Top 10 beste campings in Europa

28 januari 2020

Het aantal kampeerders is de laatste decennia enorm toegenomen. Dit komt mede omdat kamperen niet meer is zoals vroeger in een tentje of in je zelf meegebrachte caravan overnachten, maar ook in luxe kan. De stacaravans zijn van alle gemakken voorzien zoals een airco, douchcabine, eigen toilet en keuken. Het is dan ook niet echt meer kamperen en kan vergeleken worden met een luxe huisje op een vakantiepark. En je kunt als kampeerder gebruik maken van alle faciliteiten en gezelligheid op de camping zelf. Dit in combinatie met de mooiste locaties zorgt dat de populariteit enorm is en er tijdig geboekt moet worden, zeker in het hoogseizoen.
Daarnaast hebben de campings vaak de mooiste plekken, namelijk afgelegen van de drukte of direct aan het stand of een meer.
Eigenlijk is het in heel Europa mogelijk om te kamperen. Van Spanje tot aan Georgië en van Duitsland tot in Italië. Overal vind je prachtige campings met de meest mooie zwembaden, stacaravans die je ook een luxe chalet kunt noemen en restaurants en speeltuinen die ongekend goed en groot zijn. Lees ook eens het artikel "Wat zijn de beste locaties in Nederland om luxe te kamperen?".
Kortom; waarom zou jij niet gaan kamperen met je gezin, want voor de kinderen is het een walhalla. Er is van alles te doen en overal lopen kinderen rond. Zo heb je als ouders echt even tijd voor wat anders.

Image result for luxe camping

Top 10 beste campings

Gezien de enorme groei en vraag is ook het aanbod van campings gestegen in Europa. Talloze campingaanbieders pretenderen de beste en mooiste camping te hebben ergens in Europa. Maar is dit ook zo en wat zijn dan de beste campings? Dit is een vraag die voor velen speelt en zodoende is er onderzoek gedaan naar de beste campings om geïntereseerden op weg te helpen.
Hieronder vind je in willekeurige volgorde de 10 beste "campings" in Europa. Dit is gebaseerd op online onderzoek, eigen ervaringen, reviews op het gebied van locatie, service, hygiëne en klachtenafhandeling en tot slot op prijs/locatie/kwaliteit. Doe er je voordeel mee!

1. Vacanceselect

Is de specialist voor campings in Spanje, Italië en Frankrijk en wordt door bezoekers zeer goed gewaardeerd. Prachtige, schone campings met mooie en goed onderhouden stacaravans.

2. ANWBcamping

Wanneer je een camping via ANWB boekt, ben je verzekerd van kwaliteit. Ze worden met regelmaat gecontroleerd, hebben een ruim aanbod en voldoen aan de hoogste eisen op alle gebieden. Wellicht iets duurder dan een gemiddelde camping, maar je krijgt ook waar voor je geld waar dan ook in Europa.

3. Carazur

"Fantastische vakantie in de Languedoc gehad door Carazur! Ontvangst door Evert en Lenie is professioneel en het huisje op de camping is meer dan goed. Keurig netjes, goede plek met voldoende schaduw en ruimte zat. Op de camping veel animatie dus perfect voor de kinderen. Het complex is schoon, groot en voorzien van alle luxe. En Carazur bezorgt de juiste service!"

4. Gustocamp

Staan bekend om luxe vakanties op topcampings in Oostenrijk en Italië. Zijn ook gespecialiseerd in deze landen, waardoor ze net dat extra kunnen bieden op bijzondere plekken. Recensies zijn meer dan goed, net als onze eigen ervaringen. 

5. Tentholidays

"Wij hebben net als alle andere jaren onze vakantie geboekt bij TentHolidays. Dit bedrijf scoort in alle opzichten een hele dikke 10 bij ons. Super goed, super vriendelijk en super snel.
Jammer dat de vakantie ook altijd weer super snel voorbij is maar wij komen in 2018 uiteraard ook weer bij dit bedrijf terug. TOP!"

6. RCN

Beschikt over 17 campings en vakantieparken in Frankrijk en Nederland. Erg fijne campings op leuke, verrassende plekken en goed verzorgd allemaal.

7. Roompot

Wellicht denk je bij Roompot niet direct aan  campings. Echter zijn ze begonnen met campings en later hebben ze de chalets toegveoegd op hun parken. Roompot staan bekend om haar goed betaalde en gezellige campings waarbij de kinderen centraal staan.

8. ACSIreizen

ACSI is bedoeld voor iedereen die van kamperen houdt. U kunt bij ACSI informatie vinden over kamperen, georganiseerde kampeerreizen boeken of een kant-en-klare kampeer accommodatie zoals een ingerichte tent, stacaravan, bungalow of chalet in een Europees land regelen. ACSI heeft als doel, kampeerder zo goed mogelijk te bedienen met informatie over campings, kamperen, kampeervakanties en reizen in het algemeen.

9. Kokoholidays

Koko Holidays is bij uitstek de specialist in verhuur van luxe ingerichte bungalowtenten en stacaravans in Frankrijk, België en Nederland.

10. Familyholidays

Reviews & Ervaringen

Een belangrijk onderdeel van de zoektocht naar de juiste camping zijn de onafhankelijke reviews en ervaringen van eerdere bezoekers. Deze worden online gedeeld en geven een goed beeld over een camping. Aangeraden wordt dan ook om deze altijd eerste te bekijken alvorens een boeking wordt gedaan. Onder andere op Vakantiesitesvergelijken.com vind je allerlei reviews over bepaalde reisaanbieders. Hier vind je per land in Europa de meeste campings, zodat je eenvoudig en snel voor je vakantieland de juiste camping of aanbieder kunt vinden. Heb je zelf ook een ervaring om te delen? Deel deze gerust op de site, zodat andere reizigers profijt van hebben.


Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden