De 10 beste vakantieparken voor in de winter

De 10 beste vakantieparken voor in de winter

De 10 beste vakantieparken voor in de winter
9 september 2020

Wil je van de winter toch een onbezorgde vakantie hebben en ondanks de Corona maatregelen er even tussenuit? Dit is prima te doen in Nederland, helemaal wanneer je voor eigen vakantiehuisje kiest op een vakantiepark. Zo geniet je van de rust in een andere omgeving, gezelligheid en vakantiegevoel in de winter. Om het de zoekers eenvoudiger te maken, hebben wij een top 10 met vakantiepark in Nederland samengesteld. Sommige aanbieders hebben ook vakantieparken elders in "Europa", maar in ieder geval in Nederland. 

De leukste vakantieparken met subtropisch zwemparadijs

De voordelen van een vakantiepark

Een verblijf op een vakantiepark heeft veel voordelen. Waar je ook zit, een vakantiehuisje op een park is heerlijk en biedt uitkomst voor iedereen, zeker in Coronatijd. Zie hieronder 5 argumenten waarom een vakantiehuis op een vakantiepark ideaal is.

1. Activiteiten en leeftijdsgenoten voor kinderen

Wanneer je kinderen het naar de zin hebben, kom je als ouder ook tot rust. Een vakantiepark biedt altijd uitkomst doordat er niet alleen veel activiteiten en speelvelden zijn, maar vooral om dat er leeftijdsgenoten zijn om mee te spelen. Je vindt er speeltuinen, zwembaden en een animatieclub. ook wordt er voor de kinderen vaak wat georganiseerd zoals een knutselclub, voetbaltoernooi of overige sportactiviteiten. 

2. Alles op één plek

De meeste parken, onderstaande top 10 in ieder geval, bieden een supermarkt op het park, een restaurant, bakker en overige faciliteiten waardoor je niet van het park af hoeft. Ideaal voor je boodschappen. Ook kun je gebruik maken van de broodjesservice.

3. Leuke activiteiten in de omgeving

Er is in de nabije omgeving van een vakantiepark altijd wel iets te beleven. Denk aan marktjes, culturele tripjes of een centrum van een leuke stad of dorp. Wanneer je bij het strand zit, dan kun je natuurlijk heerlijk uitwaaien en lokale strandtenten bezoeken of juist ontspannen op het strand of zelfs een frisse duik nemen.

4. Luxe van een ingericht vakantiehuis

Vakantiehuizen op een vakantiepark zijn compleet uitgerust met alles wat je thuis ook hebt en soms zelfs meer. Alle voorzieningen zijn er in of naast het huis. Ook de keukens en badkamers zijn voorzien van luxe die je gewend bent. datgene wat jij thuis ook hebt. En soms is er een sauna aanwezig voor de liefhebber. Ook de meubels, zoals banken, stoelen en bedden, zijn comfortabel, waardoor je goed tot rust kunt komen. Maar een wasmachine is tegenwoordig ook een basiselement. En is er natuurlijk WiFi, ideaal dus. 

5. Extra service

Op sommige vakantieparken kun je gebruik maken van extra services, zoals een verzorgde barbecue op je eigen terras. Of een ontbijtservice. Maar ook het huren van een fiets om de omgeving te verkennen behoort tot de mogelijkheden. Er is zelfs een wasservice om helemaal niets te hoeven doen ;-)

Top 10 vakantieparken in Nederland

Tientallen, zo niet honderden parken zijn er te vinden in Nederland, laat staan in Europa. Maar wat is nou een goed en verzorgd park voor jou en en je familie om optimaal te kunnen genieten? Dat is lastig te bepalen, waardoor onderstaande top met vakantieparken is ontstaan. Het betreft de beste vakantieparken specifiek in Nederland. In sommige gevallen zijn de organisaties ook vertegenwoordigd in het buitenland. Ben je dus op zoek naar een vakantiehuis op een vakantiepark met faciliteiten in Nederland, dan is één van de top 10 zeker geschikt voor een heerlijke periode in de winter, maar natuurlijk zijn deze parken ook uitstekend voor de zomerperiode.
Deze top 10 is gebaseerd op prijs/kwaliteit, faciliteiten (sport en ontspanning) op en rondom het park, de overall verzorging, activiteiten, services, inrichting van de huizen en natuurlijk (onze) ervaringen en overall reviews van eerdere bezoekers. Doe er je voordeel mee en zorg dat je ook echt krijgt wat je mag verwachten op een vakantiepark!

Centerparcs

Een cottage van Center Parcs is niet zomaar een vakantiehuis. Alle 25 accommodaties liggen midden in de natuur en zijn compleet ingericht. Perfect voor een gezellig verblijf met familie of vrienden. Kies het luxeniveau dat bij je past, of maak je vakantie extra bijzonder in een speciale accommodatie.
Al meer dan 50 jaar is Center Parcs dé plek om nieuwe herinneringen te maken met je geliefden. Met compleet ingerichte cottages midden in de natuur, ons subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo, de overdekte tropische Market Dome en een groot scala aan indoor- en outdoor activiteiten is Center Parcs de ideale plek voor een onvergetelijke vakantie. En hoe divers het aanbod ook is, het staat allemaal in dienst van die ene, universele behoefte: samenzijn.

Beeksebergen.nl

Op safari in Safaripark Beekse Bergen. Ontdek de prachtige natuur van Safaripark Beekse Bergen in Brabant. Samen er écht even tussenuit. Ga op safari door de natuur en kom oog in oog te staan met wilde dieren. Een leerzame en unieke reis door de wereld van Beekse Bergen. In het Safaripark vind je een perfecte combinatie van avontuur en ontspanning voor jong en oud. Klimmen en klauteren op de speeltoestellen, een spectaculaire roofvogelsafari en meer!

Roompot

Roompot Vakanties is een leidende aanbieder van vakantieparken en actief in het management en de exploitatie van bungalowparken en campings. Roompot biedt haar gasten aantrekkelijke vakantiebestemmingen in Nederland en Duitsland, zowel aan de kust als in het bos. Er is een sterke aanwezigheid van parken in de provincie Zeeland, en een gevarieerd aanbod aan vakantieparken in een aantrekkelijke natuurlijke omgeving in het binnenland. Momenteel heeft Roompot Vakanties circa 200 bungalowparken en 23 campings in haar aanbod. De vakantieparken bieden een ruime keuze aan accommodaties met luxe bungalows, chalets, white camp cottages, familie villa's, landhuizen, kampeerplaatsen en appartementen. De vakantieparken zijn goed gefaciliteerd met onder meer zwembaden, bowlingbanen, sportfaciliteiten en restaurants.

Bungalowspecials.nl

Het feit dat ze hun plek hebben gevonden in de wereld van vakantieparken is te danken aan de expertise en passie voor reizen. Maar ook omdat ze altijd openstaan voor de ervaringen van klanten. Al meer dan 15 jaar werken ze samen met bungalowparken. Zo is de website optimaal ingericht voor het vinden van een bungalow verblijf. De parken melden zich aan, presenteren zich op onze website en zo bieden zij de beste vakantieparken aan voor een weekend of midweek weg. Ideaal toch? En vaak regelen ze nog wat speciaals voor hun bezoekers. 

Residencekoningshof

Résidence Koningshof is gelegen aan de rand van Nationaal Park De Schoorlse Duinen. Met een prachtige en unieke ligging beleef je gegarandeerd een ontspannen vakantie. Het park heeft een Oudhollandse uitstraling met lange groene lanen en luxe vakantiewoningen. Résidence Koningshof is dé perfecte uitvalsbasis als u houdt van rust, natuur en ontspanning. Résidence Koningshof is onderdeel van Uniek Parken.

Vacanceselect

Gestart als familiebedrijf zo’n 35 jaar geleden, is Vacanceselect uitgegroeid tot de nummer 1 campingaanbieder van Europa. De meer dan 1.200 vakantiebestemmingen uit hun aanbod liggen verspreid in 16 Europese landen. Deze selecteren ze zorgvuldig op kwaliteit, ligging, gastvrijheid en ambiance. Met een Europees team van 2.000 medewerkers werken ze dan ook aan een topaanbod van – ruim 31.000 – campingaccommodaties waaronder glampingtenten en luxe stacaravans. Het aanbod is inmiddels zo compleet dat voor elke vakantieliefhebber, van klein- tot grootschalig, van basic tot luxe, een passende vakantie te vinden is. Bovendien vind je er een brede selectie van vakantiewoningen op sfeervolle vakantieparken. 

Topparken

TopParken heeft 14 vakantieparken in Nederland, gelegen op unieke locaties midden in de natuur. Je vindt onze parken verspreid door heel Nederland, in Gelderland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Limburg en Noord-Brabant. Zo is er altijd een vakantiepark in de omgeving die aanspreekt en past bij de behoefte(n). 

Weerribben

Ga op avontuur in de Weerribben! In het Overijsselse Paasloo, aan de rand van Nationaal Park Weerribben Wieden, ligt een kleinschalig vakantiepark te midden van een indrukwekkend houtwallenlandschap: Villapark de Weerribben. Maak een duik met de kinderen in het verwarmde zwembad met peuterbad, neem een kijkje in de dierenweide, ga vissen in de visvijvers of neem ze mee naar Klimbos Avontuurlijk Paasloo. Met de authentieke dorpen Giethoorn en Blokzijl op steenworp afstand, biedt dit bungalowpark voorzien van villa's u alle gelegenheid om te genieten van een heerlijke vakantie of weekendje weg.

Droomparken

Beleef meer dan je verwacht bij Droomparken. Ze laten je dromen graag uitkomen bij het zoeken naar jouw perfecte vakantiebestemming of jouw eigen tweede huis.
Je vindt hun vakantieparken op de mooiste locaties in Nederland: op de Veluwe, aan zee, in het prachtige Limburg of het bruisende Noord-Holland. Van tiny house tot luxe vakantiewoning, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Vakantieparkgiethoorn

Beleef Giethoorn: in het hartje van het beroemde waterdorp Giethoorn, vindt je Vakantiepark Giethoorn aan de oever van het meer het Bovenwijde. Met onder andere een eetcafé met een gezellige overdekte patio, het meer het Bovenwijde voor zwem- of watersport plezier en Nationaal Park Weerribben Wieden binnen handbereik hoef je je hier nooit te vervelen!
Dit prachtige park tussen het water heeft voor 4 tot 12 personen vakantiehuizen en chalets verspreid over 4 landtongen met allen een eigen aanlegsteiger. Bij sommige lodges zit zelfs een elektrische sloep inbegrepen, handig voor boodschappen en andere activiteiten. 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden