Top 10 beste vakantie aanbieders om online je pakketreis te boeken 

Top 10 beste vakantie aanbieders om online je pakketreis te boeken 

Top 10 beste vakantie aanbieders om online je pakketreis te boeken 
23 februari 2022

Een pakketreis is een samenstelling van alle reisonderdelen die je bij een aanbieder kan boeken. Je bepaalt helemaal zelf welke onderdelen je terug wil laten komen in een pakketreis, zoals wel/geen excursies, het vervoer (vliegtuig of bus), de accommodatie (hotel of appartement), wel of geen huurauto en ga zo maar door. Er is al sprake van een pakketreis wanneer je alleen al een vliegticket en een hotel boekt in één deal, net zoals een fly & drive vakantie. 

Je stelt dus deels je vakantie zelf samen, afhankelijk van de behoeften die er zijn. Dit geldt voor bestemmingen voor zowel binnen Europa als verre reizen

Een pakketreis heeft vele voordelen ten opzichte van alles los boeken. Hieronder de belangrijkste voordelen van het boeken van een pakketreis

Booking.com storing? Actuele storingen en problemen | Allestoringen

De voordelen van een pakketreis:

1. Je hoeft niet alles los te boeken

Losse vluchten, apart vervoer naar de los geboekte accommodatie of een huurauto die je ergens ver weg op moet gaan halen. Het kan allemaal veel gedoe zijn en het is daarom makkelijker om in één keer alles te boeken. Je hoeft niet continu te denken aan het vervoer wat geregeld moet worden of dat de huurauto weer op tijd terug moet zijn bij de verhuurder. Je kan stress voorkomen tijdens vakantie door niet alles los te boeken. Kies je voor gemak, dan is een pakketreis vaak de beste keuze. Zo is het snel eenvoudig geregeld en kan jij genieten van je fly & drive vakantie.

2. Je hebt één aanspreekpunt

Je grootste angst: een vies hotel of er is iets anders wat je totaal niet bevalt. Mochten er dingen gebeuren of iets niet naar wens zijn, moet je het bij zelf samengestelde vakanties vaak zelf oplossen. Het kan lastig zijn om je in een vreemd land verstaanbaar te maken of de hotelmanager kan geen woord Engels. Zie dan maar wat te regelen.
Als je een pakketreis boekt heb je één aanspreekpunt. Zij zijn verantwoordelijk voor de reis die je hebt geboekt. Als iets niet naar wens is, kunnen zij het voor je oplossen door bijvoorbeeld een andere accommodatie te regelen. Vaak is dit gewoon met een Nederlandse reisleider. Mocht er iets niet naar wens zijn, bel je gewoon even naar Nederland en kan je ervan op aan dat het goed komt. 

3. Je bent goed verzekerd

De reisorganisatie moet zich verzekeren tegen faillissement. De meest bekende is de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Als de organisatie failliet gaat dan krijg jij je geld terug. Ook al ben je op vakantie, je hebt de zekerheid dat je niet achter blijft. Aanbieders hebben altijd de verantwoordelijkheid om jouw vakantie goed te laten verlopen. Is de reisorganisatie aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden? Dan komt het vaak helemaal goed!

4. Duidelijkheid over de kosten

Een van de grootste voordelen is dat je vooraf alles geregeld hebt. Zo heb je van tevoren een goed inzicht van de kosten die je maakt. Je weet precies wat inbegrepen is en waar je nog rekening mee moet houden. Dat zie je namelijk allemaal overzichtelijk bij het boeken van een pakketreis. Bijkomend voordeel van het boeken vooraf is dat je niet hoeft om te wisselen naar vreemde valuta. Zo kan je makkelijk vergelijken welke aanbieder nu echt het goedkoopste is en kom je niet onverwacht voor verrassingen te staan.

5. Je kan makkelijker wijzigen

Snel nog even iets omboeken zit er bij een zelf samengestelde vakantie vaak niet in. Je moet overal bij denken of er kosten aan verbonden zijn. Zo valt het vaak duurder uit dan je vooraf dacht. Er zijn aanbieders van pakketreizen waar je tot een aantal dagen voor de reis kunt wijzigen. Komt de vakantie toch niet goed uit? Dan kan je hem gewoon omboeken!

6. Vaak voordeliger

Aangezien een online aanbieder pakketten inkoopt voor een grotere groep mensen, is er de mogelijkheid voor ze om dit tegen lagere tarieven te doen dan wanneer je alles zelf gaat regelen. Korting wordt door hotels gegeven omdat ze zo verzekered zijn van een groot aantal kamer verhuur gedurende een langere tijd. Dit wordt door de aanbieder uit onderhandeld.

7. All-inclusive pakketten mogelijk

Wanneer je echt alles uit wil besteden, dan kan je kiezen voor een all-inclusive reis waarin niet alleen de excursies, hotel en vervoer zijn inbegrepen maar ook het entertainment en al het eten en drinken tijdens je vakantie. Een all inclusive vakantie blijkt over het algemeen vriendelijker voor jouw portemonnee dan een vergelijkbare ‘gewone’ vakantie omdat de verwachtingen voor jou en voor het hotel duidelijker zijn. Ideaal zo een pakketreis voor de liefhebber.

Top 10 beste pakketreizen aanbieders

Bekijk voordat je een pakketreis boekt bij een vakantieaanbieder goed welke voorwaarden de organisatie stelt en weeg alles tegen elkaar af. Zo kom je niet onverwacht voor verrassingen te staan. Lees dus voor het afsluiten altijd de algemene voorwaarden en vergeet niet de kleine lettertjes.
Om je verder op weg te helpen bij het vinden van de beste aanbieder voor jouw pakketreis, is hieronder de top 10 met beste aanbieders voor een online pakketreis samengesteld.
Deze top 10 is zorgvuldig geformuleerd op basis van (eigen) ervaringen, reviews, betrouwbaarheid, gemak, prijs/kwaliteit, aanbod, service voo, tijdens en na de reis en de diversiteit van pakketten en bestemmingen. Doe er je voordeel mee, voorkom teleurstellingen en boek de gedroomde pakketreis bij één van de tien reisbureaus!

1. Tui

Onze nummer één is Tui, wereldwijd bekend en gespecialiseerd in pakketreizen naar eigenlijk alle landen. Bekende pakketreizen zijn naar Curacao, Kaapverdië, Turkije en Azië.
TUI heeft ruim duizend All Inclusive hotels op meer dan veertig bestemmingen wereldwijd. Bij All Inclusive vakanties is naast de vlucht en de accommodatie ook het eten en drinken bij de reissom inbegrepen. Achteraf geen onverwachte 'verrassingen' van dure restaurants of drankrekeningen en het maakt ook niet uit hoe vaak de kinderen naar het aquapark gaan. Je hebt van tevoren een aardig beeld wat jouw vakantie ongeveer gaat kosten. Maar je kunt ook voor een pakketreis gaan naar een verre bestemming of juist een rondreis maken waarbij je zelf bepaalt wat vooraf door TUI is geregeld.

2. Corendon

Corendon is een van de grootste trendsetters in reizen in Nederland en België. In 2000 begonnen als Turkije-specialist en in minder dan 20 jaar tijd uitgegroeid tot een toonaangevende, zeer succesvolle touroperator als het gaat om vele populaire strandbestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast hebben ze eigen hotels en een eigen luchtvaartmaatschappij tot hun beschikking.
De beste vakantiedeals kunnen zij bieden door de sterke positie in de markt en grote ervaring in het inkopen van accommodaties. In combinatie met een scherpe prijsstelling, ons no-nonsense karakter en lage overheadkosten, zorgt dit voor de beste prijs-kwaliteitverhouding, of het nu gaat om pakketreizen of hun eigen hotels.
Vakantie is genieten en nergens aan hoeven denken. En wanneer je kiest voor een verblijf in een (Ultra) All Inclusive hotel, is het altijd feest! Ook in 2022 biedt Corendon een uitgebreid aanbod van (Ultra) All Inclusive vakanties in vier- of vijfsterrenhotels. Wat is er fijner dan heerlijk onbezorgd op reis gaan en genieten van alle inbegrepen maaltijden, drankjes en vele faciliteiten. Overdag staan vaak sportieve activiteiten centraal, terwijl je 's avonds regelmatig van een show kunt genieten. 

Corendon Airlines - Wikipedia

3. D-Reizen

D-reizen is een Nederlands reisbureau welke in 1965 is opgericht. Het biedt een breed scala aan reis- en vervoersdiensten, waaronder vliegtickets, hotelboekingen, verhuurauto's en complete vakantiepakketten. D-reizen heeft meer dan 50 filialen in Nederland en is een van de grootste reisbureaus in het land. Het is bekend om haar scherpe prijzen en uitgebreide reismaandelingen.

Klanten waarderen D-reizen om verschillende redenen, waaronder: de uitgebreide keuze, concurrerende prijzen, het gemak van het boeken bij D-reizen, waaronder de mogelijkheid om alles in één boeking te regelen en de deskundige medewerkers van D-reizen, die hen helpen bij het maken van de beste keuzes.

4. Stipreizen

Stip Reizen heeft een uitgebreid en verrassend aanbod naar meer dan 35 bestemmingen. Boek eenvoudig online je reis en profiteer van een goedkope vakantie naar uw favoriete bestemming. Of je nu op zoek bent naar een rondreis, cruise, autovakantie, fly-drive, verre reis, Formule 1 reis of een strandvakantie, bij Stip Reizen vind je altijd een interessante aanbieding. 
In 2008 begonnen als kleine Nederlandse reisorganisatie. Slechts 10 jaar later een gerenommeerd en allround reismerk met een zeer uitgebreid aanbod aan reisproducten. Zij zijn vooral bekend vanwege de verrassende en gunstig geprijsde aanbod, de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de goede en persoonlijke service. 

5. 333Travel

Specialist in verre pakketreizen en verre reizen op maat. Ervaren reisspecialisten vertalen ieders wensenlijst naar een unieke rondreis, met de accommodaties en excursies die het beste aansluiten qua voorkeur en budget. Zo brengt 333travel reizigers op avontuurlijke verre bestemmingen waar zij volop kunnen genieten. 333travel biedt reizen aan naar 17 verre bestemmingen. In de vorm van privé rondreizen – inclusief vliegtickets, vervoer (evt. met chauffeur) en verblijf – én als bouwstenen (zelf je eigen reis samenstellen). De accommodaties variëren van authentieke 'bed-and-breakfasts' bij locals tot vijfsterrenhotels. Met doorlopend onderzoek via hun klanten en regelmatige controles houden zij de kwaliteit van hun aanbod op peil.

Vakantie naar Titanic Beach Resort Turkije

6. Sawadee

Sinds 1983 organiseert Sawadee avontuurlijke groepsrondreizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Met ruim 250 reizen over de hele wereld vind je bij Sawadee altijd wel een reis die aansluit bij je wensen en budget. Ook als het gaat om de lengte van de reis is er keuze genoeg. Zo bieden we naar een aantal bestemmingen zowel kortere als langere reizen aan. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende typen reizen. Of je nu op zoek bent naar een actieve reis, een familiereis, een reis langs de hoogtepunten van een land of juist liever de minder bekende plekken wilt bezoeken, bij Sawadee ben je aan het juiste adres. De schoonheid en authenticiteit van een land zijn onderdeel van een onvergetelijke vakantie. Zij vinden het belangrijk dat onze reizigers én reisbegeleiders op een verantwoorde manier met de natuur en de lokale bevolking omgaan en de heersende culturele waarden respecteren. Zij streven ernaar om in elke reis een project op te nemen dat gericht is op natuurbescherming, of waarbij de inkomsten direct terechtkomen bij de lokale bevolking. Duurzaam toerisme draagt er toe bij dat de negatieve gevolgen voor de natuur en het milieu zoveel mogelijk beperkt blijven en dat de lokale bevolking, lokale gidsen en hotel- en pensioneigenaren kunnen profiteren van onze komst. Sawadee biedt het gemak van een groepsreis met veel mogelijkheden om er zelf op uit te trekken. Zij regelen alle tickets, overnachtingen en vervoer, zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie. Op de dagen dat er niet wordt gereisd, kun je je eigen gang gaan. De reisbegeleiders staan dan klaar met tips over interessante plaatsen, excursies en leuke restaurantjes. Om te voorzien in de toenemende vraag naar persoonlijke invulling van de reis, bieden ze bij veel reizen de mogelijkheid om keuzeprogramma’s te boeken. Hierbij kun je denken aan excursies en een individuele verlenging aan het einde van de reis.

7. DeJongIntra

De Jong Intra Vakanties is sinds 1972 de specialist als veelzijdig allround touroperator met vele thema-, pakket- en maatwerkreizen naar zowel Europese als verre bestemmingen. DeJongIntra Vakanties organiseert onder meer complete busreizen, rondreizen, autovakanties, zonvakanties, stedentrips, treinreizen en wintersport. Als touroperator verzorgt De Jong Intra vakanties complete pakketreizen met o.a. reisleiders, zodat men nergens over na hoeft te denken.
De Jong Intra Vakanties is aangesloten bij de ANVR, SGR, SGRZ en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

8. OAD

Oad is specialist op het gebied van pakketreizen afgestemd op jouw wensen en behoeften. Je bent hier ook verzekerd van een reis met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Ze stellen de reizen zo samen dat je optimaal geniet van de reis en ze zoeken de fijnste hotels voor u uit. Vanuit de hoofdvestiging te Enter organiseren enthousiaste en deskundige Oad medewerkers prachtige en unieke reizen naar veel Europese landen maar ook naar verre bestemmingen zoals Canada, Zuid-Afrika en Bali. Oad biedt jou een breed aanbod aan vakanties. 

9. Travelworld

Biedt via hun website een uitgebreid reisaanbod, waaronder startpakketten bestaande uit vliegticket en accommodatie, fly & drive pakketten inclusief vliegticket en huurauto, camperreizen en autorondreizen met vooraf gereserveerde accommodaties en natuurlijk pakketreizen. De prijzen zijn aantrekkelijk en alles is sneller geregeld dan wanneer je dit zelf moet doen. Zij complete pakketreizen, zonder onverwachte extra's. Niet voor niets is Travelworld ver weg de voordeligste.

10. Flextravel

Op zoek naar een maatwerk pakketreis naar Spanje, Portugal, Griekenland of Italië? Flex travel is hierin gespecialiseerd. Goed georganiseerd, geen massaproduct maar juist flexibiliteit en kwaliteit. Vakanties waar je met plezier op terugkijkt. Rondreizen op maat, wijnreizen, wandel- en fietsvakanties. Verblijf in bijzondere hotels of (land-)huizen. 
De mensen achter Flex Travel hebben passie voor reizen, ervaring en bovenal kennis van zaken, al bijna 30 jaar!

Vakantie Curaçao? Scoor de beste deal bij D-reizen!

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden