de W bars en restaurants zijn modellen en bekendheden te vinden en het zwembad lijkt op foto uit het boekje, zeker op drukke dagen. In tegenstelling tot deze ruimtes en de duizelingwekkende lobby, zijn de kamers zelf een beetje ingetogen, maar alle glazen wanden bieden een spectaculair uitzicht op de zee of de stad. De locatie van de W is aan de rand van de zee die aan de voeten ligt, wat betekent dat strandgangers er dol op zijn. 

Turkije

Het stuk turquoise kust ten zuiden en westen van de stad Antalya, bekend in de oudheid als Lycia, is een van de meest verfrissende en onontwikkelde delen in de Middellandse Zee. Dit is mede ontstaan door de ruige bergen in de regio. Je vindt er smalle vlaktes, spectaculaire baaien en je kunt er prachtig duiken in de verrassende blauwe zee.

Olympos Lodge, Antalya

Beschermd tegen ontwikkeling omdat het een bekende schildpad broedplaats is, is Çıralı Beach een ongerept juweeltje aan de spectaculaire kust van Turkije. Gesteund door met pijnbomen begroeide pieken,  kalkstenen ribbels in het diepe blauwe water aan een lang strand, heeft Çıralı eigenlijk alles voor iedereen. De Olympos Lodge is gevestigd op een toplocatie aan de zuidkant van het strand, geflankeerd door een kristalheldere rivier.

D Maris Bay, Marmaris

Het nieuw gebouwde D Maris Bay ligt in een rustige baai, omringd door dennenbossen en bergen. Het hotel ligt op het schiereiland Datça en heeft binnen- en buitenbaden, een spa en eigen stranden met een Blauwe Vlag-nominatie. De luxe kamers van het D Maris Bay hebben een eigentijdse inrichting en zijn uitgerust met airconditioning, een led-tv en gratis WiFi. Alle kamers hebben een eigen balkon en bieden een panoramisch uitzicht op de Egeïsche Zee. Je kunt er genieten van geselecteerde gerechten uit de Turkse en internationale keuken met uitzicht op zee. Ook heeft het hotel een goed uitgerust fitnesscentrum met Turks stoombad en sauna.

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie

Mandarin Oriental, Bodrum

Gewikkeld rond zijn eigen prive-baai aan de noordelijke oevers van een ruig schiereiland dat uit de prachtige Egeïsche kust van Turkije komt, is het moeilijk om je een meer relaxtere en exclusieve retraite voor te stellen dan de Mandarin Oriental. In d eomgeving van de rijke elite die Bodrum rijk is en er hun eigen Franse Rivièra hebben gemaakt, zit je hier op een terrein dat dusdanig groot is dat er niets is om je te herinneren aan de buitenwereld.

Frankrijk

Duidelijk is het dat Frankrijk, net als een stijlvolle Courtesan, verleidelijk is om te zien en dat ze ons weglokt van fel vastgehouden principes. Ze laten zien hoehet allemaal zou kunnen. Het meest gevarieerde land van Europa loopt van gevierde bergen tot aan de mooiste kust van het continent en via al het andere moois wat er tussenin ligt.

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie

Le Petit Nice-Passedat, Marseille

Een luxe hotel op 3 km van het centrum van Marseille en biedt een restaurant met 3 Michelin-sterren en uitzicht op zee. Het hotel beschikt over een bar, een terras en een buitenbad met zeewater. Elke kamer en suite biedt airconditioning, een chic interieur, uitzicht op zee, een eigen badkamer, een tv en een gratis minibar. Je kunt een bezoek brengen aan de spa Château Berger (800 meter) en de zandstranden.

Castel Beau Site hotel, Perros-Guirec, Bretagne

Dit hotel ligt tegenover het strand van Ploumanac'h in Perros-Guirec. Het biedt eigentijdse accommodatie met uitzicht op zee en een directe toegang tot het strand. Alle moderne kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv met satellietkanalen, een dvd-speler en een iPod-dock. De eigen badkamers bieden toegang tot het strand. Het restaurant van het Castel Beau Site, La Table de Mon Père, is elke avond geopend en serveert gastronomische, traditionele gerechten, die worden bereid met lokale producten. De bar YouBee's beschikt over een loungeruimte en een terras met een panoramisch uitzicht op de zee.

Hotel du Cap-Eden-Roc, Cap d'Antibes, Provence

Het Hotel Du Cap ligt in Cap Ferret, op slechts 5 minuten lopen van de stranden aan de Atlantische Oceaan en op 10 minuten lopen van het strand van de baai van Arcachon. Het beschikt over een bar met een schaduwrijk terras en gratis WiFi is beschikbaar in de openbare ruimtes. Elke kamer van het Cap Hotel is uitgerust met een tv en een eigen badkamer met een bad of een douche.
Het hotel bevindt zich op 800 meter van de stranden van het Bassin d'Arcachon en Cap Ferret. In de omgeving van het hotel kun je zeilen, windsurfen en andere watersporten beoefenen.

Italië

Met duizenden kilometers aan kustlijn is Italië de thuisbasis van enkele van Europa's meest pittoreske zeegezichten bezaaid met afgelegen baaien en stijlvolle resorts. Het dramatische landschap van de Cinque Terre in Ligurië, waar traditionele dorpjes op ruige landtongen staan, trekt in de zomermaanden veel toeristen. De kust van Amalfi is een andere belangrijke trekpleister, wat mede komt door de torenhoge kliffen. Italianen bezoeken de stranden in juli en augustus, hoewel het er ook goed mogelijk is om rust te zoeken in een van de exclusieve hotels die de kustlijn bezit.

Hotel Il PELLICANO, Porto Ercole, Toscane

Het luxe Il Pellicano ligt op een klif in Porto Ercole op het schiereiland Monte Argentario. Het biedt een gratis toegankelijk, rotsachtig privéstrand, een zwembad en een restaurant met Michelinsterren.
Il Pellicano bestaat uit een hoofdgebouw en verschillende huisjes, die verspreid liggen in de tuin van het hotel. Het verwarmde zwembad is gevuld met zeewater en er is een tennisbaan met een persoonlijke trainer. De kamers zijn ingericht in een Toscaanse stijl en hebben airconditioning en een flatscreen-tv met een dvd-speler. Het gastronomische restaurant Il Pellicano serveert gastronomische gerechten en heeft 1 Michelin-ster, en het Toscaanse Pelligrill Restaurant biedt uitzicht op zee. Het wellnesscentrum Pelliclub biedt een fitnessruimte, een winkel en tal van massages en schoonheidsbehandelingen.

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie

Belmond Hotel Splendido, Portofino, Ligurië

Belmond Hotel Splendido ligt op een groene heuvel met uitzicht op de jachten in de haven van Portofino en biedt kamers met een panoramisch uitzicht op de zee of de tuin. Je kunt er genieten van het buitenzwembad, het fitnesscentrum met sauna en het wellnesscentrum. De 3 restaurants serveren gerechten uit de traditioneel Ligurische keuken. Voor het ontbijt kun je in het Belmond Hotel Splendido genieten van een Amerikaans buffet.

Hotel Santa Caterina, Amalfi

Hotel Santa Caterina biedt een adembenemend uitzicht op de kust van Amalfi. Het is een jugendstill-villa die is gebouwd op een rots met uitzicht over de zee. Het hotel heeft tal van terrassen en een prachtig zwembad die allemaal uitkijken op zee. Het zwembad is gebouwd in de rotsen en hangt boven zee. Er staan ligstoelen en parasols omheen. Via de eigen glazen lift van het Santa Caterina komt u bij het zwembad en het privéstrand beneden. Het wellnesscentrum van Hotel Santa Caterina heeft een sauna, een Turks stoombad, een massageservice, en een goed uitgerust fitnesscentrum met uitzicht op zee.

Kroatië

Kroatië is het land met de prachtige berglandschappen en dromerige diepblauwe zeegezichten en is nu gemakkelijker te bezoeken dan ooit tevoren. Veel liefhebbers van het buitenleven komen speciaal naar Kroatië vanwege haar avontuurlijke sportfaciliteiten gelegen tussen de zee en de bergen. Je kunt er prachtig zeilen, duiken en raften, maar ook mountainbiken en rotsen beklimmen. Hoewel het rotsachtige deel van de Adriatische kust van Kroatië niet geschikt is voor grootschalige toeristen, is het er indrukwekkend en mooi. Je vindt er talrijke kiezel baaitjes met met kristalhelder water en dennenbossen er om heen.

Hotel Adriatic, Rovinj, Istrië,

Het luxe boetiekhotel Hotel Adriatic ligt in het hart van de levendige oude stad van Rovinj. Alle suites zijn ingericht met designmeubilair en lokale kunstwerken, en bieden uitzicht op de haven, het eiland Sveta Katarina of het centrale plein. Je kunt heerlijk ontspannen in de 2 eigen bars en een restaurant in brasseriestijl. Elke ochtend wordt een vers à-la-carteontbijt verzorgd. De dag kun je goed beginnen met een kop koffie in het Adriatic Caffe of de Al Ponto Bar, en genieten van de sfeer van Rovinj. Brasserie Adriatic serveert gerechten die zijn geïnspireerd op de Franse keuken, en heeft een terras dat uitzicht biedt op het centrale plein en de boulevard langs de zee.

Hotel Kompas, Dubrovnik

Dit hotel biedt uitzicht op zee in de prachtige baai van Lapad en bevindt zich vlak bij een kiezelstrand en de populaire boulevard. Met de bus reis je binnen 15 minuten naar de oude binnenstad van Dubrovnik.
De ruime kamers zijn ingericht in een moderne stijl en voorzien van een balkon. Het hotel heeft een restaurant en 2 bars. Je kunt hier genieten van een à-la-carte diner en bij halfpension kun je voor het diner uit geselecteerde menu's kiezen. De Luna Bar ligt naast het prachtige buitenzwembad. Het hotel biedt een uitgebreid spa- en wellnesscentrum met een binnenzwembad, fitnessapparatuur en tal van lichaams- en gezichtsbehandelingen. 

Hotel Mlini, Mlini

Hotel Mlini is licht en luchtig, met witgekalkte muren, eigentijds designmeubilair en abstracte schilderijen in subtiele tinten blauw en groen. Het algehele effect is zorgeloos en leuk, terwijl het hotel klein genoeg is om elke gast zich speciaal te laten voelen. Het dorp van Mlini is opgebouwd uit oude stenen huisjes en een kerk, en vanaf hier een strandpromenade bochten rond de baai, wat leidt tot een reeks van kleine afgelegen kiezelstranden, gesteund door dennenbossen en tamarisk bomen.

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie

Griekenland

Mykonos Grand Hotel & Resort, Mykonos

Ga voor een sterrenbehandeling en geniet van service van wereldklasse in Mykonos Grand Hotel & Resort wat aan het strand van Agios Ioannis ligt. Het biedt 5-sterrenboetiekaccommodatie, ligt temidden van geplaveide paden en heeft uitzicht op het eiland Delos. Het hotel beschikt over een gezondheidscentrum en je kunt er gastronomisch eten in een stijlvolle omgeving. De kamers en suites van het Mykonos Grand combineren de kubusvormige Cycladische architectuur met een rustgevende inrichting. Ze zijn uitgerust met een lcd-televisie met satellietkanalen, een dvd-speler en een iPod-dock. Alle units hebben balkons of terrassen met uitzicht op de zee, de tuin of het zwembad. Gasten kunnen in de eetkamer buiten of bij het zwembad met panoramisch uitzicht op zee genieten van verse zeevruchten, gegrilde specialiteiten en andere mediterrane smaken. De White Bar is de ideale plek voor een glas champagne. De bar heeft een minimalistische inrichting en een buitenterras.

Delfinia Hotel, Corfu

Gelegen in een rustige tuin die doorloopt naar het strand, op 5 minuten lopen van het centrum van het dorp Moraitika. Het Delfinia biedt een aantal sport- en entertainmentfaciliteiten, zoals een zwembad, een kinderbad, een speelplaats voor de kinderen, een speelkamer, een fitnessclub, 2 tennisbanen en tafeltennisfaciliteiten. Het complex is tevens voorzien van vele eetgelegenheden, zoals een restaurant, een cocktailbar en een snackbar aan het strand.

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie

Lindos Blu Luxury Hotel & Suites, Rhodos

Dit Adults only hotel ligt op een rustige heuvel met een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Het hotel is uitsluitend toegankelijk voor volwassenen en beschikt over 2 zoetwaterzwembaden, een tennisbaan, een spa en rechtstreeks toegang tot het privéstrand. De kamers, suites en villa's bevinden zich te midden van een sterk glooiend landschap, en hebben een eigen patio met een adembenemend panoramisch uitzicht op de baai van Vlicha. Elke kamer is uitgerust met een 43-inch smart-tv, een Nespresso-apparaat en theefaciliteiten.
In de Spa & Health Club van Lindos Blu Luxury Hotel-Adults only kun je ontspannen met verjongende gezichts- en lichaamsbehandelingen en een breed scala aan massages. Verder kunt u gratis gebruikmaken van de sauna, het stoombad en de fitnessruimte. Het hotel beschikt over een verwarmd binnenzwembad. Op het strand zijn ligstoelen en parasols beschikbaar.
Bij Five Senses Art "Kouzina" Restaurant kunnen de gasten Griekse en fusiongerechten proeven in een romantische omgeving. Het Smeraldo Restaurant serveert een uitgebreid ontbijtbuffet en diner, en overdag zijn er à-la-cartemaaltijden beschikbaar. In de loungebar Luna Rossa en bij de bar Allegro aan het zwembad kunt u terecht voor drankjes en verfrissende cocktails.
Het hotel ligt in het hart van het kosmopolitische eiland Rhodos, net buiten Lindos. Het historische dorp biedt de nabijheid van elk groot attractie- en entertainmentcentrum van Rhodes.

Portugal

Golfers en zonaanbidders stromen naar de zuidelijkste Algarve op zoek naar verborgen baaien en rotsen die lijken op abstracte sculpturen die uit de blauwe oceaan langs de kust stijgen. Golden Sands strekt zich uit van de westkust met zijn wilde golven-een paradijs voor surfers-naar de meer zachte midden-en Oost-Algarve, waar lange, toegankelijke stranden afgewisseld worden met gewone zakdoeken van zand aan het einde van duizelig steile trappen uitgehouwen in de rotsen. Er is veel te ontdekken in het meest westelijke land van Europa.

Vila Joya, Albufeira

Het hotel heeft het gevoel van een prive-villa en decoratie volgt, met antieke meubels en tal van plaatsen om te krullen en te lezen. Buiten, de weelderige tuinen, gevuld met palmen en bougainvillea, leiden naar het strand. Het is de meest hedonistische retraite van de Algarve, gelegen op kliffen met uitzicht op de zee, met een twee-sterren Michelin-keuken, een prachtige spa en acht luxe suites. Alle kamers, voornamelijk in beige en witte tinten, bieden uitzicht op zee.

Martinhal Sagres Beach Resort & Hotel, Algarve

Op kliffen boven de zee, met gouden zand beneden en het natuurreservaat Costa Vicentina dat het van achteren omarmt, ligt Martinhal in de buurt van de historische stad Sagres. Het 37-kamer hotel is laaggelegen en ligt aan de oceaan met een verscheidenheid aan villa's en herenhuizen eromheen. Martinhal heeft warme interieurs-denk zompige sofa's en grote zitzakken-moedigen ontspanning en zijn vooral gericht om kinderen zich thuis te laten voelen. Het is het enige kinder Resort aan de Algarve en heeft een overvloed aan activiteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden.

Uitzicht op het zwembad bij Martinhal Sagres Beach Family Resort Hotel of in de buurt

Vila Vita Parc, Armação de Pera

Na opening in 1992 werd Vila Vita al snel een benchmark voor luxe accommodatie in de Algarve. Het is gebouwd in een traditionele Portugese stijl, met witgekalkte gevels. Vila Vita Parc ligt op een klif met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het bevindt zich in Alporchinhos en bestaat uit gebouwen in Moorse stijl, omringd door tropische tuinen.
Vila Vita Parc Resort & Spa ligt in de aangelegde tuinen en biedt verschillende zwembaden. Het hotel heeft ook een eigen kinderdagverblijf en een speeltuin. Ook beschikt het over 12 behandelkamers, 1 yoga-paviljoen en de Hypoxi Studio met revolutionaire lichaamssculptuurtechnieken. Verder zijn er een fitnessruimte en sportfaciliteiten, zoals midgetgolfbaan en een tennisbaan.
De 10 restaurants en 6 bars van de accommodatie serveren tal van gerechten, variërend van lokale Portugese visschotels tot Aziatische gerechten. Vila Vita Parc Resort & Spa beschikt ook over een wijnkelder met exclusieve wijnen.
 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden