Je geniet pas echt van je vakantie in een vakantiehuis, villa of appartement van NOVASOL. We hebben voor iedereen een passend vakantiehuis in ons aanbod. Wat denk je van een zonvakantie in een vakantiehuis in Italie, Spanje of Kroatie? Of verblijf iets dichter bij huis in een vakantiehuis in Frankrijk of Duitsland.Ga hiken vanuit een natuurhuisje in de Belgische Ardennen. Ook voor een visvakantie, vakantie met de hond of een vakantiehuis met zwembad is NOVASOL de specialist. NOVASOL heeft altijd een vakantiewoning die bij je past. Onze huizen zijn geschikt voor gezinnen met kinderen, families of een grote groep. Wij bieden vakantiehuizen aan voor ieder budget op unieke locaties in heel Europa. Beleef een vakantie om nooit te vergeten in een vakantiehuis op jouw droombestemming.

Buiten Europa
Zelf samen te stellen
All-Inclusive mogelijkheid
SGR / ANVR aangesloten
Prijsklassemedium
Winterreizen
Zomerreizen
Hotel
Huis/Bungalow
Camping
Stedentrips

Extra info

SGR/ANVR lid: Nee
Accommodatie: Huis, villa, appartement
Doelgroep: Alle
Pakketreizen: Nee
Bestemming: Europa


Over Novasol

Novasol noemt zichzelf dé specialist in vakantiehuizen. Ze pretenderen altijd een vakantiewoning te kunnen aanbieden die bij jouw wensen past. Je kunt kiezen voor een vakantiehuis, appartement, luxe villa of juist een knusse chalet. Novasol biedt al meer dan 50 jaar vakantiehuizen, villa's en appartementen aan in heel Europa. Het aanbod varieert van idyllisch gelegen villa's met een eigen zwembad en prachtige luxe landhuizen tot appartementen aan zee in bekende steden of vakantiehuis op een unieke locatie.
De particuliere vakantiehuizen zijn van alle gemakken voorzien en liggen altijd op een prachtige locatie. Bij Novasol is er voor ieder budget een aanbod, zodat ze voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn.

Er werken meer dan 400 mensen bij Novasol. De klant staat centraal en ze handhaven de volgende kenmerken: kwaliteit, service en geloofwaardigheid. Ze onderscheiden zich van andere organisaties door het leveren van kwaliteit met een optimale, persoonlijke service en geloofwaardigheid. Een vertrouwensvolle samenwerking met de huiseigenaren is essentieel voor ze om zo de kwaliteit van de vakantiehuizen te kunnen waarborgen.

Ze zijn winnaar geworden van de reisgraag award 2019. Echter, Novasol is niet aangesloten bij SGR waardoor er geen garantieregeling van toepassing is.

Hoe boek je een vakantiehuis bij Novasol?

Je boekt rechtsreeks bij Novasol je vakantiehuis, zonder tussenkomst van een ander reisbureau. De huizen die je op de website vindt, zijn actueel, voorzien van een uitvoerige en gedetailleerde omschrijving en rechstreeks van de eigenaren die hun huis via Novasol verhuren. Het contact verloop ook altijd via Novasol zelf, voor tijdens en na de huur. Dit zie je ook terug in de aantrekkelijke prijzen. Je krijgt vooraf de bevestiging met een informatiepakket over de betreffende woning en omgeving, zodat de voorpret al kan beginnen. Ook kun je vooraf een brochure gratis opvragen om door te bladeren op zoek naar een geschikt onderkomen.

Reviews over en ervaringen met Novasol

Bij reisgraag.nl scoort Novasol gemiddeld een 8,2 op basis van 2241 ervaringen. Bij Trustpilot scoren ze gemiddeld een 8,3 op basis van 1302 reviews.

11 december 2018 - Prima informatievoorziening door NOVASOL en goed en schoon appartement. We hadden geluk met de huiseigenaresse die ons van veel informatie en tips in de omgeving voorzag. Voor 2019 boeken we voor de zomer waarschijnlijk een huis in Kroatië.

20 januari 2019 - Er is in 14 jaar niet veel veranderd bij Novasol. Ook bij ons werd in 2014 de borgsom ingehouden omdat het huis niet schoon was achtergelaten. Wij hebben met 4 personen bijna een dag lopen poetsen.Novasol was niet voor rede vatbaar, dus nooit geen Novasol meer.

3 december 2018 - Goed aanbod van huizen, goede communicatie. Geen problemen gehad in onze vakantie, de lokale gastheer was ook zeer goed op de hoogte van alles en had duidelijk ervaring met dit soort zaken. Volgende keer zullen wij zeker weer bij Novasol kijken voor een vakantiehuis.


Artikelen over Novasol.nl

Novasol.nl Reviews

  Oplichting

  Onhygiënisch huisje met bloed en urine vlekken in bedden en dekbedden.
  Site en huisje komen totaal niet overeen
  Geen zandstrand op 50 meter afstand
  31 graden in een huisje zonder goede gordijnen(kapotte lamellen)en verwarming uit, geen hulp van novasol
  Mieren lokdoosjes overal ook op het aanrecht
  Het was als 5 sterren huisje aangeboden goed onderhouden volgens de site. Totaal niet dus, zowel binnen als buiten achterstallig onderhoud

  Sterke punten
  Valse informatie verstrekken

  Zwakke punten
  Geen eerlijke verdeling van kosten

  Slecht ervaring

  Novasol geboekt een villa. Was niet naar wens. Ongedierte liepen waren er zwembad was vies tegels die loskwamen. Zoo niet veilig voor de kinderen. Na een klacht te sturen konden ze niks voor ons betekenen wel heel jammer. Voor ons nooit mee Novasol boeken. 10 jaar op vakantie te komen hebben zo iets nooit meegemaakt.

  Oplichters


  Beste Novasol,

  Wij hebben via jullie een huisje in Monteux (bij Carpentras) geboekt van 1-8 augustus: een locatie waar veel voor ons en de kinderen te doen was. Op 31 juli om 15.11 (een dag voor aankomst...) ontvingen wij een mail dat er sprake was van een overboeking. Ons werd door jullie een huisje aangeboden in Perpignan (2,5 uur extra rijden naar Zuid Frankrijk). Ik heb telefonisch toen contact gehad met een medewerker van jullie en die heeft ons goed geholpen en een huisje gevonden in Melve (Alpes-Haute de Provence). Aangezien het zo kortdag was (mail verzonden 2 uur voor sluitingstijd Novasol) heb ik het geaccepteerd, aangezien anders onze vakantie voorbij was. Melve ligt een kwartier rijden op een berg en is een dorp met 100 inwoners). Daarnaast is er in die regio niet anders te doen dan wandelen en Sisteron (met 1 winkelstraat) bezoeken.

  Ik weet dat jullie bemiddelaar zijn en niet aansprakelijk zijn voor de kosten die de huurder maakt, maar ik zou het zeer op prijs stellen als jullie ons hierin tegemoet zouden kunnen komen met een vergoeding/waardebon. De woning lag niet in hetzelfde gebied als dat wij geboekt hadden, onze vakantie is niet geweest wat het behoort te zijn en de wijze van annulering (alleen een mail- 2 uur voor sluitingstijd/een dag vantevoren) is niet wat ik van een reisorganisatie verwacht.


  Geachte heer ,

  Op 10augustus jl. ontvingen wij uw email en wij betreuren het om hieruit op te maken dat u geen positief gevoel heeft overgehouden aan uw verblijf in Frankrijk.

  Wij hebben bij onze Franse collega’s navraag gedaan over de inhoud van uw mail en wij kunnen u naar aanleiding daarvan als volgt berichten. Pas zeer kort voor aankomst bleek dat uw oorspronkelijke boeking niet door kon gaan. Wij zijn blij dat u onder tijdsdruk akkoord bent gegaan met de overboeking naar FPXXX, maar wij begrijpen dat deze lokatie niet geheel naar wens was. Ook verdient de wijze waarop u bent gecontacteerd over deze vervelende en urgente situatie zeker niet de schoonheidsprijs. Hiervoor willen wij u onze excuses aanbieden. Normaliter nemen wij uiteraard altijd tijdig vanuit Nederland telefonisch contact met Nederlandstalige gasten op als een dergelijk probleem ontstaat.

  Uit begrip voor het ondervonden ongemak en omdat wij u graag als gast van NOVASOL willen behouden, bieden wij u een korting aan van 10% op de basishuursom van een toekomstige reservering rechtstreeks via NOVASOL. Wij hopen hiermee de kans te krijgen te kunnen aantonen dat NOVASOL wel degelijk een service gerichte organisatie is. De korting heeft een geldigheid van 1 jaar, is niet overdraagbaar aan derden en kan niet gecombineerd worden met andere kortingen. Dit schrijven dient als bewijs voor uw korting; bewaart u deze email daarom goed.

  Tot slot willen wij u hartelijk danken voor de moeite die u heeft genomen uw ervaring met ons te delen, waardoor wij in de gelegenheid worden gesteld verbeteringen voor onze toekomstige gasten aan te brengen.

  10% korting: dahaaaag NOOOOOOIT meer NOVASOL!!!!

  AL ONS GELD KWIJT en GEEN VAKANTIE !

  Wij boekten in augustus, toen het aan de Cote d'Azur nog groen was in COVID tijden, een vakantiehuis via NOVASOL. Echter een week voor we wilden vertrekken, toen het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken de regio rood kleurde en wij er niet meer dan 48h mochten verblijven, wilden wij ons huis annuleren bij Novasol. Echter Novasol wou ons NIETS TERUGBETALEN maar ook GEEN VOUCHER in de plaats geven, ook wanneer de eigenaars van het vakantiehuis ons schriftelijk bevestigd hadden dat ze geen kosten zouden aanrekenen. Wij zijn dus niet op vakantie kunnen gaan en waren wel al ons geld kwijt ! Andere sites geven in zulke gevallen een voucher of betalen gewoon het bedrag terug. NOVASOL dus NIET! Bovendien hebben ze ons 1 maand na datum ook nog eens een factuur gestuurd voor de toeristenbelasting terwijl we er nooit hebben verbleven! Gewoon ONGELOOFLIJK!
  Dus ook wij raden, als zovele anderen in verschillende reviews, ten stelligste af om bij NOVASOL een vakantiehuis te boeken want ook de annuleringsverzekering komt niet tussen voor COVID annuleringen, ook al zijn ze het gevolg van een overheidsbeslissing.

  Sterke punten
  profiteren van de consument en van de COVID situatie
  Vooral niet zoeken naar een aanvaardbare oplossingen voor de klant

  Zwakke punten
  Geen inlevingsvermogen voor klanten die niet mogen verblijven in een rood gebied
  Niet bereid tot het zoeken naar oplossingen voor de klant

  ZEKER NIET BOEKEN VIA NOVASOL!

  Wij hebben het volledige bedrag dienen te betalen voor ons verblijf in een vakantiehuis terwijl wij door de COVID regels in ons land in die periode in Frankrijk niet mochten verblijven. Dus een volledige vakantie betaald terwijl we er niet mochten verblijven. NOVASOL heeft NIETS willen terugbetalen, noch een voucher uitgekeerd, en dit terwijl de eigenaar van het vakantiehuis zelf akkoord was om geen kosten aan te rekenen. We hadden het akkoord van de eigenaar op papier, maar dit heeft allemaal niet mogen baten. Ze hebben zich verschuild achter hun algemene voorwaarde die zegt dat als je annuleert na 40 dagen voor je aankomst je toch het volledige bedrag moet betalen. Dus zeker NIET boeken via NOVASOL. Je bent je geld kwijt want ook de annuleringsverzekering komt niet tussenbeide. Heel wat andere websites garanderen wel een terugbetaling of tenminste een voucher als het zou blijken dat je door een rode inkleuring van de streek of land door de overheid er niet mag verblijven of dit afgeraden wordt. Tot onze verbazing heet Novasol één maand later ons ook nog eens de toeristenbelasting gefactureerd terwijl wij er nooit geweest zijn!
  We zijn er ook achter gekomen dat alle boekingen van Novasol.be verwerkt worden door Novasol.nl.

  Sterke punten
  Zoveel mogelijk geld innen om er niets voor in de plaats te geven.
  Consumenten bedriegen door geld te innen voor een reservatie die ze zelf perfect konden cancellen.

  Zwakke punten
  Geen begrip voor de situatie van COVID. 100% volledig houden terwijl de eigenaars zelf akkoord waren om geen kosten of huur aan te rekenen.
  Rekenen zelfs toeristenbelasting aan terwijl we zelfs niet hebben verbleven in het vakantiehuis.

  Pas op met novasol

  Vorig jaar een huisje geboekt voor de aankomende herfstvakantie. Nu heeft Denemarken de grens dicht gegooid en komen we het land niet in. Novasol gebeld en omdat het binnen de 40 dagen voor vertrek is bent u het geld gewoon kwijt, had u verder nog iets meneer? Sprakeloos geen geld terug niet omboeken of voucher. 1350 euro weg . . .

  Sterke punten
  Groot aanbod van huizen

  Zwakke punten
  Brutaal aan de telefoon.

  Drama

  Waardeloze organisatie ! Onbeschoft en wat mij betreft oplichters. Bieden een huis aan op internet die in werkelijkheid compleet blijkt af te wijken van de foto's.
  Robbengat 70, Lauwersoog:
  Chalet was oud, gedateerd, kapot , vies en gevaarlijk omdat geiser stokoud was en al jaren niet gecontroleerd, de brandmelder het niet deed en het meubilair buiten kapot was en vol splinters zat. Om over de beschimmelde douche, koelkast en koffiezetapparaat nog maar niet te spreken. Handen vol stof onder de bedden en dat in de Corona-periode ! Muren vol met doodgeslagen muggen. Lampen verroest en oude tafel hobbymatig gerepareerd. Er lagen spullen van vorige huurders; oud speelgoed, bladen en etensresten.
  Buitenmeubilair allemaal kapot, stukken eraf en vol splinters. Geen parasol terwijl het die week 30 graden was en we vol in de zon stonden.
  Ramen kapot en luxaflex allemaal kapot; je kon je niet eens normaal omkleden. WC kapot. Etc. etc.
  Bieden geen mogelijkheid om ter plekke contact te zoeken of een oplossing. Zijn naderhand bij een klacht gewoonweg onbeschoft en ontwijkend in hun reactie. Evenals de tussenpersoon Booking.com, die nemen hun verantwoordelijkheid ook niet.
  Niet boeken hier mensen ! Je betaalt de hoofdprijs maar krijgt niet de kwaliteit die beloofd wordt. Wij zijn na 1 ( verplichte ) nacht weggegaan, maar kregen geen compensatie. Je betaalt veel, maar krijgt een waardeloze vakantie plek en ziet je centen nooit meer terug ! Terwijl het chalet wél na onze klacht uit de verhuur is gehaald ! Geen compensatie, maar je hebt wel veel ergernis. Klantenservice ronduit onbeschoft, vooral ene Kimman, die mag weleens een cursus Communiceren met klanten krijgen van de baas.

  Sterke punten
  Geen, vooral het klantencontact en bereikbaarheid niet. Hoezo ben je niet bereikbaar op zaterdag, als alle huisjes verhuurd worden ?

  Zwakke punten
  Onduidelijkheid, oneerlijkheid, niet reëel, niet meedenken, niet beleefd, geen compassie voor de situatie ( oudere mensen en ziek ) , niet correct afhandelen maar het overlaten aan de tussenpersoon, geen oplossingen bieden, achteraf niets doen, het afschuiven op de Corona.
  Als ik hier alle slechte reviews lees, vind ik dat deze lui eens vanuit de overheid / consumentenbond aangepakt moeten worden, want als individu kotsen ze je gewoon uit.

  kut organisatie

  door de pandemie geen oplossing gezocht en nu ons geld kwijt. Wij hadden een huis geboekt in Denemarken voor de herfst vakantie buiten die 40 dagen en nu zijn de grenzen op slot en je krijg te horen dat je 100 procent van je reissom kwijt bent. Ik ga hier mee naar een advocaat, want zoveel mensen zijn gedupeerd. Belachelijk gewoon.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Geen communicatie

  Novasol laat je in de kou staan

  al meerdere malen geboekt bij Novasol. Als alles goed gaat in de wereld is alles prima maar op het moment dat er zoiets gebeurt als een pandemie waar helemaal niemand iets aan kan doen laten ze je in de kou staan. Noorwegen binnen 40 dagen voor vertrek op code oranje. hier kan zowel ik als Novasol niets aan doen. je zou zeggen, ieder een beetje water bij de wijn doen en de kosten delen ofzo, of korting aanbieden op een volgende reis. niets van dat. al het geld kwijt. Jammer dat dit op deze manier gebeurt. mag hopen dat het volgend jaar beter gaat in de wereld want anders vraag ik mij af of Novasol zijn hoofd boven water kan houden en dan heb je als reisorganisatie veel meer kans dat men wederom gaat boeken bij Novasol. Nu vraag ik me dat af

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  geld in eigen zak steken en klant laten barsten

  NOOIT meer NOVASOL

  In januari huis in Kroatie geboekt, op 16 juni contact gehad met Novasol; telefoniste gaf dringend advies annuleren was onnodig en zou extra kosten met zich meebrengen, 1,5 week voor vertrek ging Kroati�« op oranje, we mochten dit land niet meer in! Novasol deed op geen enkele manier concessie wat betreft omboeken ander land/andere periode..al ons geld kwijt! Echt schandalig.. deze reisorganisatie verdient helemaal geen ster!

  Sterke punten
  Uitbuiten en duperen van hun klanten!

  Zwakke punten
  Geen service of empathie in moeilijke omstandigheden..

  Novasol = geld weg geen vakantie

  Geboekt naar Kroatië. Kroatië oranje. Geen vakantie al ons vakantie geld weg

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Service geen

  Overboeking

  Overboeking (vakantiewoning voor 8 personen), één dag voor de verhuring begint (om 10 uur), krijgen we hiervan bericht. De hele dag met drie personen bezig geweest om een alternatief te vinden.
  Een quasi onmogelijke taak...

  Om 18 uur krijgen we een alternatief voorstel van Novasol op 200 km van de oorspronkelijke locatie.
  Het huis is stukken goedkoper dan onze oorspronkelijke keuze. Aangezien we al in Frankrijk zijn, gaan we akkoord.

  Hieronder een stukje uit het antwoord van Novasol op onze vraag voor een extra tegemoetkoming:

  "Wij verwijzen u voor meer informatie omtrent het niet uit kunnen voeren van de huurovereenkomst naar artikel 12 van onze huurvoorwaarden, waarin wordt aangegeven dat NOVASOL enkel als bemiddelaar optreedt. NOVASOL kan daarom niet aansprakelijk worden gesteld voor kosten die huurder mogelijk maakt als de originele huurovereenkomst niet kan worden voortgezet.

  12. NOVASOL ALS BEMIDDELAAR
  De Vakantiewoning is niet in het bezit van NOVASOL maar van de
  huiseigenaar. NOVASOL is de partij die de vakantiewoning beschikbaar stelt namens de Huiseigenaar, waarbij de voordelen
  en risico's voor de eigenaar zijn. Voor zover een boeking tegen de
  verwachting in niet uitvoerbaar blijkt door oorzaken die buiten de macht van NOVASOL liggen, is NOVASOL gerechtigd om de huurovereenkomst te annuleren tegen ogenblikkelijke
  terugbetaling van de reeds betaalde huur aan NOVASOL. "

  Zwakke punten
  Afschuiven verantwoordelijkheid

  BOEK NIET BIJ NOVASOL!!!

  Novasol alert: Boek niet bij Novasol!!!!!
  Wij hebben geboekt en netjes betaald. Door code oranje in Kroatië kunnen we niet gaan. Novasol weigert een voucher aan te bieden of het geld terug te geven. Na veelvuldig contact blijft Novasol weigeren! Weg €2500..........

  Sterke punten
  Geld innen en niet terug betalen

  Zwakke punten
  Dramatische service, lange wachttijden & als ze je geld hebben kan je het vergeten

  Gewetenloze dieven

  In nood leer je de aard van iemand kennen maar dit slaat alles. Door de Deense coronamaatregelen zit de grens dicht en is het geboekte vakantiehuis onbereikbaar. Bij Novasol blijkt omboeken niet mogelijk, bedragen de annuleringskosten 100% en aan vouchers doen ze al helemaal niet. Na wat mailverkeer en telefoontjes waarin Novasol halsstarrig vasthoudt aan de algemene voorwaarden blijken we € 800,- armer. Nu is het huis door Novasol eenzijdig schriftelijk geannuleerd en is het in de door ons geboekte en betaalde periode wederom te huur gezet. Gewetenloze boeven zijn het !

  Niet te vreden met novasol

  Nu met corona, ben je dus gewoon je aangehaalde bedrag kwijt. Alternatief was je kan toch een weekendje naar Tsjechië. Hij is is niet goed bij zijn hoofd. Totaal geen begrip

  waardeloos

  ik betaalde 700 euro voor een week en dan mag je wel wat luxe verwachten. Het was 1 grote bende en na de vakantie diende ik een klacht in. Ja het klopte allemaal en de eigenaar heeft inmiddels de problemen opgelost. Ik kreeg echter niks terug, omdat ik niet meteen contact had opgenomen. Na 1300 kilometer te hebben gereden en twee uur poetsen had ik zin in vakantie en niet die problemen oplossen, want dan was ik daar veel tijd aan kwijt geweest. Daarnaast was er geen wifi, wat wel in de advertentie stond en een slechte belverbinding. Echt bizar, ze geven toe dat er niet veel klopte aan het huisje maar krijg niks terug, of toch wel een bedankje dat ik het heb aangegeven. voor mij geen Novasol meer!!!

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  heel veel vooral niet toegeven dat ze fouten maken.

  vakantiehuis in Italie via Novasol

  vorig jaar naar italië geweest en huis via Novasol geboekt. Was vlakbij het centrum met zwembad en overtrof onze verwachtingen. Nog mooier dan de foto’s op Novasol. En geen extra, verborgen kosten. Heerlijk huis en een fijne vakantie gehad in het vakantiehuis.

  Sterke punten
  Realistisch beeld, mooier dan we dachten, locatie conform beschrijving en prijs all-in zonder bijkomende kosten

  Zwakke punten
  ga zo door Novasol

Bezoek Novasol.nl

Schrijf je eigen review