Cruise boeken, hoe werkt het?

31 oktober 2018

Hoe lang van tevoren moet ik een cruise boeken?

Over het algemeen kunnen de meeste cruises ergens tussen de 18 maanden en een week voorafgaand aan het cruisen worden geboekt. Er zijn voor- en nadelen aan het vroeg of laat boeken. Als u verder vooruit boekt, heeft u meer keuze als het gaat om de ligging van de cabine. Dus als u een specifieke cabine of een bepaalde categorie wilt hebben die populair is (bepaalde suites of balkontypen zijn vaak snel uitverkocht), dan dient u zo vroeg mogelijk te boeken.
Hoe dichter je bij de vertrekdatum boekt, hoe minder keuze je hebt, maar hoe waarschijnlijker het is dat je geld bespaart. Met uitzondering van zeer afwisselende afvaarten (zoals tijdens schoolvakanties en in het hoogseizoen van de bestemming), dalen de prijzen op de meeste cruises naarmate de vertrekdatum dichterbij komt.
In beide gevallen - vroeg of laat boeken - kun je extra (financiële) voordelen hebben. Cruisemaatschappijen gebruiken prikkels om mensen vroeg te laten boeken (meestal zes maanden tot meer dan een jaar) of juist in de buurt van de vertrekdatum en wanneer de schepen nog niet uitverkocht zijn. Lees ook het artikel "Wanneer is het juiste moment om je vakantie te boeken".

Wat is de beste manier om een ​​cruise te boeken?

Als u eenmaal klaar bent en de ​​beslissing hebt genomen om geld opzij te zetten voor de cruis, dan moet u beslissen waar u heen wilt om de cruise te kunnen boeken. Je hebt verschillende keuzes. U kunt rechtstreeks boeken via de door u gekozen cruise-lijn, hetzij via haar website of door de telefoon te pakken en te bellen, of u kunt een reisagent gebruiken om te boeken. Als u niet weet op welke cruise u wilt varen, maar u bent wel bereid om een ​​boeking voor een bepaalde datum te maken, dan kunt u de reisagent het beste gebruiken. Hij of zij kan kijken welke cruisemaatschappij en schip voor u geschikt zijn. Een vertegenwoordiger van de cruisemaatschappij helpt u ook bij het onderzoeken van opties, maar alleen voor de cruisevaarten waarvoor hij of zij werkt.

Image result for cruise

Hoe weet ik welke cabine ik moet kiezen?

Welke cruiseschipruimte of hut u kiest moet worden bepaald door wat voor u het belangrijkst is. Is het van belang dat u buiten kunt zitten en genieten van de tropische stralen van het Caribisch gebied zonder de menigte? Zo ja, dan wilt u waarschijnlijk een buitenhut met een balkon. Wil je gewoon de goedkoopste cabine, zodat je meer geld kunt uitgeven aan andere zaken? Bekijk dan de verblijven zonder ramen, dit zijn vaak binnenhutten.
Naast het selecteren van uw type cabine, wilt u ook kijken naar de ligging van de cabine. Heeft u of iemand in uw kamer moeite met lopen? Dan wilt u misschien dichtbij de lift zitten. Lichte slaper? Zorg ervoor dat je niet naast, boven of onder een drukke ruimte zit, zoals een restaurant of het theater. Raadpleeg voor meer informatie over de keuze van de cabine hoe u een cruiseschipcabine kunt kiezen of lees beoordelingen van andere reizigers

Moet ik mijn cruise in één keer betalen? 

Nee, dat doe je niet. U moet vaak een borg voor de hut storten, die kan variëren van €100 (tijdens een speciale verlaagde aanbetaling) tot een paar duizend euro voor een rond-de-wereldcruises. Een gebruikelijke aanbetaling ligt tussen de €250 en €1.000, afhankelijk van de duur van de cruise en het cabinetype. De rest van de betaling is meestal één tot drie maanden vóór de vertrekdatum, opnieuw afhankelijk van de duur van de cruise en het type cabine. Neem contact op met uw cruisemaatschappij of reisagent voor meer informatie, want sommige cruisemaatschappijen hebben strengere regels.
In de meeste gevallen - maar zeker niet in alle - worden terugbetalingen uitgevoerd als u uw cruise-boeking annuleert vóór de laatste betalingsdatum. Carnival biedt bijvoorbeeld een speciaal prijs-match tarief dat garandeert dat je de laagste prijs krijgt voor een bepaalde cabinecategorie; het voorbehoud is dat de aanbetaling niet restitueerbaar is als u besluit te annuleren.
Als u met een reisbureau werkt, kunt u ervoor kiezen de cruise in termijnen ​​te betalen vóór de laatste vervaldag. Houd er rekening mee dat bij vrijwel alle cruisemaatschappijen de uiterste betaaldatum ook echt de ​​uiterste deadline is. Als de betaling niet is ontvangen, wordt de reservering geannuleerd - meestal binnen 24 uur.

Wat als ik mijn cruise wil annuleren of wijzigen nadat ik deze heb geboekt? 

In sommige gevallen moet je je cruise-datum wijzigen of je cruise helemaal annuleren. In de meeste gevallen zijn naam-, verzend- en vertrekdatum wijzigingen toegestaan ​​door cruisemaatschappijen, hoewel ze soms onderworpen zijn aan servicekosten per persoon. Dit is over het algemeen alleen toegestaan ​​wanneer wijzigingen lang vóór de cruisedatum zijn aangebracht. (Hoeveel vooraf varieert per cruiselijn.) Houd er rekening mee dat eventuele voordelen van de oorspronkelijke boeking bijna nooit worden overgedragen naar het nieuwe schip of de nieuwe vertrekdatum, omdat de nieuwe reservering als een nieuwe boeking wordt beschouwd, niet gerelateerd aan het origineel. Wijzigingen die na de laatste betalingsdatum worden aangebracht zijn bijna altijd onderworpen aan het standaard annuleringsbeleid van een cruisemaatschappij omdat wijzigingen technisch gezien als annuleringen worden beschouwd.

Het annuleringsbeleid varieert per cruisemaatschappij, maar over het algemeen is er altijd een schema met straffen die steiler worden naarmate de cruisedatum nadert. Sancties variëren vaak door de duur van de cruise die wordt geannuleerd, en door het geannuleerde cabinetype. Norwegian Cruise Line hanteert bijvoorbeeld alleen de aanbetaling als niet-vakantiecruises van zes nachten of langer - in een hutcategorie onder een suite - tussen de 75 en 56 dagen voor het varen worden geannuleerd. Maar als een annulering wordt gedaan tussen 55 en 29 dagen vóór het cruisen, dan blijft de lijn 50 procent van het cruisetarief betalen. Dat gaat op tot 75 procent voor annuleringen die 28 tot 15 dagen vóór het zeilen worden gemaakt en 100 procent bij annulering binnen twee weken voor vertrek. Nogmaals, deze annuleringsschema's variëren per cruiselijn.

De cruiselijn / reisagent adviseert mij een reisverzekering. Heb ik een reisverzekering nodig bij het boeken van een cruise? 

Een reisverzekering is nooit een vereiste, maar het is altijd een aanrader. Hoewel niemand ooit verwacht dat dingen fout gaan voorafgaand of tijdens een vakantie, leert de ervaring dat alles kan gebeuren. Persoonlijke ziekte, annulering door veranderde plannen van een reisgenoot of andere, vervelende gevallen die ervoor zorgen dat de cruise moet worden geannuleerd. Een reisverzekering is uw beste bescherming tegen het financiële verlies dat gepaard kan gaan met deze ongemakken. Voor een complete blik op de ins en outs van een reisverzekering en welke soort u de meeste bescherming zal bieden, wordt er geadviseerd om de mogelijkheden na te gaan bij de aanbieder. En waanneer u vakaer per jaar op vakantie gaat, dan loont het wellicht de moeite om een doorlopende reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Hoe weet ik of de prijs voor mijn cruise een goede is?

Cruiseprijzen kunnen behoorlijk gecompliceerd zijn. De tarieven variëren sterk op basis van de reisroute, de tijd van het jaar, de cabinecategorie, de leeftijd van het schip, het type cruisemaatschappij (mainstream, luxe, rivierboot) en zelfs hoeveel tijd er overblijft voor de bevrachtingsdatum. Als u appels met appels vergelijkt, ziet u dat cruiseprijzen tussen verkopers vaak hetzelfde zijn. Wat je echt wilt zien, is of de prijs goed is. Daarvoor moet u de prijzen controleren voorafgaand aan de boeking om te zien hoe de tarieven dagelijks stijgen en dalen. (Net als vliegtickets schommelen cruisetarieven voortdurend.) Als u eenmaal een basislijn hebt, heeft u twee keuzes: boek nu de cruise, wetende dat u dezelfde prijs betaalt als de meeste mensen betalen, of wacht op een mogelijke prijsdaling. Het risico om te wachten is dat, als de cruise goed verkoopt, de prijzen kunnen stijgen. Bovendien worden uw keuzes van beschikbare hutten beperkter naarmate u langer wacht.

Vergeet niet om promotionele voordelen te vermelden wanneer u beoordeelt of een cruisetarief de moeite waard is om te boeken of niet. Hoewel een cruisetarief voor alle verkopers hetzelfde kan zijn, is een boeking met prepaid-fooien of uitgaven aan boord uiteindelijk een betere deal dan een boeking waarbij geen freebies zijn bijgevoegd. Houd er rekening mee dat u bij het vergelijken van tarieven rekening moet houden met alle belastingen en toeslagen.

Hoe en waar boek ik mijn Cruise?

Er zijn verschillende Cruise aanbieders, zoals Captaincruise.nl, Zeetours.nl, Hcc-cruises.nl, Cruisetravel.nl, Cruisereizen.nl en Costacruises.nl.

Wilt u weten welke het beste is? Kijk dan op de sites van de aanbieders en check de beoordelingen van andere reizigers op vakantiesitesvergelijken.com