Een accommodatie boeken via Booking.com - reviews en ervaringen

Een accommodatie boeken via Booking.com - reviews en ervaringen

7 februari 2019

Wie is Booking.com

In 1996 is Booking.com opgericht in Amsterdam en inmiddels uitgegroeid tot een van 's werelds grootste e-commercebedrijven voor reizen. Er werken meer dan 17.000 medewerkers wereldwijd bij Booking.com in 70 landen verdeeld over bijna 200 kantoren. Booking is onderdeel van Booking Holdings Inc. en is wereldwijd gevestigd. De missie is om "mensen de wereld te laten beleven". Bij Booking.com verbinden ze reizigers wereldwijd aan grootste aanbod van accommodaties; van appartementen, vakantiehuizen, cottages en B&B's tot 5-sterrenresorts, glampings, boomhutten en zelfs iglo's. De website en apps zijn zijn in meer dan 40 talen beschikbaar en beslaan in totaal 145.807 bestemmingen in 228 landen. Dagelijks worden er meer dan 1,5 miljoen! kamernachten gereserveerd. Reizigers kunnen zowel vakanties als zakenreizen eenvoudig en direct boeken via Booking.com, zonder reserveringskosten en met de beste prijs belofte. Er is ook 24/7 een contactcenter beschikbaar in meer dan 40 talen voor vragen en/of ondersteuning.
Tegenwoordig biedt Booking.com ook autoverhuur, luchthaventaxi's en vluchten via separate, gespecialiseerde websites van ze.

Italië. Groene vakantiegids € 8,95
Op voorraad. Nu besteld, vrijdag in huis

Hoe werkt Booking.com?

Via Booking.com is er een online reserveringsdienst beschikbaar waar alle accommodatieverstrekkers - denk aan pensions, hoteliers, villa's en andere accomodatie aanbieders - hun producten en diensten aan kunnen bieden, en die reizigers kunnen bezoeken om een reservering te maken. Booking.com biedt niet zelf de diensten op hun website aan en verkoopt dus zelf geen accommodaties.
Wanneer u boekt via booking.com, dan gaat de reiziger een directe contractuele relatie aan met de aanbieder waar de reservering is gemaakt. De reserveringsgegevens worden door booking aan de betreffende aanbieder(s) doorgegeven en vervolgens wordt er door booking een bevestigingsmail in naam van en namens de aanbieder naar de boeker gestuurd. De reserveringsdienst is overigens gratis voor de gebruiker.

Afbeeldingsresultaten voor booking
Booking.com berekent de boeker geen reserverings-, annulerings- of andere kosten voor de reservering, en er wordt geen betaling gedaan door Booking.com. De betaling aan de reiziger wordt rechtstreeks door de aanbieder in rekening gebracht.

Je vindt eenvoudig in de zoekmachine alle, beschikbare accomodaties. Je kunt diverse filters instellen - denk aan soort accomodatie, plaats (Amsterdam), land, gebied, hotelnaam etcetera - zodat je makkelijk en in een paar klikken de beschikbare en aan de wens voldoende accomodaties hebt gevonden in een specifike stad of bestemming. Booking.com toont zelf ook miljoenen reviews. Al deze reviews gaan dus alleen maar over de accomodatie zelf en niet over Booking.com, daar heb je onder meer vakantiesitesvergelijken.com voor.

Image result for hotel

Reviews over Booking.com

Via de site van Trustpilot scoort Booking gemiddeld uit 13.958 reviews zeer slecht. De reviews zijn heel wisselend, van uitstekend tot zeer slecht. Op Reisorakel.nl vinden we 66 reviews die gemiddeld een 5.0 scoren.

18-1-2019: Helaas, na jarenlange positieve ervaring met bookings.com ben ik nu zwaar teleurgesteld door hun. Op basis van de reviews op hun site heb ik een hotel geboekt. De ervaring was slecht. Mijn review werd vervolgens gecensureerd. Alleen de positieve zinsnede werd gepubliceerd. Nadat ik hierover een klacht heb ingediend is de review geheel weggehaald. Ik voel mij hierdoor misleid. Erg jammer dat Bookings.com op deze wijze handelt. Ze hebben ook geen excuses aangeboden. Ik weet niet wat er bij Bookings.com aan de hand is. Maar dit mag niet gebeuren.

31-1-2019: Ik wilde heel graag op wintersport, maar helaas veranderde mijn schoolrooster en kon ik niet meer gaan. Mijn wintersportvakantie in Winterberg hotel resort wilde ik daarom omboeken, Na contact te hebben gehad met booking.com die akkoord ging met het omboeken naar een andere datum en contact te hebben gezocht met het hotel voelde ik me een speelbal. Het hotel zei namelijk dat het niet mogelijk was om om te boeken terwijl booking.com aangaf dit wel goed te vinden!!! Ook stond er in het begin van onze boeking dat er gratis geannuleerd kon worden, maar dat kan dus ook helemaal niet. Daarnaast staat er op de site van booking.com dat er contact kan worden opgenomen met het hotel om een uitzonder te vragen op de annuleringskosten, maar het hotel wist daar eigenlijk niks van af. Ik voel me ontzettend slecht behandeld, ik raad het absoluut niet aan om hier te boeken. Hotel en booking.com zijn weinig oplossingsgericht, dit is wel heel makkelijk geld verdienen.

15-11-2018: Na alle negatieve reviews over Booking.com even wat positiefs. Ik boek al ruim 10 jaar mijn hotels bij hen door heel Europa en ben door mijn groot aantal boekingen inmiddels een Genius-klant. Diverse malen maak ik het mee dat een kamer niet is wat ik gereserveerd heb of dat de boeking wordt geannuleerd vanuit de beheerder van het hotel/huisje. Tot nu toe zijn alle klachten door Booking.com netjes opgelost en zijn ze zelf ook actief bij het zoeken naar alternatieven bij een eenzijdige opzegging. Het eventuele prijsverschil heb ik tot nu toe steeds terugontvangen. Misschien dat ik als genius klant met een daaraan gekoppeld telefoonnummer meer aandacht krijg. Ik hoop dus nog vele jaren van hun diensten gebruik te kunnen maken.

Image result for hotel

Bezoek Booking.com

Reacties

Bij Een onderneming met zulk moreel kompas ga ik never en nooit meer iets boeken. Wat een graaiers

Booking.com
Een firma of criminele organisatie
Op 1 februari 2020 nog voor Corona werd er via een transactie 589€ teveel van mijn rekening gehaald . Na verschillende telefoontjes ter plaatsen (kosten me 180€) kreeg ik de garantie dat men het geld binnen de 10 werkdagen terug op men rekening zou storten .
Nu bijna 15 maanden later heb ik dit geld nog niet terug .
50 tal mails een 100 telefoon calls uren tijd ingestoken te hebben kreeg ik op 25 maart 2021 het bericht dat men dit ging terugbetalen , joepie denk je dan eindelijk .
Spijtig genoeg wekt men daar nog met postduiven , na nogmaals 10 tal telefoon gesprekken kreeg in dan op mail dat men de betaling op 31 maart heeft gedaan maar dat dit afhankelijk van MIJN bank 1 tot 2 weken kon duren 🤔 raar als je weet dat een internationale overschrijving Max 24 u duurt.
Soit vandaag 14 april nogmaals telefoon naar hun met de mededeling dat het geld nog steeds niet is toegekomen.
Als antwoord krijg je dan , gelieve morgen terug te bellen en afschriften van uw bank te mailen dan kunnen we dit doorgeven aan onze financiële dienst deze zullen dit dan nakijken voor uw .
Nu ik zou al heel blij zijn gewoon mijn geld terug te krijgen ook al heeft dit 15 maanden geduurd en me ondertussen ook al een 250€ gekost aan telefoongesprekken, spreek ik nog niet van de uren tijd dat ik hierin heb gestoken.
Enige compensatie zou hier ook gepast zijn denk ik dan .
Nu heb ik in de loop der jaren meer dan 100 boekingen met hun gedaan , maar dit zal er echter bij blijven , nog nooit heb ik me zo kwaad in iets of iemand gemaakt,
Een schandelijke firma die zulke praktijken toepast ik hoop dat men zulke firma’s ooit staf voor dergelijke zaken, en een verbod oplegt om nog ooit zulke zaken te laten leiden .
Dit sluit echt aan bij een criminele organisatie 😡😡😡

Booking.com is een fraudeclubje. Ze betalen geen refund, houden je aan het lijntje en bieden accommodaties aan die NIET bestaan. Pure oplichters.

Nou even mijn ervaringen met bookjng.com
Booking.com laat het afweten. Netjes hoor
Als je bij Booking.com een boeking hebt en je annuleert bij het Hotel voor het verstrijken van de afgesproken tijd dan heb je pech.
Booking.com doet dan niks voor je, wat een SLECHTE service en eigenlijk is daar een ander woord voor........ ik weet het niet, zou het oplichters kunnen zijn? Wat denkt u?
Wij hadden een hotel geboekt in Abbeville, hotelDomitys L’aigrette bleue en na betalen bij het hotel kwamen wij erachter Dat dit een soort verzorgingstehuis is voor alzheimer en demente senioren die ook nog eens zonder mondkapje liepen. We hebben gelijk geannuleerd bij de balie van het hotel, daar had ik immers betaald. En u begrijpt het al!!!!!! Geld wat ik betaald heb ben ik kwijt en Booking.com doet verder niets, ook zij geven geen compensatie. Ruikt dit nou naar oplichterij? Wat denkt u?
Het kosste ons ruim €140 voor een overnachting die we op tijd hebben geannuleerd. Dank u wel booking.com. U heeft uw aandeel van de winst binnen.

Reviews over Booking.com

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden