Vakantiesites Vergelijken 2.0

Vakantiesites Vergelijken 2.0

9 november 2018

In september 2018 is www.vakantiesitesvergelijken.com - de website voor onafhankelijke reviews, ervaringen, klachten en aanbevelingen over bijna alle vakantieaanbieders - live gegaan. 

In het artikel "het ontstaan van vakantiesitesvergelijken.com" wordt omschreven wat de basisgedachte en reden is van deze website.

Er staan inmiddels ruim 200 vakantieaanbieders op de site welke zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het overzichtelijk. Variërend van een wintersportvakantie via Wintertrex.nl, een verre reis via Fox.nl tot een stedentrip, tot een zomervakantie bij Suncamp of een voetbalreis via voetbalreizen.com. Voor alle online vakantieaanbieders / vakantiesites is het mogelijk om een review te schrijven door iedereen, zodat er op basis van objectieve feedback door anderen een keuze kan worden gemaakt voor de juiste aanbieder.

We hebben de afgelopen tijd tips van onze bezoekers gekregen om de site nog gebruikersvriendelijker en completer te maken. Iets dat we meerdere malen hebben gehoord, is de behoefte om ook aanbieders van vakantiegerelateerde websites toe te voegen. Concreet is er gevraagd om de categorieën Autohuur, Parkeren en Vliegtickets toe te voegen. Dit is door ons verder onderzocht en bevestigd. Zodoende hebben we drie nieuwe, vakantiegerelateerde categorieën toegevoegd om zo nog een completer aanbod te bieden.

Hieronder staan de 3 nieuwe categorieën verder beschreven. Doel is om ook voor deze aanbieders de mogelijkheid te bieden om reviews te krijgen enerzijds, maar vooral de consument de juiste keuze te kunnen laten maken voor de juiste autoverhuurder, parking of vliegticket.

Autoverhuurders

Er zijn honderden autoverhuurders te vinden wereldwijd. Dit maakt het niet overzichtelijker in de zoektocht, waardoor wij ervoor gekozen hebben om de meest gerenommeerde partijen, in eerste instantie, toe te voegen aan deze categorie. Natuurlijk zullen wij autoverhuurders toevoegen wanneer deze worden aangeleverd bij ons door onze bezoekers. Ons advies om is vooraf de tijd en moeite te nemen om de autoverhuurders te vergelijken. kijk vooral goed naar de voorwaarden en dan met name de kleine lettertjes voor wat betreft de dekking en eventuele extra kosten die er bij de afhaallocatie bij kunnen komen. Bepaal op basis van reviews en ervaringen van anderen welke autoverhuurder in het betreffende land het beste is.

Bekende autoverhuurders zijn: Europcar, Cardelmar, Sunnycars en Alamo.

Airport Parking

Steeds meer mensen, zeker in absolute aantallen, kiezen voor het vliegtuig als vervoermiddel. Je kunt in Nederland van verschillende vliegvelden (o.a. Schiphol, Rotterdam, Eindhoven) vertrekken. Om niet afhankelijk te zijn van een taxi, is er de mogelijkheid om met eigen vervoer naar het vliegveld te gaan en daar de auto te parkeren. Gezien de hoge kosten was dit in het verleden niet voor iedereen betaalbaar of wilde men het niet betalen en werd er gekozen voor het OV, een lift of een taxi. Inmiddels is dit veranderd en is er veel aanbod van parkeerplekken in de buurt van het vliegveld. Je bepaalt zelf op welke afstand je parkeert en zoals je zult begrijpen is de prijs goedkoper wanneer je wat verder staat geparkeerd. Er zijn inmiddels veel aanbieders en de concurrentie is enorm, ook het aantal parkeerplekken is fors. Dit resulteert in scherpe prijzen voor de vakantieganger. Door de aanbieders met elkaar te vergelijken en te weten wat je wil, sta je tegenwoordig voor weinig geld geparkeerd met je eigen auto. Wel zo gemakkelijk en dus betaalbaar.

De volgende online aanbieders zijn hier onder andere te vinden en te beoordelen: Comfortparking.nl, Quickparking, Totalcareparking en All-inparkingschiphol.

Vliegtickets

De laatste categorie die is toegevoegd zijn de vliegtickets. Bezoekers hebben aangegeven een overzicht te willen hebben op vakantiesitesvergelijken.com om beoordelingen te kunnen schrijven om zo ook vliegaanbieders te kunnen vergelijken. Tegenwoordig zijn de bekende en meest bezochte aanbieders (zie hieronder) partijen die vliegtickets van  verschillende maatschappijen met elkaar vergelijken. Zo heb je in één oogopslag de tijden, luchthavens en prijzen, wel zo makkelijk. En zoals hierboven beschreven neemt het aantal vliegende vakantiegangers toe, dus niet onbelangrijk om de vliegticketaanbieders toe te voegen. Ook Hier geldt dat wanneer er maatschappijen of bemiddelaars ontbreken, deze kunnen worden aangemeld en door ons worden toegevoegd.   

Bekende aanbieders die hier te vergelijken zijn: WTC, Vliegtickets.nl, Transavia en Skyscanner

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden