Je geniet pas echt van je vakantie in een vakantiehuis, villa of appartement van NOVASOL. We hebben voor iedereen een passend vakantiehuis in ons aanbod. Wat denk je van een zonvakantie in een vakantiehuis in Italie, Spanje of Kroatie? Of verblijf iets dichter bij huis in een vakantiehuis in Frankrijk of Duitsland.Ga hiken vanuit een natuurhuisje in de Belgische Ardennen. Ook voor een visvakantie, vakantie met de hond of een vakantiehuis met zwembad is NOVASOL de specialist. NOVASOL heeft altijd een vakantiewoning die bij je past. Onze huizen zijn geschikt voor gezinnen met kinderen, families of een grote groep. Wij bieden vakantiehuizen aan voor ieder budget op unieke locaties in heel Europa. Beleef een vakantie om nooit te vergeten in een vakantiehuis op jouw droombestemming.

Buiten Europa
Zelf samen te stellen
All-Inclusive mogelijkheid
SGR / ANVR aangesloten
Prijsklassemedium
Winterreizen
Zomerreizen
Hotel
Huis/Bungalow
Camping
Stedentrips

Extra info

SGR/ANVR lid: Nee
Accommodatie: Huis, villa, appartement
Doelgroep: Alle
Pakketreizen: Nee
Bestemming: Europa


Over Novasol

Novasol noemt zichzelf dé specialist in vakantiehuizen. Ze pretenderen altijd een vakantiewoning te kunnen aanbieden die bij jouw wensen past. Je kunt kiezen voor een vakantiehuis, appartement, luxe villa of juist een knusse chalet. Novasol biedt al meer dan 50 jaar vakantiehuizen, villa's en appartementen aan in heel Europa. Het aanbod varieert van idyllisch gelegen villa's met een eigen zwembad en prachtige luxe landhuizen tot appartementen aan zee in bekende steden of vakantiehuis op een unieke locatie.
De particuliere vakantiehuizen zijn van alle gemakken voorzien en liggen altijd op een prachtige locatie. Bij Novasol is er voor ieder budget een aanbod, zodat ze voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn.

Er werken meer dan 400 mensen bij Novasol. De klant staat centraal en ze handhaven de volgende kenmerken: kwaliteit, service en geloofwaardigheid. Ze onderscheiden zich van andere organisaties door het leveren van kwaliteit met een optimale, persoonlijke service en geloofwaardigheid. Een vertrouwensvolle samenwerking met de huiseigenaren is essentieel voor ze om zo de kwaliteit van de vakantiehuizen te kunnen waarborgen.

Ze zijn winnaar geworden van de reisgraag award 2019. Echter, Novasol is niet aangesloten bij SGR waardoor er geen garantieregeling van toepassing is.

Hoe boek je een vakantiehuis bij Novasol?

Je boekt rechtsreeks bij Novasol je vakantiehuis, zonder tussenkomst van een ander reisbureau. De huizen die je op de website vindt, zijn actueel, voorzien van een uitvoerige en gedetailleerde omschrijving en rechstreeks van de eigenaren die hun huis via Novasol verhuren. Het contact verloop ook altijd via Novasol zelf, voor tijdens en na de huur. Dit zie je ook terug in de aantrekkelijke prijzen. Je krijgt vooraf de bevestiging met een informatiepakket over de betreffende woning en omgeving, zodat de voorpret al kan beginnen. Ook kun je vooraf een brochure gratis opvragen om door te bladeren op zoek naar een geschikt onderkomen.

Reviews over en ervaringen met Novasol

Bij reisgraag.nl scoort Novasol gemiddeld een 8,2 op basis van 2241 ervaringen. Bij Trustpilot scoren ze gemiddeld een 8,3 op basis van 1302 reviews.

11 december 2018 - Prima informatievoorziening door NOVASOL en goed en schoon appartement. We hadden geluk met de huiseigenaresse die ons van veel informatie en tips in de omgeving voorzag. Voor 2019 boeken we voor de zomer waarschijnlijk een huis in Kroatië.

20 januari 2019 - Er is in 14 jaar niet veel veranderd bij Novasol. Ook bij ons werd in 2014 de borgsom ingehouden omdat het huis niet schoon was achtergelaten. Wij hebben met 4 personen bijna een dag lopen poetsen.Novasol was niet voor rede vatbaar, dus nooit geen Novasol meer.

3 december 2018 - Goed aanbod van huizen, goede communicatie. Geen problemen gehad in onze vakantie, de lokale gastheer was ook zeer goed op de hoogte van alles en had duidelijk ervaring met dit soort zaken. Volgende keer zullen wij zeker weer bij Novasol kijken voor een vakantiehuis.


Artikelen over Novasol.nl

Novasol.nl Reviews

  Een tegenvaller

  Een smerige keuken, serviesgoed met de brokken eraf de koelkast van binnen stuk zodat je geen fles normaal kon neerzetten, de douche en wastafel liep slecht door. Zaterdag aangekomen, maandag direct naar het kantoor gegaan van contactpersoon bij Moerland. Er ging iemand mee, zij heeft alles bekeken en samen met haar heb ik de verstoppingen verholpen, bovendien bood zij aan om de schoonmaakkosten te retourneren. Maanden later nog niets teruggehad. Op mijn mail kreeg ik antwoord dat we de verkeerde weg hebben bewandeld. Bij het kantoor van Moerland weet niemand ergens van. Nu krijgen we de aanbieding om de volgende keer 10% korting kunnen krijgen. ER KOMT ECHT GEEN VOLGENDE KEER! Eens Novasol, nooit meer Novasol.

  Sterke punten
  Ik heb ze niet kunnen ontdekken.

  Zwakke punten
  Zie mijn verhaal.

  Slechte afhandeling

  Afgelopen zomer een huisje gehuurd in Duitsland. Periode van 2 weken. Na 4 dagen hadden wij geen water meer. De vijfde dag moesten wij het huisje uit. Geen alternatief aangeboden. Daar stonden we dan. Zeer slechte services.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Beloven dingen maar komen daar niet op terug. Wij wensen ze een koude douche.

  Gehaaide Oplichters, Ratten 🐀

  Alles loopt via computer systemen, het zijn uitermate slimme gewiekste geldklopperij. Ze zien continu sluipwegen geitenpaadjes om aan hun gelijk te komen. Beter kan je een grote tent op jouw auto dak doen, en op vakantie gaan, dan een huisje huren bij deze club.

  Sterke punten
  Laaielichters met de vingers in jouw Kassa !

  Zwakke punten
  Alles voor de Poen ook jouw poen is niet veilig bij ze. Ga beter kamperen 🏕

  Schandalig bedrijf

  Na 1456 km gereden te hebben met twee wagens waren we er dan. Even de noorse eigenaar bellen voor de code van het sleutelkluisje. De eigenaar was stomverbaasd dat wij daar stonden. Het huis was verkocht, contract met Novasol opgezegd, dus daar sta je dan met iedereen in de stress. Noodnummer gebeld van Novasol Nederland, waar we geboekt hadden. Tsja, vervelend voor u, het klopt dat de boeking geannuleerd is zien we nu in het systeem. Niet aan u doorgegeven, nee. Lang verhaal kort: Novasol deed helemaal niks om te helpen. Boeking werd geannuleerd, mosterd na de maaltijd, en daarna vragen ze om een review hoe het geweest was. Nou, wat een waardeloos bedrijf dus. Was de laatste keer dat we daar iets geboekt hebben. Schandalig behandeld, dus nooit weer Novasol. Wees gewaarschuwd: wij hadden een bevestigde boeking maar bij Novasol betekent dat niets, helemaal niets. Bij Novasol wordt je volledig vogelvrij verklaard, ookal heb je een bevestigde boeking en alles netjes betaald. Wordt tijd voor toezicht op dit soort wan-praktijken

  Sterke punten
  Geen. Misleidende informatie verstrekken zijn ze wel heel goed in.

  Zwakke punten
  Beetje teveel om op te noemen? Ze laten je keihard barsten als je door toedoen van hun fouten serieus in de problemen geraakt. Verder is het opvallend dat de beschrijving van zowel de lokatie als de accomodatie vaak veel te rooskleurig worden voorgespiegeld. Wij zouden een huis aan een meer hebben; alleen lag het huis op 400 meter hoog en kon je amper bij het meer komen, te voet sowieso al niet. Zijn gewoon oplichters

  Schandalig bedrijf

  Na 1456 km gereden te hebben met twee auto‘s waren we er dan. Even de noorse eigenaar bellen voor de code van het sleutelkluisje. De eigenaar was stomverbaasd dat wij daar stonden. Het huis was verkocht, contract met Novasol opgezegd, dus daar sta je dan met iedereen in de stress. Noodnummer gebeld van Novasol Nederland, waar we geboekt hadden. Tsja, vervelend voor u, het klopt dat de boeking geannuleerd is zien we nu in het systeem. Niet aan u doorgegeven, nee. Lang verhaal kort: Novasol deed helemaal niks om te helpen. Boeking werd geannuleerd, mosterd na de maaltijd, en daarna vragen ze om een review hoe het geweest was. Nou, wat een waardeloos bedrijf dus. Was de laatste keer dat we daar iets geboekt hebben. Schandalig behandeld, dus nooit weer Novasol. Wees gewaarschuwd: wij hadden een bevestigde boeking maar bij Novasol betekent dat niets, helemaal niets. Bij Novasol wordt je volledig vogelvrij verklaard, ookal heb je een bevestigde boeking en alles netjes betaald. Wordt tijd voor toezicht op dit soort wan-praktijken

  Sterke punten
  Geen. Misleidende informatie verstrekken zijn ze wel heel goed in.

  Zwakke punten
  Beetje teveel om op te noemen? Ze laten je keihard barsten als je door toedoen van hun fouten serieus in de problemen geraakt. Verder is het opvallend dat de beschrijving van zowel de lokatie als de accomodatie vaak veel te rooskleurig worden voorgespiegeld. Wij zouden een huis aan een meer hebben; alleen lag het huis op 400 meter hoog en kon je amper bij het meer komen, te voet sowieso al niet. Zijn gewoon oplichters

  Huis ook al is het Goed,

  Sleutels club heet opportunistisch we zijn groot dat soort teksten maar pas op Novasol past de regels naar eigen inzicht aan en je bent machteloos dus kijk uit ! Ze zien de klant niet staan!

  Sterke punten
  Verkooppraatjes

  Zwakke punten
  Ze passen hun verkoop praat aan waar het ze uitkomt ! Zeer foute club dus nooit meer !

  slechte service van novasol

  Ons vakantiehuisje was heel vies: overal haren, vieze douche/badkamer. Contact gezocht met Novasol, er zou iemand komen om schoon te maken. Niemand gezien en ook geen enkele reactie op mailberichten erover ontvangen.

  Zwakke punten
  slechte service, afspraken worden niet nagekomen

  oplichting of niet

  Zoveel geld voor een vakantie huisje in zweden

  Oude meuk, en foto´s van 10/15 jaar geleden staan nu nog op de verhuursite.

  Oud bollige meubels van 10-15 jaar geleden worden nu nog gebruikt en zijn al jaren aan vervanging toe.

  Jammer dat wij geen foto's kunnen uploaden om te laten zien hoe het in het echt uit ziet. matrassen waarvan de veren zijn versleten en de staat van onderhoud van de vakantie woning is meer dan uitgewoond. De foto's van het pand geven een vertekend beeld, het is maar 1/5 deel van het huisje ipv het gehele huisje. Jammer dat er geen controle is vanuit de verhuursite

  Zwakke punten
  Geen controle op de staat van het verhuurde. En volgens ons worden er met de Klachten maar weinig gedaan

  Boek nooit bij Novasol!

  Boek nooit bij Novasol! Is duur en biedt geen service bij problemen. Vakantiehuis met zwembad waarbij zwembad onbruikbaar was, was Novasol onbereikbaar en onze dure familievakantie was om zeep.

  Zwakke punten
  Geen service bij problemen. Noodnummer niet bereikbaar

  Slecht huis en service

  Tsja waar zal ik beginnen. Huis gehuurd in Frankrijk voor 1140 euro. Daar aangekomen bleek terras kapot te zijn. Tuinmeubelen waren kapot. Zwembad wat je geen zwembad mag noemen maar diep pierenbadje. Geen trapje dus kon niet uitkomen. Klacht ingediend dat naar novasol france werd gestuurd. Kreeg mail terug geen compensatie niets. Zonder tekst en uitleg. Schandalig voor dat geld. Nooit meer.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Alles

  Ed , huis in Zweden gehuurd.

  We huurde een leuk rood zweeds huisje in Ed te Zweden .Er ging van alles verkeerd. De code om in het huisje te komen klopte niet. We konden het ook niet vinden omdat er Dals Ed stond in mijn papieren. Het huisje lag in Ed de gemeente Dals Ed. Met hulp van de verhuurster vonden we het . Toen kwam onze schok. Een vreselijk vuil huis. De keuken niet om aan te zien , een roestige broodrooster, de water koker brrrr . De oven en fornuis . Ah jakkes. Overal stof . Vuil , muf . De rolgordijnen vlogen omhoog als je ze omlaag deed . Een wasmachine in de douce die niet op se site stond. Er lag een briefje op; niet gebruiken . En dan als je 14 dagen het huurt met een echtgenoot met een beperking, er was geen plaats meer in de ruimte om hem te helpen . De oprit ging zo stijl omhoog , dat hadden ze moeten melden in de advertentie . Er lag eten in de vriezer. De ramen vuil en een kogel gaatje erin, dit was en is een huis in renovatie . Mag dat verhuurd worden en dan zo vies en vuil ?? Novasol doe hier iets aan . Zo een grote teleurstelling en geen vergoeding of ander verblijf voor ons .We zijn eruit gegaan en een hotel gezocht . We konden er niet bliiven . Ik rilde ervan en was volledig van streek .

  Sterke punten
  Ik heb al drie keer gemaild en gebeld naar Tilburg . Kom nog niet tot een oplossing

  Zwakke punten
  Geen oplossing bieden/ schoonmaker boden ze aan. Nu dan mocht ze wel een week blijven poetsen. Het was in januari gehuurd dan weet je toch dat het schoon hoort te zijn .

  Two-Bedroom Apartment in Mijas  Wij hebben een 4 sterren

  appartement van uw bedrijf geboekt via booking.com.

  Voor dit appartement stond een 4 sterren classificatie. Echter eenmaal aangekomen in dit appartement bleek dat het appartement totaal niet voldoet aan de 4 sterren . Hieronder vindt u een samengevat tijdsverloop en foto’s om de situatie te verduidelijken.  Op 19-07-2021  Om 10:30 uur zijn de sleutels opgehaald bij Homecareonweb holidays.

  Wij hebben een envelop gekregen en vervolgens zijn wij gereden naar het appartement waar wij om 11.00zijn gearriveerd.  De entree  Omdat de entree niet goed was beschreven in de advertentie, was het even zoeken geblazen , het kostte ons zeker een kwartier om de ingang van het appartement te vinden.

  De trappen waren erg glad en met bagage gleed ik uit en viel ik op mijn stuitje, na even rusten kon ik weer door. Gevaarlijke situaties bij de trappen, zeker met bagage!

  In de advertentie staat dat er een lift aanwezig is , echter wij hebben vanaf de autoweg tot aan de lift via trappen hele stukken moeten sjouwen met al onze bagage ( bij een temperatuur rond de 30 graden ) totdat we aankwamen bij de genoemde lift.

  Echter er stond een hoop troep in de gang voor de lift en de lift werkte niet.

  Dus weer moesten wij sjouwen met al onze bagage naar de 2e verdieping. Het zijn echt veel trappen.

  Uitgeput en eenmaal in het appartement met onze drie kinderen keken wij rond.

  Onze kinderen konden niet stoppen met niezen , dit vanwege de grote hoeveelheid stof en zeker ook huisstofmijt.

  In de kleine slaapkamer ging een penetrante urinegeur, om maar niet te zwijgen over de enorme stank in de rest van het appartement het rook erg muf , alsof er lang geen ramen waren geopend en er niet was schoongemaakt.

  Verder troffen wij een zeer smerig vloerkleed aan in de kleine slaapkamer en de bedden waren heel klein en hard .

  Hier zouden dan onze kinderen moeten gaan slapen.  Slaapkamers en teras  In de “grote” slaapkamer stonk het ook en was het bed maar max. 1.80 lang , dit stond ook niet in de advertentie en is toch handig om te weten want hier pas ik niet in.

  Verder ontbraken er schuifdeuren in de kledingkast in deze kamer, de deuren die er nog in zaten , zaten los en vormen een gevaar .ook in deze kamer enorm veel stof .

  Verder ligt er veel troep op het terras helaas niet opgeruimd of schoongemaakt. Ook geen zonwering of iets dergelijks, gewoon in de volle zon .

  Om een voorbeeld te geven het kledingrek om je was op te hangen is verroest.

  Daar gaan wij onze schone kleding niet ophangen want dan kunnen we onze kleding beter meteen weggooien.  Woonkamer  Hoe stoffig en smerig kan een woonkamer zijn?

  Het was er zo stoffig dat wij zelf maar ging stofzuigen en zelfs de stofzuiger stonk heel erg en was erg gedateerd,dus die werkt niet goed. De (slaap )bank was een grote huisstofmijt verzamelplaats . Dit zou dan tevens de derde slaapplaats voor mijn kinderen zijn .

  Verder hangen er smerige en kapotte gordijnen. Op alle meubels en lampen lag een enorme laag stof.  De keuken en badkamers  De keuken is ook heel stoffig met heel oud appartatuur wat niet schoon is.

  Er liggen haren in de besteklade , aluminiumfolie nog in de oven . Zeer slechte hygiëne !  De badkamers hebben niet alleen een slechte hygiëne een van de wc’s spoelde niet eens door .

  De wanden van de douchecabine waren van glas en zaten los . Dit levert een zeer gevaarlijke situatie op. Voor ons een reden om daar niet te gaan douchen ( zeker niet met kinderen ! ).

  Verder veel schimmel in de badkamers en ook daar die nare penetrante geur.

  Kortom wat er in de advertentie beschreven is komt totaal niet overeen met de werkelijkheid en er is duidelijk niet schoongemaakt , terwijl er wel een cleaningfee wordt gerekend van maar liefst €73 !

  Verder is het appartement verre van covid-19 compliant.

  Het appartement heeft hele oude gedateerde spullen en apparatuur , wij weten niet of de deze functioneren , daarvoor zijn we te kort in het appartement geweest.

  Er zou vanuit het appartement een uitzicht zijn op het zwembad. Vanuit het appartement kun je het zwembad niet zien. Ook het binnenbad zou je volgens de advertentie kunnen gebruiken, deze is gewoon op slot en wij konden er niet in.  De door ons genomen actie  Wij hebben direct met Homewebcare gebeld en de klacht ingediend over de zeer slechte/geen schoonmaak van het appartement.

  We bleven heel lang wachten tot wij zelf een aantal keren belden met Novasol en uren later kwam nog steeds geen oplossing.  16:45 met Novasol gesproken om ons te laten relocaten naar een andere verblijf en daar waren de regels niet flexibel genoeg binnen Novasol omdat ze direct het geld hebben betaald aan de appartement eigenaar.

  17:30uur weer de bagage de auto in.  Om 17:30 kregen we te horen dat de schoonmaakploeg langs komt om het appartement alsnog schoon te maken. Het verbaasd ons dan ook dat de schoonmaakploeg pas langs komt omdat wij aangeven dat er slecht/ niet is schoongemaakt. Wel kwam er plotseling zonder aankondiging ( niet covid -19 ) een schoonmaak mevrouw langs ( Faye ) en zij bevestigde dat de douchecabines aan vervanging toe waren en dat er slaapkamerkast deuren ontbraken etc.

  Verder gaf zij aan dat het appartement zeker geen 4 sterren rating hoort te krijgen.  Schoonmaken hoort te gebeuren voordat de gasten in het appartement aankomen en niet tijdens onze vakantie ! Ook volgens de huidige covid -19 maatregelen , lijkt het ons overbodig om dit nog te moeten benoemen. Wij nemen de covid-19 maatregelen zeer serieus en vinden dit erg jammer.  Bovendien lost de schoonmaak niet alle tekortkomingen op, zoals eerder vermeld zijn er ook gevaren en andere zaken die niet horen bij een 4 sterren appartement.

  Dit zijn risico’s die wij niet voor ons gezin willen nemen.  19:00uur probeerde wij de Homewebcare te bellen om de sleutels in te leveren maar helaas, zij waren onbereikbaar.

  Novalsol onderweg gebeld en nogmaals uitgelegd dat het voor ons een onacceptabele situatie is.

  Om 19:30 ter plekke aangekomen bij Homewebcare en wij hebben de sleutels in de bus van Homewebcare gedaan.  Gelukkig is er nog Booking.com die ons heeft geholpen met het vinden van andere resort waar we onze vakantie voort kunnen zetten maar met grote financiën gevolgen. Wij hebben veel onkosten moeten maken vanwege deze situatie. Wij hebben onze financiële reserves moeten aanspreken voor dit resort waar we momenteel de hoofdprijs betalen!!  Verder hebben op de dag zelf geen enkele vorm van excuses gehad van Novasol, erg spijtig!! Dit is echt een grote teleurstelling voor ons. We hadden ons verheugd op een leuke vakantie. Wij zijn erg geschrokken hoe we zijn misleid door de appartement eigenaar.

  Nogmaals er moet een kwaliteit check komen voor dit soort ratings die door Novasol aangeboden worden op deze markt.

  Hopende u op deze wijze voldoende te hebben ingelicht. Wij gaan ervan uit dat u uw klanten erg belangrijk vindt en wij zien graag dat onze kosten van het appartement en de bijkomende onkosten door Novasol worden vergoed.  Foto’s zijn toegevoegd in mail-2 wegens te grote bestand.  Wij zien uw spoedige reactie met belangstelling tegemoet.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Slechte communicatie, service en flexibiliteit.

  Onbereikbaar en niet goed georganiseerd

  Oplichting

  Onhygiënisch huisje met bloed en urine vlekken in bedden en dekbedden.

  Site en huisje komen totaal niet overeen

  Geen zandstrand op 50 meter afstand

  31 graden in een huisje zonder goede gordijnen(kapotte lamellen)en verwarming uit, geen hulp van novasol

  Mieren lokdoosjes overal ook op het aanrecht

  Het was als 5 sterren huisje aangeboden goed onderhouden volgens de site. Totaal niet dus, zowel binnen als buiten achterstallig onderhoud

  Sterke punten
  Valse informatie verstrekken

  Zwakke punten
  Geen eerlijke verdeling van kosten

  Slecht ervaring

  Novasol geboekt een villa. Was niet naar wens. Ongedierte liepen waren er zwembad was vies tegels die loskwamen. Zoo niet veilig voor de kinderen. Na een klacht te sturen konden ze niks voor ons betekenen wel heel jammer. Voor ons nooit mee Novasol boeken. 10 jaar op vakantie te komen hebben zo iets nooit meegemaakt.

  Oplichters  Beste Novasol,  Wij hebben via jullie een huisje in Monteux (bij Carpentras) geboekt van 1-8 augustus: een locatie waar veel voor ons en de kinderen te doen was. Op 31 juli om 15.11 (een dag voor aankomst...) ontvingen wij een mail dat er sprake was van een overboeking. Ons werd door jullie een huisje aangeboden in Perpignan (2,5 uur extra rijden naar Zuid Frankrijk). Ik heb telefonisch toen contact gehad met een medewerker van jullie en die heeft ons goed geholpen en een huisje gevonden in Melve (Alpes-Haute de Provence). Aangezien het zo kortdag was (mail verzonden 2 uur voor sluitingstijd Novasol) heb ik het geaccepteerd, aangezien anders onze vakantie voorbij was. Melve ligt een kwartier rijden op een berg en is een dorp met 100 inwoners). Daarnaast is er in die regio niet anders te doen dan wandelen en Sisteron (met 1 winkelstraat) bezoeken.  Ik weet dat jullie bemiddelaar zijn en niet aansprakelijk zijn voor de kosten die de huurder maakt, maar ik zou het zeer op prijs stellen als jullie ons hierin tegemoet zouden kunnen komen met een vergoeding/waardebon. De woning lag niet in hetzelfde gebied als dat wij geboekt hadden, onze vakantie is niet geweest wat het behoort te zijn en de wijze van annulering (alleen een mail- 2 uur voor sluitingstijd/een dag vantevoren) is niet wat ik van een reisorganisatie verwacht.

  Geachte heer ,  Op 10augustus jl. ontvingen wij uw email en wij betreuren het om hieruit op te maken dat u geen positief gevoel heeft overgehouden aan uw verblijf in Frankrijk.  Wij hebben bij onze Franse collega’s navraag gedaan over de inhoud van uw mail en wij kunnen u naar aanleiding daarvan als volgt berichten. Pas zeer kort voor aankomst bleek dat uw oorspronkelijke boeking niet door kon gaan. Wij zijn blij dat u onder tijdsdruk akkoord bent gegaan met de overboeking naar FPXXX, maar wij begrijpen dat deze lokatie niet geheel naar wens was. Ook verdient de wijze waarop u bent gecontacteerd over deze vervelende en urgente situatie zeker niet de schoonheidsprijs. Hiervoor willen wij u onze excuses aanbieden. Normaliter nemen wij uiteraard altijd tijdig vanuit Nederland telefonisch contact met Nederlandstalige gasten op als een dergelijk probleem ontstaat.  Uit begrip voor het ondervonden ongemak en omdat wij u graag als gast van NOVASOL willen behouden, bieden wij u een korting aan van 10% op de basishuursom van een toekomstige reservering rechtstreeks via NOVASOL. Wij hopen hiermee de kans te krijgen te kunnen aantonen dat NOVASOL wel degelijk een service gerichte organisatie is. De korting heeft een geldigheid van 1 jaar, is niet overdraagbaar aan derden en kan niet gecombineerd worden met andere kortingen. Dit schrijven dient als bewijs voor uw korting; bewaart u deze email daarom goed.  Tot slot willen wij u hartelijk danken voor de moeite die u heeft genomen uw ervaring met ons te delen, waardoor wij in de gelegenheid worden gesteld verbeteringen voor onze toekomstige gasten aan te brengen.  10% korting: dahaaaag NOOOOOOIT meer NOVASOL!!!!

  AL ONS GELD KWIJT en GEEN VAKANTIE !

  Wij boekten in augustus, toen het aan de Cote d'Azur nog groen was in COVID tijden, een vakantiehuis via NOVASOL. Echter een week voor we wilden vertrekken, toen het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken de regio rood kleurde en wij er niet meer dan 48h mochten verblijven, wilden wij ons huis annuleren bij Novasol. Echter Novasol wou ons NIETS TERUGBETALEN maar ook GEEN VOUCHER in de plaats geven, ook wanneer de eigenaars van het vakantiehuis ons schriftelijk bevestigd hadden dat ze geen kosten zouden aanrekenen. Wij zijn dus niet op vakantie kunnen gaan en waren wel al ons geld kwijt ! Andere sites geven in zulke gevallen een voucher of betalen gewoon het bedrag terug. NOVASOL dus NIET! Bovendien hebben ze ons 1 maand na datum ook nog eens een factuur gestuurd voor de toeristenbelasting terwijl we er nooit hebben verbleven! Gewoon ONGELOOFLIJK!

  Dus ook wij raden, als zovele anderen in verschillende reviews, ten stelligste af om bij NOVASOL een vakantiehuis te boeken want ook de annuleringsverzekering komt niet tussen voor COVID annuleringen, ook al zijn ze het gevolg van een overheidsbeslissing.

  Sterke punten
  profiteren van de consument en van de COVID situatie

  Vooral niet zoeken naar een aanvaardbare oplossingen voor de klant

  Zwakke punten
  Geen inlevingsvermogen voor klanten die niet mogen verblijven in een rood gebied

  Niet bereid tot het zoeken naar oplossingen voor de klant

  ZEKER NIET BOEKEN VIA NOVASOL!

  Wij hebben het volledige bedrag dienen te betalen voor ons verblijf in een vakantiehuis terwijl wij door de COVID regels in ons land in die periode in Frankrijk niet mochten verblijven. Dus een volledige vakantie betaald terwijl we er niet mochten verblijven. NOVASOL heeft NIETS willen terugbetalen, noch een voucher uitgekeerd, en dit terwijl de eigenaar van het vakantiehuis zelf akkoord was om geen kosten aan te rekenen. We hadden het akkoord van de eigenaar op papier, maar dit heeft allemaal niet mogen baten. Ze hebben zich verschuild achter hun algemene voorwaarde die zegt dat als je annuleert na 40 dagen voor je aankomst je toch het volledige bedrag moet betalen. Dus zeker NIET boeken via NOVASOL. Je bent je geld kwijt want ook de annuleringsverzekering komt niet tussenbeide. Heel wat andere websites garanderen wel een terugbetaling of tenminste een voucher als het zou blijken dat je door een rode inkleuring van de streek of land door de overheid er niet mag verblijven of dit afgeraden wordt. Tot onze verbazing heet Novasol één maand later ons ook nog eens de toeristenbelasting gefactureerd terwijl wij er nooit geweest zijn!

  We zijn er ook achter gekomen dat alle boekingen van Novasol.be verwerkt worden door Novasol.nl.

  Sterke punten
  Zoveel mogelijk geld innen om er niets voor in de plaats te geven.

  Consumenten bedriegen door geld te innen voor een reservatie die ze zelf perfect konden cancellen.

  Zwakke punten
  Geen begrip voor de situatie van COVID. 100% volledig houden terwijl de eigenaars zelf akkoord waren om geen kosten of huur aan te rekenen.

  Rekenen zelfs toeristenbelasting aan terwijl we zelfs niet hebben verbleven in het vakantiehuis.

  Pas op met novasol

  Vorig jaar een huisje geboekt voor de aankomende herfstvakantie. Nu heeft Denemarken de grens dicht gegooid en komen we het land niet in. Novasol gebeld en omdat het binnen de 40 dagen voor vertrek is bent u het geld gewoon kwijt, had u verder nog iets meneer? Sprakeloos geen geld terug niet omboeken of voucher. 1350 euro weg . . .

  Sterke punten
  Groot aanbod van huizen

  Zwakke punten
  Brutaal aan de telefoon.

  Drama

  Waardeloze organisatie ! Onbeschoft en wat mij betreft oplichters. Bieden een huis aan op internet die in werkelijkheid compleet blijkt af te wijken van de foto's.

  Robbengat 70, Lauwersoog:

  Chalet was oud, gedateerd, kapot , vies en gevaarlijk omdat geiser stokoud was en al jaren niet gecontroleerd, de brandmelder het niet deed en het meubilair buiten kapot was en vol splinters zat. Om over de beschimmelde douche, koelkast en koffiezetapparaat nog maar niet te spreken. Handen vol stof onder de bedden en dat in de Corona-periode ! Muren vol met doodgeslagen muggen. Lampen verroest en oude tafel hobbymatig gerepareerd. Er lagen spullen van vorige huurders; oud speelgoed, bladen en etensresten.

  Buitenmeubilair allemaal kapot, stukken eraf en vol splinters. Geen parasol terwijl het die week 30 graden was en we vol in de zon stonden.

  Ramen kapot en luxaflex allemaal kapot; je kon je niet eens normaal omkleden. WC kapot. Etc. etc.

  Bieden geen mogelijkheid om ter plekke contact te zoeken of een oplossing. Zijn naderhand bij een klacht gewoonweg onbeschoft en ontwijkend in hun reactie. Evenals de tussenpersoon Booking.com, die nemen hun verantwoordelijkheid ook niet.

  Niet boeken hier mensen ! Je betaalt de hoofdprijs maar krijgt niet de kwaliteit die beloofd wordt. Wij zijn na 1 ( verplichte ) nacht weggegaan, maar kregen geen compensatie. Je betaalt veel, maar krijgt een waardeloze vakantie plek en ziet je centen nooit meer terug ! Terwijl het chalet wél na onze klacht uit de verhuur is gehaald ! Geen compensatie, maar je hebt wel veel ergernis. Klantenservice ronduit onbeschoft, vooral ene Kimman, die mag weleens een cursus Communiceren met klanten krijgen van de baas.

  Sterke punten
  Geen, vooral het klantencontact en bereikbaarheid niet. Hoezo ben je niet bereikbaar op zaterdag, als alle huisjes verhuurd worden ?

  Zwakke punten
  Onduidelijkheid, oneerlijkheid, niet reëel, niet meedenken, niet beleefd, geen compassie voor de situatie ( oudere mensen en ziek ) , niet correct afhandelen maar het overlaten aan de tussenpersoon, geen oplossingen bieden, achteraf niets doen, het afschuiven op de Corona.

  Als ik hier alle slechte reviews lees, vind ik dat deze lui eens vanuit de overheid / consumentenbond aangepakt moeten worden, want als individu kotsen ze je gewoon uit.

  kut organisatie

  door de pandemie geen oplossing gezocht en nu ons geld kwijt. Wij hadden een huis geboekt in Denemarken voor de herfst vakantie buiten die 40 dagen en nu zijn de grenzen op slot en je krijg te horen dat je 100 procent van je reissom kwijt bent. Ik ga hier mee naar een advocaat, want zoveel mensen zijn gedupeerd. Belachelijk gewoon.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Geen communicatie

  Novasol laat je in de kou staan

  al meerdere malen geboekt bij Novasol. Als alles goed gaat in de wereld is alles prima maar op het moment dat er zoiets gebeurt als een pandemie waar helemaal niemand iets aan kan doen laten ze je in de kou staan. Noorwegen binnen 40 dagen voor vertrek op code oranje. hier kan zowel ik als Novasol niets aan doen. je zou zeggen, ieder een beetje water bij de wijn doen en de kosten delen ofzo, of korting aanbieden op een volgende reis. niets van dat. al het geld kwijt. Jammer dat dit op deze manier gebeurt. mag hopen dat het volgend jaar beter gaat in de wereld want anders vraag ik mij af of Novasol zijn hoofd boven water kan houden en dan heb je als reisorganisatie veel meer kans dat men wederom gaat boeken bij Novasol. Nu vraag ik me dat af

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  geld in eigen zak steken en klant laten barsten

  NOOIT meer NOVASOL

  In januari huis in Kroatie geboekt, op 16 juni contact gehad met Novasol; telefoniste gaf dringend advies annuleren was onnodig en zou extra kosten met zich meebrengen, 1,5 week voor vertrek ging Kroati�« op oranje, we mochten dit land niet meer in! Novasol deed op geen enkele manier concessie wat betreft omboeken ander land/andere periode..al ons geld kwijt! Echt schandalig.. deze reisorganisatie verdient helemaal geen ster!

  Sterke punten
  Uitbuiten en duperen van hun klanten!

  Zwakke punten
  Geen service of empathie in moeilijke omstandigheden..

  Novasol = geld weg geen vakantie

  Geboekt naar Kroatië. Kroatië oranje. Geen vakantie al ons vakantie geld weg

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Service geen

  Overboeking

  Overboeking (vakantiewoning voor 8 personen), één dag voor de verhuring begint (om 10 uur), krijgen we hiervan bericht. De hele dag met drie personen bezig geweest om een alternatief te vinden.

  Een quasi onmogelijke taak...  Om 18 uur krijgen we een alternatief voorstel van Novasol op 200 km van de oorspronkelijke locatie.

  Het huis is stukken goedkoper dan onze oorspronkelijke keuze. Aangezien we al in Frankrijk zijn, gaan we akkoord.  Hieronder een stukje uit het antwoord van Novasol op onze vraag voor een extra tegemoetkoming:  "Wij verwijzen u voor meer informatie omtrent het niet uit kunnen voeren van de huurovereenkomst naar artikel 12 van onze huurvoorwaarden, waarin wordt aangegeven dat NOVASOL enkel als bemiddelaar optreedt. NOVASOL kan daarom niet aansprakelijk worden gesteld voor kosten die huurder mogelijk maakt als de originele huurovereenkomst niet kan worden voortgezet.  12. NOVASOL ALS BEMIDDELAAR

  De Vakantiewoning is niet in het bezit van NOVASOL maar van de

  huiseigenaar. NOVASOL is de partij die de vakantiewoning beschikbaar stelt namens de Huiseigenaar, waarbij de voordelen

  en risico's voor de eigenaar zijn. Voor zover een boeking tegen de

  verwachting in niet uitvoerbaar blijkt door oorzaken die buiten de macht van NOVASOL liggen, is NOVASOL gerechtigd om de huurovereenkomst te annuleren tegen ogenblikkelijke

  terugbetaling van de reeds betaalde huur aan NOVASOL. "

  Zwakke punten
  Afschuiven verantwoordelijkheid

  BOEK NIET BIJ NOVASOL!!!

  Novasol alert: Boek niet bij Novasol!!!!!

  Wij hebben geboekt en netjes betaald. Door code oranje in Kroatië kunnen we niet gaan. Novasol weigert een voucher aan te bieden of het geld terug te geven. Na veelvuldig contact blijft Novasol weigeren! Weg €2500..........

  Sterke punten
  Geld innen en niet terug betalen

  Zwakke punten
  Dramatische service, lange wachttijden & als ze je geld hebben kan je het vergeten


Bezoek Novasol.nl

Schrijf een review