Avontuurlijke reizen

Avontuurlijke reizen

9 oktober 2018

Avontuurlijke reizen is een van de snelst groeiende segmenten in de reismarkt. Maar wat zijn avontuurlijke reizen precies en wat kunt u verwachten van een avonturenreis? Dat is helemaal aan jou, want 'avontuur' heeft voor elke reiziger een andere betekenis.
Dat gezegd hebbende, in zijn puurste vorm biedt dit type reizen klassieke ervaringen en activiteiten die echt helpen om de inhoud ervan te definiëren. Als je van plan bent om je eerste avontuurlijke reis te maken, dan staan hieronder enkele typen/activiteiten die je kunt bestempelen als een avontuurlijke reis.

Trekking / Wandelen

Te voet reizen op afgelegen locaties was altijd al de kern van een avontuurlijke reis. Of het nu gaat om backpacken via de Appalachian Trail, wandelen naar het basiskamp van de Mount Everest in Nepal of gewoon op weg naar een avontuur in het achterland via een lokaal parcours, dit is een geweldige manier om een bestemming te verkennen. Vrijwel overal waar je wilt gaan zul je waarschijnlijk een aantal opties vinden om te wandelen. Vaak bieden deze wandelreizen ook kampeeropties voor in het bos, waardoor er nog een ander avontuurlijk element aan de route wordt toegevoegd.

Fietsen / Mountainbiken

Fietstochten is een andere populaire manier van vervoer en een categorie binnen avontuurlijke reizen. In plaats van een bestemming te voet te verkennen klimmen reizigers op een fiets. Hierdoor kunnen ze sneller en meer grond ontdekken, terwijl ze zich nog steeds verbonden voelen met het landschap, de cultuur en de mensen aldaar. Mountainbiken biedt een vergelijkbare ervaring, maar biedt toegang tot meer afgelegen, buiten de gebaande paden, bestemmingen en introduceert ook een meer uitdagend aspect aan het rijden.
Reizigers zullen tegenwoordig bijna overal opties vinden, variërend van het Franse wijnland tot de volledige lengte van Afrika.

Kano / Kajak

Kano- en kajaktochten zijn andere populaire manieren om een ​​bestemming te bereiken en reizigers toegang te geven tot meren, rivieren en zelfs oceanen. Dit soort reizen kan zo serene zijn als peddelen langs de Griekse eilanden of zo wild zijn als het nemen van enkele van de beste wildwaterbestemmingen ter wereld. Een waarschuwing is echter wel dat reizigers ervaring moeten hebben met het peddelen voordat ze aan dit soort reizen beginnen, omdat ze zwaar en gevaarlijk kunnen zijn - afhankelijk van de aard van het water. Vlak water is over het algemeen veilig, maar wildwater kan verraderlijk zijn. Beiden kunnen leuk zijn als je goed voorbereid bent.

Actieve jongerenvakantie Frankrijk 2019. Jongerenvakanties Frankrijk

Klimmen / Bergsport

Hoewel vaak niet gezien als een vorm van avontuurlijke reizen, vallen bergbeklimmers en klimexpedities nog steeds onder dezelfde, zeer brede paraplu. Dit soort uitstapjes vereist doorgaans meer vaardigheden en ervaring dan alleen trekking in de bergen en is meestal ook technischer. Dat betekent dat je touwen, ijsbijlen, stijgijzers en andere speciale apparatuur nodig hebt om de top van een berg te bereiken. Een klim naar de top van de Kilimanjaro is meestal niet-technisch en valt onder de trekking categorie, terwijl een expeditie naar de Mount Everest zich bevindt in het meest uitdagende gebied van bergbeklimmen. Hoogte kan ook vaak een belangrijke rol spelen in dit soort avontuur, dat letterlijk op elk continent kan plaatsvinden.
Wees echter voorzichtig; u moet alleen op een bergsport gaan als u over de nodige vaardigheden en ervaring beschikt en reist met een gecertificeerde berggids.

Skiën / Snowboarden

Enkele van de beste avonturen vinden plaats in de sneeuw met skiën of snowboarden en bieden geweldige ervaringen voor reizigers die tegen de kou kunnen. Dit soort uitstapjes kan van alles zijn, van skioorden in het resort in Europa tot crosscountry in Canada. Winteravonturen zijn weer erg populair in vrijwel alle uithoeken van de wereld, variërend van Noord-Amerika tot Europa en zelfs Antartica.

Paardrijden

Tours per paard zijn ook een fantastische manier om de meer afgelegen regio's van een land te verkennen. Paarden kunnen sneller en veiliger reizen naar plaatsen die wij mensen niet altijd alleen kunnen bereiken. Dit stelt ons in staat mee te gaan terwijl we onderweg het landschap in ons op kunnen nemen. Terwijl reizigers een bepaald niveau willen hebben om te kunnen gaan paardrijden, zijn dit soort uitstapjes een geweldige manier om ervaringen op te doen en tegelijkertijd hun rijstijl verbeteren. Zorg ervoor dat u verzekerd bent van het zadel, wees niet bang voor het paard en geniet van de rit.

Hondensleeën

Paarden zijn niet de enige dieren die onze avontuurlijke reizen kunnen verzorgen. Hondensleeën is een andere opwindende activiteit voor reizigers. Dit soort tours kunnen een paar uur of zelfs een paar weken duren, afhankelijk van hoe avontuurlijk je wilt zijn. Het besturen van een team honden vergt wat oefening, maar het kan heel leuk zijn en is een geweldige manier om in de winter door het achterland te reizen. Zorg ervoor dat u uw warmste kleding meeneemt en uw meest avontuurlijke houding aanneemt. Oh ja, en probeer niet verliefd te worden op de honden.

Hoe worden husky's getraind tot sledehonden? | National Geographic

Overlanding

Als u het type reiziger bent dat graag buiten de gebaande paden raakt en afgelegen delen van de wereld met een gemotoriseerd voertuig verkent, dan is overlanding de ideale optie voor u. De 4x4 zijn de bekendste voertuigen en overlanders genieten meer van de reis zelf in plaats van de bestemming. Dit soort excursies brengt je off-road de wildernis in, waar je volledig zelfredzaam zzal moeten zijn. Kamperen is meestal een onderdeel van de tour met slechts af en toe een duik in nabijgelegen steden om te tanken en te bevoorraden. Reizigers kunnen ervoor kiezen om deel te nemen aan een georganiseerde overlanding-expeditie of volledig zelfstandig te reizen, afhankelijk van hun eigen niveau, ervaring en zelfvertrouwen.

Safari

Traditioneel gezien is een safari een reis om de dieren in Afrika te ontmoeten, maar tegenwoordig kan de term ook worden toegepast op allerlei excursies naar vrijwel elk deel van de planeet. In feite is 'safari' het swahili-woord voor 'reis' en wordt het algemeen beschouwd als een van de eerste vormen van avontuurlijke reizen. Tegenwoordig blijft de Afrikaanse safari een geweldige optie om dieren in het wild en in hun natuurlijke omgeving te spotten, maar er zijn ook pinguinsafari's, safari's met ijsberen en andere safari's die plaatsvinden in Noord- en Zuid-Amerika en ook in Azië. Dit soort uitstapjes zijn gezinsvriendelijk, ontspannend en perfect voor verschillende leeftijden, waardoor ze een van de meest populaire vormen van avontuurlijke reizen zijn, zelfs in de 21ste eeuw.

Safari Resort Beekse Bergen, Holiday park in Hilvarenbeek - Photos ...

Multisport

Zoals de naam al aangeeft, combineert een multisportavontuur twee of meer van de hierboven genoemde activiteiten in dezelfde reis. Reizigers kunnen bijvoorbeeld gaan wandelen, fietsen en kanoën wanneer ze een bepaalde bestemming willen bezoeken, waardoor ze heel actief kunnen zijn en diverse bezienswaardiheden van de plaats die ze bezoeken kunnen ervaren. Dit soort routes zijn te vinden in vrijwel elke uithoek van de wereld en ook tijdens elk seizoen. In de winter kunnen reizigers skiën, snowboarden en hondensleeën door het landschap, en in de zomer kunnen ze er bijvoorbeeld fietsen, wandelen en/of surfen. Dit soort uitstapjes is over het algemeen erg populair bij mensen die graag actief zijn en in goede lichamelijke conditie verkeren.

Zeilen / Cruising

Voor de meeste avontuurlijke reizigers lijkt een cruise niet echt een avontuur, maar er zijn enkele geweldige opties voor diegenen die graag per schip reizen. Cruises met kleine schepen naar bijzondere plaatsen zoals Alaska, Antarctica en de Falklands kunnen geweldige opties zijn en biedt ook mogelijkheden om er te gaan wandelen, kajakken en dieren te spotten in het wild. Bovendien zijn cruiseschepen met kleine schepen veel intiemer en kunnen passagiers elkaar beter leren kennen. Dit soort avonturen staat ver af van de massale schepen die duizenden toeristen vervoeren door de kleinere schepen die toegang bieden tot een aantal van de meest afgelegen en mooiste plaatsen op de planeet.

Coronavirus: Carnival Cruise offers people $200 credit to keep ...

Boeken van uw avontuurlijke reis

Wanneer u weet welke avontuurlijke u wilt gaat maken, kunt u op zoek gaan naar de geschikte aanbieder. Gezien het specialistische karakter van een avontuurlijke reis, zijn er gespecialiseerde vakantiesites die volledig aan behoeften kunnen voldoen. Aanbieders hiervan, zoals Aktivatours, Zeetours, Cruisetravel, Bergsportreizen, Fietsfun, Flowtrack, Amorgos, inclusief onafhankelijke reviews, aanbevelingen, ervaringen en klachten van eerdere reizigers vindt u op vakantiesitesvergelijken.com. Veel succes met uw toekomstige, avontuurlijke reis! 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden