Vakanties vergelijken doe je zo!

Vakanties vergelijken doe je zo!

27 november 2018

Vakantie reviews

Er zijn verschillende manieren om je vakantie of de betreffende vakantiesite te vergelijken. Dit kan op basis van de prijzen die je handmatig of via een vakantievergelijker gaat vergelijken, of op basis van de ervaringen, aanbevelingen en beoordelingen (reviews) van anderen over hun vakantie op een reviewsite.

Door alle bomen het bos blijven zien is erg lastig, zeker gezien alle aanbieders, aanbiedingen, verschillende voorwaarden etcetera.

Om het eenvoudig en overzichtelijk te houden, is hieronder per categorie een Top 3 met vakantieaanbieders samengesteld.  

Top 3 Campings

Acsireizen.nl

Gustocamp.nl

Bestcamp.nl

Top 3 Hotels

Trivago.nl - over Trivago

Hotelspecials.nl

Alltours.nl

Top 3 Touroperators

Dejongintra.nl - Over DeJongIntra

Peterlanghout.nl

Preisdaler.nl - Over Preisdaler

Top 3 Vakantiehuizen

Belvilla.nl - Over Belvilla

Portucasa.nl

Villaexpert.nl

Top 3 Vakantieparken

Droomparken.nl

Bungalowspecials.nl

Roompot.nl - Over Roompot

Top 3 Sneeuwaanbieders

Skichalets.nl - Over Skichalets

Snowtime.nl

Wintertrex.nl

Top 3 Zonaanbieders

Prijsvrij.nl - Over Prijsvrij

Gomundo.nl

Vakanties.nl

Overige gerelateerde vakantiesites

Comfortparking.nl

Cheap-parking.nl

Alamo.nl

Sunnycars.nl

Vliegtickets.nl

Vakantie vergelijken - Waarom reviews, ervaringen en aanbevelingen zo belangrijk zijn

De afgelopen jaren is het aanbod en het aantal online webshops gigantisch gestegen en zijn er dus ook steeds meer onbetrouwbare bedrijven actief. Ook in de reisbranche. Iedereen probeert namelijk wat te verdienen aan de groeiende online markt, dus ook oplichters. Vandaar dat onafhankelijke reviews nog belangrijker worden.

Inmiddels leest ruim 75% van de Nederlanders reviews en hiervan bepaalt 25% de aankoop op basis van reviews. Hiermee wordt het belang bevestigd en kun je de consluisie trekken dat een review van een eerdere bezoeker/koper meer waarde heeft dan het (online) verkoop verhaal van een bedrijf of webshop.

Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar reviews en het belang ervan. De uitkomsten zijn nagenoeg gelijk en het belang wordt keer op keer bevestigd. Een aanbeveling zorgt voor vertouwen en verhoogt de kans om sneller over te gaan tot aankopen terwijl een klacht, ook al is het er maar één tussen 10 andere reviews, voor argwaan en uitstel zorgt. Overigens schrijft 1 op de 5 Nederlanders een review en plaatst deze online.

Als je een slimme en goede vakantieaanbieder bent, dan promoot je dus het schrijven en lezen van reviews bij je reizigers, want deze zijn doorslaggevend voor het boeken van een vakantie. 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden