Wie zijn de 5 beste Verre reizen specialisten?

Wie zijn de 5 beste Verre reizen specialisten?

27 november 2018

Wat is een verre reis?

Dat is de eerste vraag en voor de één is dat totaal anders dan voor de ander. Wanneer je nooit op vakantie gaat, dan kan een treinreis naar vanuit Zeeland naar Groningen al als een "verre reis" worden ervaren. En voor iemand die met regelmaat voor zijn/haar werk buiten Europa vliegt, is een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar New York helemaal niet ver. Daarom is het lastig om te bepalen wat nou een verre reis exact inhoudt. In de reisbranche is er bepaald dat een vlucht of bestemming bestemming buiten je eigen continent als "verre reis" aangemerkt kan worden. Dit om discussies te voorkomen. Een vlucht binnen de USA van Noord-Oost naar Zuid-West duurt bijvoorbeeld veel langer dan een vlucht vanuit Europa naar West-Azië of Noord-Afrika. Zo zijn er vele voorbeelden mogelijk om het ongelijk aan te tonen en vandaar dat de definitie voor de verre reis als volgt is bepaald: van het ene continent naar het andere.

In dit artikel hebben we ook rekening gehouden met deze definitie - de standplaats in deze is Nederland - en er worden hieronder alleen vakantiesites gedeeld die gespecialiseerd zijn in de verzorging van (maatwerk) reizen naar diverse bestemmingen buiten Europa.

Top 10 vakantiebestemmingen voor een unieke verre reis

Top 5 vakantiessites verre reizen

1. Dreamtravels.nl (aanrader!)

2. Merapi.nl 

3. Prijsvrij.nl/verre-reizen (lees hier meer over Prijsvrij)

4. Fox.nl

5. NRV.nl 

Reizen Malediven

Wat is het verschil tussen een groepsrondreis en een individuele rondreis?

Een eerste verschil tussen een groepsrondreis en individuele rondreis is dat u met een "groepsrondreis" op pad gaat met een groep onbekende reizigers. Dit kan natuurlijk heel goed uitpakken en gezellig zijn, maar het kan ook zijn dat u binnen de groep geen aansluiting vindt omdat er geen "klik" is. In het laatste geval kan uw vakantie als een teleurstelling worden ervaren.
Een ander belangrijk verschil is dat een groepsrondreis altijd een minimum aantal deelnemers kent. De reisorganisatie heeft het recht om de rondreis een aantal weken voor de vertrekdatum te annuleren indien het aantal reizigers te laag is. Vaak wordt er dan een alternatieve reis aangeboden, dus dit kan uw reisplannen en vakantie in de war schoppen, tenzij u flexibel bent en dit geen probleem vindt.
Het laatste belangrijkste verschil tussen een individuele en een groepsrondreis is de vaste vertrekdatum het vaste reisprogramma van een groepsrondreis. U kunt binnen dat reisprogramma nauwelijks tot geen aanpassingen doen of (veel) ruimte geven aan eigen wensen.
Als u alleen met uw familie op vakantie wil, dan is dat geen groepsreis. Uiteraard kunt u zich wel inschrijven met uw familie voor een groepsrondreis bij een reisorganisatie die groepsrondreizen organiseert. Als u, bijvoorbeeld alleen met uw familie, op reis gaat kan er nog steeds sprake zijn van een rondreis. Deze wordt dan alleen voor uw gezin samengesteld, op basis van uw reiswensen en uw budget.
Het voordeel van een groepreis is dat alles vooraf tot in de puntjes is geregeld en u zich nergens druk over hoeft te maken tijdens de reis zelf, maar dit betekent ook dat u aan veel activiteiten mee zult moeten doen en open zal moeten staan voor andere reizigers. Het is maar wat u zelf prettig vind en zoekt tijdens uw reis.

reizen Costa Rica

Vakantiesites vergelijken

Hierboven worden verschillende vakantieaanbieders getoond, gespecialiseerd in verre reizen. Wilt u echter ook weten wat de ervaringen zijn van andere reizigers met de betreffende vakantieaanbieder, dan is het raadzaam om de reviews, ervaringen en eventuele klachten te lezen van hen. Er zijn diverse reviews te vinden, maar niet allemaal zijn ze even objectief en onafhankelijk. Op Vakantiesitesvergelijken.com kunt u de vakantiesites vergelijken op basis van onafhankelijke en objectieve reviews van eerdere reizigers. Maar u kunt hier ook zelf een beoordeling plaatsen. Doe er uw voordeel mee! 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden