10 redenen om nu in Nederland op vakantie te gaan

10 redenen om nu in Nederland op vakantie te gaan

16 juni 2020

De zoekopdrachten bij Google de afgelopen weken laten duidelijk zien dat Nederland vakantie in eigen land en in eigen tuin gaat vieren. Dit is mede gebaseerd op populaire rubrieken van dit moment, zoals zwembad verwarmen, zwembadhoes, mobiele buitendouches, ventilatoren, jacuzzi, ligbed, "trampolines" en nog veel meer. Het zoekvolume naar dit soort producten ligt de afgelopen tijd structureel hoger tov vorig jaar, net als voor BBQ (Top 10 beste barbeques van 2020), Terrasverwarmer en tafeltennistafel. Dit alles heeft te maken met de situatie wereldwijd: het coronavirus ofwel Covid-19.
Een vakantie in eigen land betekent niet per definitie dat je ook echt thuisblijft. Er is namelijk genoeg te doen In Nederland en ook de zoekopdrachten bevestigen dit weer, zoals ‘Kamperen in Nederland‘, 'De beste vakantieparken in Nederland', 'vakantiehuis huren in NL' en ‘vakantie in Nederland‘. Verdiepingen hierop geven aan dat men specifiek op zoek is naar een plek in Zeeland of Texel maar ook aan de kust. Tot slot valt het op dat het aantal zoekopdrachten naar een stacaravan kopen is verdubbeld.
Met andere woorden, Nederland is hot voor Nederlanders en men is bereid om het gespaarde vakantiegeld in eigen land uit te gaan geven. Nogmaals, de belangrijkste reden hiervan is het Coronavirus en de onrust en onzekeerheid die dit virus wereldwijd met zich meebrengt.
Zodoende is er een verdieping gemaakt op bovenstaande en valt het op dat er meer redenen zijn waarom men nu in Nederland wil blijven en we massaal vakantie in eigen land gaan vieren.
Vakantie in Nederland | 14 vakantieparken | TopParken

10 redenen waarom Nederland vakantie gaat vieren in eigen land

Hieronder staan in willekeurige volgorde 10 redenen vermeld waarom het leuk, interessant, zinvol en veilig is om thuis te blijven.
1. Het Coronavirus
Door het wereldwijde Coronavirus is het lastig en zelfs onmogelijk om naar je gewenste vakantiebestemming te gaan. Los van het reisadvies, is men toch wat voorzichtiger geworden. Je wil tenslotte niet tijdens een nieuwe lockdown ver van je familie verwijderd zijn. Dit maakt dat er gekeken wordt naar alternatieven in de buurt wara je verzekerd bent van goede zorg, snel naar huis kan en niet met ongedekte kosten zit.
2. Minimale reistijd
Nederland is niet groot - in sommige landen ben je al een dag zelf aan het rijden, denk aan Spanje, Frankrijk en Duitsland - waardoor je in maximaal 2,5 uur van de ene hoek in de andere zit. Dit heeft als voordeel dat je beperkt in de auto zit en je ook nog wat aan je vakantiedag hebt, zelfs als je wat later vertrekt.
Kinderen bezighouden tijdens een lange autorit - Europ Assistance
3. Eten en drinken wat je gewend bent
De supermarkten zijn bijna overal hetzelfde, tenminste het aanbod in de schappen wel. Een Nederlander wil tenslotte hetzelfde en hier spelen supermarkten op in. Waar je ook in Nederland bent, je kunt overal wel je gewenste drankje, beleg of borrelnootje vinden. Ideaal voor degenen die hier aan gehecht zijn.
4. Luxe en hygiëne gegarandeerd
Gezien de hoge eisen die de overheid stelt op het gebied van hygiëne - off het nou is op een camping, in een hotel (Top 10 hotels in Nederland) of appartement - is de ondergrens al heel hoog. Dit in vergelijking met de Aziatische, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen is een wereld van verschil. Alles is door de hoge standaarden eigenlijk wel luxe te noemen en beperkt de kans op ziekten en dergelijke.
5. Zomers in NL zijn over het algemeen ook warm en zomers
De laatste jaren zijn de zomermaanden juli en augustus erg warm geweest met meerdere hittegolven. Regen viel er minimaal en het klimaat is dusdanig warm, dat een dagje strand inmiddels net zo lekker is als in Zuid-Europa. Sterker nog, het is hier iets koeler waardoor de temperaturen behaaglijk zijn.
Goedkope vakantie Nederland 2020 | dé VakantieDiscounter
6. Geen reiskosten
Reiskosten zoals tol, benzine of vliegtickets heb je niet wanneer je in eigen land verblijft. Dit kan soms honderden euro's schelen en zelfs een veelvoud wanneer je zou vliegen met je gezin. Deze besparingen kun je mooi voor andere, gezellige doeleinden gebruiken.
7. Je eigen taal
Moeite met Engels, Spaans of andere talen om je uit te kunnen drukken? Dit jaar niet, want je spreekt gewoon je eigen taal. Dit wordt als fijn ervaren, zeker als je jezelf of wensen goed kenbaar wil maken.
Wellicht is het dialect en accent wat anders, maar je kunt echt alles bestellen wat je wil in je eigen taal.
8. Bekende cultuur
Met name in andere continenten dien je je aan te passen.Je hebt de cultuur te respecteren, in de breedste zin. Zolang je niet in een ander land komt, is er geen sprake van een cultuurverandering en/of zaken die je anders moet doen dan dat je in Holland gewend bent.
bol.com | BBQ Mat | Bakmat |Barbecue accessoires ...
9. Voor ieder wat wils: kamperen, villa's en vakantieparken
Mocht je denken dat je alleen in Frankrijk kunt kamperen, op Ibiza in een luxe villa kunt zitten of in Duitsland op een pakr kunt zitten, dan heb je het helemaal mis. Nederland biedt echt alle soorten accomodaties aan in alle soorten maten en met verschillende faciliteiten. Misschien zijn we hier wel uniek in. Een hotel, pension, vakantiepark, vakantiehuis of camping, alles is mogelijk en het aanbod is enorm. Afhankelijk van de wensen kun je bepalen wat je wil en voor welke prijs. 
10. Nederland heeft verrassend veel te bieden
Van excursies tot uitstapjes naar de dierentuin, actief of ontspannen. Alles is eigenlijk wel mogelijk in Nederland. Je kunt namelijk heerlijk aan de kust van het strand en de zon genieten, of juist in Limburg gaan mountainbiken of in het Noorden prachtige musea en oude steden bezoeken. Ook combinaties zijn goed mogelijk in Nederland, zodat je voor ieder wat wils kunt regelen. Denk aan een strandhuis met racefietsen en voorzien van een pretpark en de oude visserhaven in de buurt. Echt, het is eenvoudig te vinden en te combineren!
De beste aanbiedingen voor vakantiehuisjes in Nederland
Zoals hierboven beschreven, is het meer dan de moeite waard om de mogelijkheden van een vakantie in eigen land te onderzoeken en bezien. Na wat zoekwerk op het internet kun je eenvoudig en snel de gewenste vakantie samenstellen. Nu is de situatie zoals die is een gevolg van Covid-19, maar los hiervan is het sowieso de moeite waard om je hierin te verdiepen.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden