Belvilla is een internationale touroperator die vakanties aanbiedt in vakantiehuizen door Europa. Het bedrijf is actief in 21 Europese landen. Belvilla is marktleider in de Benelux en één van de grootste aanbieders met 25.000 vakantiehuizen in voornamelijk Europa. Belvilla is lid van de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en Thuiswinkel.

Historie

De geschiedenis van de organisatie gaat terug tot 1986, het jaar waarin het van oorsprong Nederlandse bedrijf werd opgericht door Dries Veen en Dick Hakkenbroek. Vanaf 1999 tot en met 2005 had Thomas Cook Nederland een belang van 80% in de organisatie, de overige 20% was in handen van Europeesche Verzekeringen. Thomas Cook stootte Belvilla af omdat de activiteiten van Belvilla niet pasten binnen de strategische focus als allround touroperator. Belvilla werd daarop een eigen bedrijf onder de naam Leisure Invest Belvilla.
In 2007 ontstond uit een fusie tussen Belvilla en EuroRelais.nl het bedrijf Belvilla-Euro Relais. In december 2008 werd naam "Leisure Invest" gewijzigd naar "@Leisure Group". Deze naam wordt slechts gebruikt in communicatie met zakenpartners. Tegenover klanten worden de namen Belvilla, Ardennes Relais (ontstaan in 1980), EuroRelais.nl, CityTrips-Europe en Jules Villas gebruikt.

Specialist

Belvilla is de specialist in de online verhuur van vakantiehuizen. Genieten van uw vakantie begint in een vakantiehuis van Belvilla. Met het aanbod van vakantiehuisjes in 21 landen is er altijd een vakantiewoning die bij uw wensen past, is het motto.
Weet u nog niet wat uw volgende vakantiebestemming wordt? Laat u inspireren door de vakantiethema’s of gebruik de uitgebreide zoekfunctie om uw vakantie te vinden op Belvilla. Wat dacht u van een chalet in Frankrijk, een agriturismo in de prachtige omgeving van de Toscane, of een verblijf in een bungalow op een vakantiepark in Nederland of België? Of kiest u voor een luxe groepsaccommodatie in de Ardennen, een last minute vakantiehuisje of een van de vele vakantiewoningen met zwembad in Spanje? Bij Belvilla vindt u altijd een vakantiehuis dat bij u past! Ze zijn gespecialiseerd vakantiehuizen voor de zomervakantie, een weekendje weg of een weekje wintersport.

Jaarlijks verblijven meer dan 660.000 gasten uit voornamelijk Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Groot-Brittannië in één van de vakantiehuizen.

Beoordelen & controleren van vakantiehuizen

De vakantiehuizen worden persoonlijk beoordeeld volgens strikte criteria, door specialisten in huis en inkopers ter plaatse die de regio goed kennen, alvorens ze aan het aanbod toegevoegd worden. Ze bewaken continue de kwaliteit samen met huiseigenaren. Daarnaast speelt feedback van hun gasten natuurlijk ook een belangrijke rol. In de bedrijfsvoering streven ze ernaar om de allernieuwste technieken op een breed vlak toe te passen.

Denk bij de beoordelingscriteria aan bijvoorbeeld de faciliteiten, de ligging en het comfort van het huis, de staat van onderhoud, de schoonmaak en de ontvangst ter plaatse. Iedere huiseigenaar verplicht zich contractueel om de kwaliteit te garanderen. Bij kwaliteitsproblemen worden er heldere afspraken gemaakt met de huiseigenaren over de vereiste verbeteringen. Op de website staat van ieder vakantiehuis een uitgebreide en realistische presentatie in woord en in beeld met grote foto’s. U vindt er informatie over de indeling en de omgeving van het huis, aangevuld met tips van de huiseigenaar.  Daarnaast kunt u op het GoogleMaps kaartje de precieze locatie van het vakantiehuis bekijken.

Vakantiehuizen voor kleine kinderen

Een vakantie met kleine kinderen vraagt best wat organisatie. Daarnaast lijkt het op de vertrekdag zelf wel een halve volksverhuizing! Dat baby’s en peuters veel nodig hebben, zie je dan pas echt. Denk aan een campingbedje, kinderstoel, kinderwagen en daarbij nog een hele lading luiers, speelgoed en andere benodigdheden. Erg fijn als je een groot deel daarvan thuis kan laten. Dat is waarom jonge gezinnen kiezen voor een vakantiehuis. Vele gezinnen met kleine kinderen hebben de voordelen al ontdekt van een kindvriendelijke woning waar diverse babyspullen aanwezig zijn. Belvilla speelt hiermee in op de wens van de bezoekers en ontlast gezinnen met kleine kinderen. Tips voor een vakantie met kleine kinderen lees je op Belvilla.

Boeken bij Belvilla

Boeken gaat heel eenvoudig en veilig. Maar ook na of tijdens het boeken kunt u telefonisch terugvallen op de Customer Service van Belvillan. Bij de medewerkers kunt u terecht voor aanvullende informatie en/of het maken van een boeking. Zij begrijpen hoe belangrijk vakantie is. Is er een noodgeval tijdens het verblijf? Dan zijn ze 24 uur per dag bereikbaar via een speciale SOS-lijn. Door één van de medewerkers wordt u direct geholpen in de eigen taal bij het zoeken naar een oplossing. Ook per e-mail zijn ze bereikbaar; een vraag zal over het algemeen binnen 48 uur beantwoord worden. Met alle Belvilla-medewerkers doen ze er alles aan om de vakantie voor hun gasten onvergetelijk te maken, dat is hun streven.

Reviews en ervaringen Belvilla

Ervaringen, eventuele klachten en onafhankelijke beoordelingen over Belvilla en andere vakantieaanbieders vindt u op vakantiesitesvergelijken.com 

Buiten Europa
Zelf samen te stellen
All-Inclusive mogelijkheid
SGR / ANVR aangesloten
PrijsklasseMedium
Winterreizen
Zomerreizen
Hotel
Huis/Bungalow
Camping
Stedentrips

Belvilla.nl Sterke punten

 • Goede ligging van de huizen
 • Ruim aanbod in Europa
 • Schoon, ruim en komt overeen met wat je op de foto's ziet

Belvilla.nl Zwakke punten


Artikelen over Belvilla.nl

Belvilla.nl Reviews

  Opgepast voor deze bedriegers

  Zodra we een vakantiehuis geboekt hadden moesten we al 120€ extra betalen. Kosten waarvan niets was terug te vinden bij boeking.

  De dag van aankomst beweerde de eigenaar de betalingen niet te hebben ontvangen.

  Nadat de bewijzen zijn voorgelegd geweest, moesten we 500€ cash waarborg betalen. Dit stond zo vermeld in het contract van Belvilla.

  Deze waarborg krijgen we maar niet teruggestort.

  BOEK NIETS BIJ DIT BEDRIJF! Bedrieglijke praktijken.

  Bedwantsen?

  Bij vertek (24-Jul-2020) van Vianenweg 187, Holten kregen wij het vermoeden dat er bedwantsen aanwezig waren.

  Pissebed achtige beestjes kropen tegen de wand en over de vloer, "muggebultjes" op onze benen, rode vlekjes in het beddegoed en misselijk wakker worden (mijn vriendin, ik werd iet misselijk).  Kan natuurlijk gebeuren, maar weken later en na veelvuldig contact met belvilla nog steeds geen uitsluitsel welke beestjes daar rondkruipen. (ook optimaalclean gemaild die op de boeking vermeld stond, maar zij reageerden helemaal niet).  Onze kleding zit nog steeds in plastic zakken, en de volgende gasten verblijven mogelijk nog daar samen met bedwantsen.  Belvilla wenteld zich in vertragingstaktieken, elk contact (telefonisch of via de mail) wordt per mail beantwoord met: we willen het "Grondig" onderzoeken, dit duurt 4 tot 6 weken.

  Even de ongediertebestrijding die locatie laten onderzoeken kost hun minder tijd. Ik krijg er zelfs geen antwoord op of de eigenaar/verhuurder al op de hoogte is gesteld.

  Snel en eenvoudig en ruim aanbod

  Afgelopen zomer met het gehele gezin en kleinkinderen in Lorgue (zuid-Frankrijk) gezeten. Had snel en eenvoudig een mooi huis gevonden dat voldeed aan onze verwachtingen. Heerlijke plek, nabij het dorpscentrum en voorzien van een zwembad met ruimte genoeg voor de familie met 15 personen.

  Sterke punten
  Eenvoud zoekmachine, ruime aanbod, snelheid om juiste huis te vinden

  Zwakke punten
  Over het algemeen zijn de accomodaties aan de prijs, maar dan heb je ook wat

Bezoek Belvilla.nl

Schrijf een review