Hotels vergelijken voor de kerstvakantie

Hotels vergelijken voor de kerstvakantie

24 november 2018

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat de kerstvakantie eraan zit te komen. In eerste instantie hadden jullie geen plannen, maar naarmate de kerst en de vakantie dichterbij komen, is het idee ontstaan om er een paar dagen met elkaar of met het gezin tussenuit te gaan. Het is een ideale periode om gezellig in een andere omgeving "vakantie" te vieren.

Helaas zijn jullie niet de enige die het idee hebben om er last-minute tussenuit te gaan, maar dit heeft wel impact op het vinden van het juiste hotel. Wellicht zijn jullie zo flexibel om de plaats af te laten hangen van het aanbod, maar vaak heeft men al een bestemming in gedachte. Gezien de grootte en toenemende vraag zal het aanbod beperkt zijn en de prijzen voor een hotelkamer in de kerstperiode hoger dan gemiddeld.

Hieronder een overzicht voor de komende jaren van de kerstvakanties in Nederland.

Schoolvakantie Week Begindatum Einddatum
Kerstvakantie 2018 52 - 1 22-12-2018 06-01-2019
Kerstvakantie 2019 52 - 1 21-12-2019 05-01-2020
Kerstvakantie 2020 52 - 53 19-12-2020 03-01-2021
Kerstvakantie 2021 52 - 1 25-12-2021 09-01-2022

Een hotel boeken tijdens de kerstvakantie

Gezien het hoge aantal online hotelaanbieders, is het onoverzichtelijk voor jullie om het juiste hotel te kiezen. Hieronder hebben wij een Top 10 voor jullie samengesteld met de beste sites voor het boeken van een hotelkamer in Nederland, Europa en Wereldwijd tijdens de kerstvakantie. 

  1. Hotelsspecials.nl (Europa en vooral Nederland)
  2. Hoteldeal.nl (Nederland)
  3. Traveldeal.nl (wereldwijd)
  4. Hotelsclick.com (wereldwijd)
  5. Otel.com (lage tarieven)
  6. Trivago.nl (wereldwijd)
  7. Zoweg.nl (NL, DU, BE)
  8. Trendy-hotels.nl (Europa)
  9. Alltours.nl (Europa)
  10. Hotels.nl (NL, BE)

6 hotels in Nederland om kerst door te brengen als een luxepoes

Kortingscode voor een hotel

Je ziet de laatste jaren steeds meer kortingscodes online, maar ook het aantal acties dat een aanbieder zelf op zijn site promoot stijgt. Vroeger was de actiecode exclusief en kon je alleen via de actiecode aanbieder de korting verkrijgen. Inmiddels ligt dat anders en zijn de aanbiedingen rechtstreekks op de site vaak hetzelfde (of nog beter) dan via een andere bemiddelaar. Waarom dan toch een kortingscode? De reden is dat je zo meer bereik hebt en via andere sites (lees: kortingscode aanbieders) leads genereert. Het enige dat het de vakantieaanbieder kost is een percentage van de omzet afstaan aan de leadgever. Maar extra korting voor de consument, bovenop de rechtstreekse aanbieding, is er niet voor hotels. Soms zijn er grote acties via bijvoorbeeld Groupon om een nieuwe site of product te promoten. De inkomsten zijn dan minimaal voor het hotel en dus is de actie vaak eenmalig.

Zeker in de kerstperiode zijn er geen kortingscodes voor hotels vindbaar. Logisch ook, want er is genoeg vraag terwijl het aanbod (hotels) beperkt is. Bespaar jezelf dan ook de moeite om nog extra kortingen te vinden bovenop de actie die rechtstreeks te boeken is. Let op: mocht je wel een kortingscode vinden op het internet, dan is het maar de vraag of deze ook echt geldig is, dus check dit vooraf. 

Image result for hotel

Ervaringen en Reviews om hotels te vergelijken

Hierboven hebben wij een top 10 samengesteld, maar het is altijd goed om, naast een eigen indruk, ervaringen van anderen te lezen. Zo weten jullie waar je aan toe bent en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Er zijn vaak ervaringen en reviews van andere reisgenoten te vinden op verschillende pagina's. De vraag is natuurlijk welke het meest betrouwbaar is (de reisaanbieder zelf?). Neem de tijd om hotels met elkaar te vergelijken alvorens je boekt. Onafhankelijke reviews vind je in ieder geval op www.vakantiesitesvergelijken.com 

 Iberostar - Only Adults

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden