Singlereizen

Singlereizen

21 september 2018

Singlereizen stijgen in populariteit - experts onthullen de beste bestemmingen voor single vakanties

SOLO-vakanties worden steeds populairder onder zowel jongeren als ouderen die zonder familie en/of vrienden willen reizen. Voor degenen die het nog niet eerder hebben gedaan kan een vakantie zonder iemand anders een ontmoedigend vooruitzicht zijn. Maar dit hoeft niet zo te zijn alleen moet men er wel voor zorgen dat ze voorbereid zijn en dat ze de beste bestemming hebben gekozen. De beste plaatsen om naartoe te gaan en alle tips worden gedeeld op internet.

Maar je hebt ook gespecialiseerde singlereizen aanbieders die obv feiten jou kunnen helpen om de beste bestemming te vinden en de vakantie te ervaren die je voor ogen hebt. Een bekende aanbieder is Estivant. Maar ook Kras biedt speciale singlereizen aan.

Waarom singlereizen populairder worden 

Volgens het Bureau van Statistiek is 35,6 procent van de volwassen bevolking 'vrijgezel en nooit getrouwd of een burgerlijk partnerschap aangegaan' en 39 procent 'leeft niet als een koppel'.

Daar waar je vroeger als single opviel of je moest verantwoorden, daar is in de huidige maatschappij geen sprake meer van. Het is meer dan normaal en geaccepteerd wanneer je niet met vrienden, familie of partner op vakantie gaat, maar alleen op pad gaat. Deze acceptatie icm de groeiende populatie hebben er aan bijgedragen dat de singlereizen matelaas populair zijn geworden. Ook singles zijn op zoek naar avontuur, ervaringen delen en naar gelijkgestemd reisgezelschap.

Image result for single reis

Single vriendelijke bestemmingen

Er zijn natuurlijk enkele bestemmingen die zich meer lenen voor individuele reizigers dan anderen; Australië, de VS, Europa - ze zijn allemaal redelijk veilig voor alleen reizigers.
Dat gezegd hebbende, het reizen met een groep gelijkgestemde mensen, zoals degenen die backpacken, vermindert de noodzaak om op basis hiervan beslissingen te nemen, aangezien je als groep ook risicovollere gebieden kunt bezoeken. Wel is het raadzaam om je reis via een erkende vakantiesite te regelen, zodat je bent verzekerd van lokale gidsen en niet in gevaarlijke gebieden terecht komt. 

Boeken maar die singlereis

Het is tijd om ruimdenkend te zijn, nieuwe dingen uit te proberen en in contact te komen met mensen met wie je normaal niet overweg kunt of zou opzoeken omdat je ze niet kent. Wanneer je namelijk elke dag wordt omringd door dezelfde collega's, vrienden of familie, kan het gemakkelijk zijn om beïnvloed te worden door hun mening over wat 'normaal' is.
En dit kan heel goed het vermoeiende oude verhaal  dat alleen zijn, of alleen op vakantie zijn, niet ideaal is en gek is. Echter is dit nonsens en zul je, mits je openstaat voor een uitdagende en nieuw soort vakantie, zelf kunnen ervaren wat een singlereis met gelijkgestemden jou te bieden heeft.

Wees dapper, wees ruimdenkend en begin klein als dat nodig is tijdens je reis, dus gewoon naast iemand zitten en een gesprek aangaan. Je hoeft niet mee te doen met de groep, maar als je dan toch hebt geboekt en het avontuur bent aangegaan, ga dan ook voor het maximale!

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden